Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Giro 2017 malo zavítať do Prahy i Bratislavy. Projekt sa dočasne odkladá

Prestížne etapové cyklistické preteky Giro d'Italia v roku 2017 nezavítajú do Bratislavy.
Biker
Giro 2017 malo zavítať do Prahy i Bratislavy. Projekt sa dočasne odkladá

Takáto eventualita prichádzala do úvahy vzhľadom na ambíciu Prahy hostiť slávnostný štart a následne posunúť dianie smerom na Slovensko pred talianskou hlavnou časťou podujatia Grand Tour. Projekt sa však stane realitou najskôr v roku 2018. Prípravná skupina vedená Václavom Klausom ml. informovala taliansku stranu, že kandidatúru sťahuje.

Urobila to po zmapovaní ústretovosti voči tejto myšlienke v ČR a SR. „Terajšia podpora regiónov, miest a ďalších subjektov nezaručovala úspešné usporiadanie akcie,“ citoval Klausa mladšieho web iDnes.cz. „Momentálne by však nebolo vhodné vyzdvihovať regióny a mestá, ktoré projekt podporili, ani ukazovať prstom na tie, kde sa to z rôznych dôvodov – väčšinou vnútropolitických – nepodarilo.“

Rozhodnutie o obnovení kandidatúry už v súvislosti s Girom 2018 padne po marcových voľbách na Slovensku. „Vec považujeme do budúcnosti za reálnu, ako ukázala aj odozva na náš projekt na rôznych úrovniach. Priniesol by radosť milovníkom športu, reklamu pre obe krajiny aj okamžitý ekonomický profit,“ povedal Klaus mladší.

Aktuality

17:40 Pogačar útočil na šprintérov, ale napokon bol v tretej etape Giro d’Italia najrýchlejší Tim Merlier.

Merlier zvíťazil v hromadnom šprinte pred Jonathanom Milanom a Biniamom Girmayom.

15:02 Skvelú formu v úvode sezóny potvrdil Denis Kohút, ktorý vyhral prvé kolo Slovenského pohára v zjazde na Košútke.

Prvý pretekársky víkend majú za sebou aj slovenskí zjazdári. V bikeparku Košútka neďaleko Hriňovej sa cez víkend odjazdilo prvé kolo slovenského pohára v zjazde. V ženskej kategórii bola najrýchlejšou pretekárkou Vanesa Petrovská.

12:37 Fotogaléria: Najlepšie zábery z prvého kola Svetového pohára v zjazde v škótskom Fort William.

Preteky vyhrali úradujúci víťazi svetového pohára z roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni.

12:19 Vali Höll a Loic Bruni zahájili sezónu svetového pohára v zjazde víťazstvom na trati vo Fort William.

Víťazi celkového hodnotenia svetového pohára v roku 2023 Vali Höll a Loic Bruni vstúpili do zjazdovej sezóny víťazne na tradičnej trati v škótskom Fort William. Zatiaľ čo v ženskej elitnej kategórii to bol tesný súboj, Bruni deklasoval konkurenciu takmer o 2 sekundy.

10:33 Držať tempo s Tadejom Pogačarom sa nevyplatí. Ben O’Connor to skúsil a doplatil na to veľkou stratou.

Ben O’Connor bol jediný, kto sa pokúsil udržať tempo s Tadejom Pogačarom po jeho útoku v závere 2. etapy Giro d’Italia. Už po 300 metroch však zaostal a nakoniec prišiel do cieľa s minútovou stratou.

Zavrieť reklamu