Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Čínsky magnát chce kúpiť práva na organizáciu Tour de France

Jeho imanie sa údajne pohybuje na hranici tridsaťjeden miliárd dolárov.
Biker
Čínsky magnát chce kúpiť práva na organizáciu Tour de France

Podľa holandského denníka De Telegraf čínsky magnát túži rozšíriť svoje športové portfólio o najslávnejšie cyklistické preteky na svete. Spoločnosť Wanda Group, ktorú riadi Wang Ťien-lin, už skôr prejavila záujem o niektorú zo súčastí cyklistickej Grand Tour. V prípade, že sa mu podarí vyjednať práva na Tour de France, bude mať čiastočný podiel aj na Vuelte, keďže ASO bola v minulosti spoluorganizátorom aj tohto záverečného dielu zo série Grand Tour. Okrem toho mala ASO pod svojou kuratelou aj slávnu klasiku Paríž – Roubaix či ďalšie veľké jednorazové preteky Liége-Bastogne-Liége.

Do úvahy údajne prichádza aj to, aby sa Wang Ťien-lin angažoval i v súvislosti s Giro d’Italia, keďže mal tiež rokovať s vlastníkmi Gira, spoločnosťou RCS Sport. Čínsky obchodník nie je žiadny nováčik na pôde športového biznisu. Svojho času odkúpil najprestížnejšiu triatlonovú sériu Ironmana a vlastní tiež dvadsať percent z akcií špičkového španielskeho klubu Atlético Madrid.

Podľa magazínu Forbes sa jeho imanie pohybuje na hranici 31 miliárd dolárov. Informuje o tom server Cycling Weekly.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu