Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Dámske

Stevens E-Wave lady 2018

Značka Stevens disponuje kolekciou drahších pevných aj celoodpružených elektrobicyklov, avšak nezabúda ani na cenovo dostupnejšie modely. U tých je najväčším kritériom pomer ceny a výkonu, pričom nedostatkom kvality ani tieto lacnejšie Stevens rozhodne netrpia.
Hodnotenie: 3.5/5
2 417
Biker

Ak teda oželieme napríklad integráciu batérie do rámu, luxusnejšie komponenty, alebo batériu s väčšou kapacitou, môžeme si dopriať prémiovú motorizáciu Bosch za relatívne dobrú cenu.

V roku 2018 chystá Stevens ponúknuť hardtaily I-Wave v dámskej a pánskej verzii v novom dizajne. Keďže sa jedná o ebike v cene pod dva a pol tisíc eurovou hranicou, môže byť pre mnohých užívateľov, ktorí hľadajú rozumnejšie riešenie, veľmi zaujímavý.

E-Wave Lady

Populárna E-Wave sa teraz dočkala atraktívnejšieho dizajnu. Na prvý pohľad je zrejmý nový rám s extra slopingom, ktorý nemôže chýbať na žiadnom správnom dámskom ebiku. Prehnutá horná trubka tak zaisťuje bezpečnú manipuláciu pri nástupe aj samotnú jazdu. Vysoký predok je to pravé pre jednoduché ovládanie i komfort jazdy. Rám má E-Wave zvarený z trikrát zoslabovanej zliatiny hliníka radu 6061. Nájdeme na ňom detaily typické pre Stevens, ako napr. Strmeň kotoučovky umiestnený mimo zadnej stavby, či atypické pätky s logom Stevens.

Batéria síce nie je integrovaná, avšak rám je pre ňu prispôsobený, čo má za následok, že časť nad batériou je smerom k hornej rámovej rúrke širší. Toto odsadenie tak jasne vymedzuje jej umiestnenie. Štandardne sa dodáva batéria Bosch s kapacitou 400 Wh. Pohon je stredový systém Bosch Performance s krútiacim momentom 63 Nm. Keď sa na to vo všeobecnosti pozrieme, čo sa v danej kategórii na trhu ponúka, u mnohých modelov iných značiek v tejto triede nie je vždy pravidlom silnejšia verzia motora Bosch, s druhou najvýkonnejšou modifikáciou Performance.

Deväť rýchlostné Shimano Alivio pracuje s kazetou 11-34, no spolu s pastorkom Bosch s 15timi zubmi, dostaneme v prepočte reálnych 38, čo by malo pre väčšinu terénu samozrejme prevodovo plne postačovať. Tento pastorok sa montuje predovšetkým preto, aby bol daný elektrobicykel dostatočne prispôsobený aj na prekonávanie veľkých prevýšení, či kopcov. Bosch má síce v ponuke aj pastorky s väčším počtom zubov, no tie sa však pre terénne elektrobicykle moc nehodia, mnoho výrobcov na toto zabúda.

Pre dlhodobú prevádzku sú dôležité kvalitné náboje, pretože práve samotné ložiská bývajú častokrát prvou vecou, ktorá sa musí servisovať. Stevens stavil na zaručenú kvalitu s názvom Shimano Deore, takže aj u tejto položky môžu byť užívatelia rozhodne s výberom spokojní.

Odpružená vidlica SR Suntour pracuje s pružinami, nechýba páčka louckout a pevná os. Zdvih má 120 mm. Tomu je prispôsobená aj geometria nového rámu.

Elektrobicykel má relatívne široké plášte ► 27×2.6 „. No ak niekedy vyskúšate ebike so širšími plášťami, pravdepodobne nebudete chcieť už nič iné, pretože komfort a stabilita sa takto zvýši o ďalší level.

E-Wave sa dodáva vo veľkostiach 14 – 20 „, hmotnosť je 21,2 kg. Stevens sa nebojí udávať trend aj v maximálnej nosnosti svojich elektrobicyklov, čo je v prípade tohto modelu úctyhodných 140kg. Je to znakom toho, že aj v tej základnej kategórii dokáže značka Stevens ponúknuť plnohodnotný stroj do každého terénu.

Cena tohto dámskeho horského elektrobicykla je stanovená na 2 417€. E-Wave Lady 2018 je už v predaji aj na www.cyklosvec.cz

Ďalšie info: www.stevens-bikes.cz

Aktuality

17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Zavrieť reklamu