Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Ľuboš Staňo a Natália Ďugelová ovládli finále KENNY slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom (+galéria)

Obaja menovaní sa stali aj celkovými víťazmi seriálu, ktorý pozostával zo šiestich kôl v rôznych lokalitách.
Matúš Bušík
Ľuboš Staňo a Natália Ďugelová ovládli finále KENNY slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom (+galéria)

Celý ročník bol od začiatku prešpikovaný zmenami. Podujatie zastrešili noví organizátori (o.z. Hornonitrianske stopy – 5 kôl a magazín Biker – enduro v rámci Bikefestu v Kálnici) spolu s novými sponzormi (KENNY, GARMIN, SZC, CTM, MTBIKER, BLUEWATER, mesto Bojnice). Hneď v úvode došlo k zmene lokality z dôvodu prasacieho moru ošípaných v lesoch nad Partizánskym.

Záverečné – finálové kolo KENNY slovenského pohára v endure sa malo pôvodne uskutočniť o týždeň skôr na Pezinskej Babe, avšak organizátori nedostali úradné povolenie na konanie pretekov z dôvodu jelenej ruje a zvýšenému výskytu vzácnych danielov.

V zálohe nám teda ostávalo Partizánske z úvodu sezóny a po dohode s miestnymi staviteľmi tratí a po preverení všetkých skutočností sme sa rozhodli finále zorganizovať práve na Baťovych trailoch v Partizánskom a to sa myslím si aj napriek časovej tiesni podarilo. Výborné trate, krásne počasie a viac ako 100 pretekárov na štarte, také bolo finálové kolo KENNY slovenského pohára v endure.

Ako to dopadlo?

V kategórii Muži Elite si víťazstvo odniesol Ľuboš Staňo z tímu MTBIKER, ktorý prešiel trať za 12:44,5 min a opäť potvrdil svoju výkonnosť, keď vyhral aj všetky 4 rýchlostné skúšky. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Knapec z CTM Racing s časom 13:34,0 min, so stratou 49,5 sekundy. Tretí skončil jeho tímový kolega Samuel Paučin s výsledným časom 13:35,7 min, len 1,7 sekundy za Knapcom.

Ľuboš Staňo potvrdil svoju výkonnosť a počas celej sezóny nedokázal v pretekoch na Slovensku nájsť premožiteľa. Vyhral všetkých 6 kôl a právom sa tešil aj z celkového víťazstva v seriáli KENNY slovenský pohár v endure. Ľuboš je taktiež aktuálnym majstrom Slovenska v tejto disciplíne. Na druhom mieste celkového hodnotenia skončil Martin Knapec z CTM Racing tímu a tretí skončil jeho tímový kolega Samo Paučin.

Ľuboš Staňo na svojom Instagrame po pretekoch napísal: „Finálové kolo Slovenského pohára v endure na jednotku. Teší ma že sa mi podarilo vyhrať všetkých šesť kôl. Bola to dlhá a ťažká sezóna, na jar som sa na pár týždňov vypol skrz zranenie ale aj napriek tomu som vďačný za tento rok. Vždy som po posledných pretekoch sezóny mal pocit že potrebujem od bicykla chvíľku pauzu, teraz ma to veľmi baví takže offseason si užijem na dvoch kolesách. Vidíme sa v sezóne 2025.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ľuboš Staňo (@lubos_stano15)

V ženskej kategórii triumfovala Natália Ďugelová z tímu Norco No Limit s časom 16:45,7 min. Natália predviedla skvelý výkon a dominovala vo všetkých rýchlostných skúškach, čím si zabezpečila víťazstvo bez akéhokoľvek zaváhania. Na druhom mieste skončila jej tímová kolegyňa Aneta Kamenská, ktorá dosiahla čas 17:36,5 min, so stratou 50,7 sekundy. Tretie miesto obsadila Andrea Hlinková z tímu Enjoy the Ride Team s časom 20:53,5 min, pričom na víťazku stratila 4:07,7 min.

V celkovom hodnotení seriálu sa z víťazstva takisto tešila Natália Ďugelová, ktorá je aj aktuálnou majsterkou Slovenska v zjazde. Druhá v celkovom poradí skončila Aneta Kamenská a tretie miesto si v tejto kategórii vyjazdila Laura Lukáčová z tímu Gravity Racing Partizánske.

V kategórii Muži U21 zvíťazil Maroš Krupa z tímu MTBIKER s časom 13:12,6 min, čím si zabezpečil jasné víťazstvo. Adam Hanko z OExCube Racing obsadil druhé miesto s odstupom 36,7 sekundy a výsledným časom 13:49,3 min. Tretí skončil Filip Uhrin z tímu Cyklistická Tour s časom 13:55,7 min, pričom na víťaza stratil 43,1 sekundy.

