Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

PREDSTAVENIE: Kenzel 2018

Svoje novinky na sezónu 2018 predstavila aj slovenská značka Kenzel na evente pre predajcov a novinárov v domácom Hurbanove.
Biker

Kenzel Bicycles sa orientuje predovšetkým na nižšiu a strednú triedu bicyklov za dobré ceny, a chrbtovú kosť celej kolekcie tvoria vydizajnované retro mestské bicykle, z ktorých mnohé dokonca vyrába vo vlastnej továrni priamo na okraji Hurbanova. Tohtoročné novinky však pochádzajú primárne zo segmentov horských a cestných bicyklov. Tu sú tie kľúčové z nich.

TORETTO

Najväčšou novinkou v portfóliu značky je bezpochýb prvý elektrický mountainbike pod názvom Toretto (máme tu nejakých fanúšikov Fast & Furious?).

Základom matného čierneho hardtailu ponúkaného v jednej špecifikácii je stredový motor MaxDrive od značky Bafang s výkonom 250 W a krútiacim momentom 80 Nm. Nad ním žije polointegrovaná batéria s kapacitou 13,6 Ah, čo v častejšie používaných jednotkách Wh znamená štandardnú kapacitu okolo 500 Wh.

Pod batériou sa nachádza dvojité dno, ktoré schováva všetku potrebnú kabeláž v ráme. Na výber je 5 rôznych asistencií motora, ktoré sa zobrazujú na veľkom podsvietenom LCD displeji s množstvom údajov. Zvoliť sa dá aj režim walk assist, teda pomalý pohyb bicykla, keď ho tlačíte vedľa seba.

Toretto dostal 29″ kolesá obuté do plášťov Schwalbe Smart Sam s hrúbkou 2,25″. Pohon zabezpečuje mix nižších sád Shimano – prehadzovač Deore s deväťrýchlostným radením Alivio. Prevody tak spolu s jediným 38-zubovým prevodníkom budú skôr ťažšie a do kopca sa tak budú spoliehať najmä na výpomoc motora.

 

INFINITY

Novinkou v kategórii cestnej cyklistiky je dvojica bicyklov Infinity Aero SL ladená niekde medzi rekreačnú a športovú cyklistiku.

Hoci v názve figuruje slovíčko Aero, aerodynamické prvky sa na ráme nachádzajú len v náznakoch. Tvary sú však stále zaujímavé a komplikovanejšie než napovedá cenovka bicykla. Hlavová trubka je kónická s 1,5-palcovým spodným ložiskom, a lanká k brzdám aj radeniu sú vedené vnútrom rámu.

Dva takmer identicky vyzerajúce modely sa líšia predovšetkým pohonom. Kým na drahšom Aero SL 500 pohyb vpred zabezpečuje sada Shimano Sora s deväťrýchlostnou kazetou, 400-ku poháňa Shimano Tourney so siedmymi pastorkami. V oboch prípadoch sú vpredu doplnené o kompaktné prevodníky s 50 a 34 zubami.

 

ALTERIA

Premiéru si v sezóne 2018 odkrúti aj prvá obrandovaná línia oblečenia Alteria. Tvoria ju krátke dresy a nohavice s vložkou alebo bez ako pre ženy, tak pre mužov.

Dresy aj nohavice sú dostupné vo viacerých farebných kombináciách vyberaných podľa katalógu. Dajú sa tak dokonalo zladiť k vybraným modelom bicyklov Kenzel, ako demonštruje viacero naaranžovaných zákutí na prezentácii.

Oblečenie Kenzel je tak ako mnohé bicykle v ponuke vyrábané na Slovensku, čo bude pre mnohých určite pridaný benefit.

 

 

Na prezentácii sa ukázalo aj viacero mestských modelov, ktoré podľa nás Kenzelu idú najlepšie. Retro dizajn, pekné farebné kombinácie, a v mnohých prípadoch aj rámy či vidlice, ktoré sa vyrábajú priamo v Hurbanove.

Okrem nového e-biku sú v portfóliu aj retro citybiky s elektrickým pohonom – či už s predným motorom v prípade bledomodrého modelu Vintigo, alebo so stredovým Shimano STePS u bledohnedého Retro Go.

Bicykle z línie Folk-lor síce na prezentácii vystavené neboli, no ide o natoľko unikátny koncept, že sme vám aspoň screenshotli katalóg. Štyri populárne modely pre ženy, mužov, a väčšie a menšie šaty budú dostupné v dizajne odkazujúcom na slovenský folklór, a namiesto svojich medzinárodných názvov dostanú rýdzo slovenské mená.

 

Ak vás zaujímajú aj ďalšie bicykle v ponuke Kenzel, pozrite si elektronický katalóg na rok 2018.

Ako sa vyrábajú bicykle Kenzel? Pozrite sa SEM.

Text & foto: Filip Stifler Nagy

 

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Zavrieť reklamu