V celkovom poradí sa z víťazstva taktiež tešil Maroš Krupa, ktorý ovládol všetky kolá okrem MSR v Žiline, kde ho predbehol maďarský pretekár. Maroš tak je tiež aktuálnym držiteľom majstrovského dresu a víťaz slovenského pohára. Na druhom mieste za ním skončil Adam Hanko a tretie miesto obsadil Dominik Dudáš z Kaktus Bike Racing tímu.

Krátky zostrih z pretekov v podaní víťazov elitnej kategórie Ľuboša Staňa a Maroša Krupu, ktorý vyhral v kategórii U21:

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Maroš Krupa 🇸🇰 (@majky_spajky)

V kategórii Masters 35+ sa najrýchlejším jazdcom stal Peter Drábik z Cube Enduro Team, ktorý dosiahol čas 14:32,1 min. Na druhom mieste sa umiestnil Martin Koreň z tímu Prodigy Racing, ktorý stratil 4,6 sekundy a dokončil s časom 14:36,7 min. Tretie miesto obsadil Dušan Lopušný s výsledným časom 15:09,6 min.

V celkovom hodnotení sa Petrovi Drábikovi podarilo vyhrať 3 zo šiestich kôl a stal sa víťazom slovenského pohára v endure. Na druhom mieste za ním skončil Viktor Michálek z CK Stupava a tretie miesto obsadil Roman Hríbik z tímu OExCUBE RACING.

 

V kategórii E-bike Muži si víťazstvo odniesol Matej Vépy z tímu Gravity Racing Partizánske, ktorý prešiel trať za 13:44,5 min. Matej podal vyrovnaný výkon v rýchlostných skúškach, čo mu zabezpečilo prvé miesto. Na druhom mieste skončil Jakub Hlinka z tímu Bikeroom Lopata Racing s časom 13:46,3 min, so stratou len 1,8 sekundy. Tretie miesto obsadil Marek Žabka, ktorý dosiahol čas 13:56,9 min a aj keď sa priblížil k vedúcej dvojici, nedokázal ich časovo ohroziť.

V celkovom hodnotení to bol Jakub Hlinka, ktorý si stabilnými výkonmi počas celej sezóny dokázal vyjazdiť prvenstvo v seriáli KENNY slovenský pohár v endure. Na druhom mieste za ním skončil Adam Milo z CTM Racing tímu a tretie miesto pripadlo Marekovi Žabkovi.

Výsledky hobby kategórii na finálovom kole v Partizánskom

Juniori 14-17 rokov

David Zaťko (Bajky.sk Racing Team) – 14:15,7 min
Jakub Matiašovský (Norco No Limit) – 14:27,5 min
Oliver Slivka (DH Positive Partizánske) – 14:38,6 min

Muži 18-39 rokov

Lukas Ucen (N/A) – 13:37,7 min
Milan Držík (Prosus) – 13:38,4 min
Marek Pavlíček (Bikeroom Lopata Racing) – 14:23,3 min

Muži 40 rokov a viac

Martin Papala (OZ PRETO – LEBO) – 14:43,4 min
Andrej Slivka (DH Positive Partizánske) – 14:45,4 min
Juraj Dolník (Kuneradské traily) – 15:26,9 min

Ženy 18 rokov a viac

Valentína Grendová (N/A) – 16:18,0 min

E-bike Muži Hobby

Samuel Pivko (Bajkula Bearider Bratislava) – 13:28,0 min
Roman Dančík (CK Stupava) – 13:46,8 min
Lukáš Gavuliak (Kubicasport Racing Team) – 14:45,2 min

Enduro Challenge – Žiaci

Milan Vnenčák (Ck Stupava) – 7:27,3 min
Tomáš Papala (OZ PRETO – LEBO) – 7:33,7 min
Šimon Dolník (Kuneradské traily) – 7:37,2 min

Radi by sme aj touto cestou poďakovali všetkým pretekárom, sponzorom a dobrovoľníkom, ktorí sa na pretekoch podieľali, či už svojou účasťou alebo priložili ruku k dielu. Máme za sebou pestrú sezónu, s dvoma lokalitami, kde sa preteky v endure odjazdili vôbec po prvýkrát a uvidíme, čo prinesie ďalšia sezóna.

Dúfame, že sa vám preteky páčili a vidíme sa v novom roku.

Aktuality

12:46 Dokument Projekt 35: Ako Mark Cavendish prekonal historický rekord a vyhral 35. etapu na Tour de France.

Cavendish vyhral svoju prvú etapu na Tour v roku 2008 a svoj triumf zavŕšil o 16 rokov neskôr.

11:01 „Neviem, čo sa naozaj deje,“ hovorí o situácii v Ineose Ethan Hayter, ktorý odchádza do Quick-Stepu.

Hayter tento rok vyhral majstrovstvá Veľkej Británie, no viac výraznejších výsledkov nedosiahol. V tíme Ineos Grenadiers preteká od roku 2020, no od budúceho roku prestupuje do Soudal Quick-Step, pričom priznal, že v Ineose „niečo nie je v poriadku“.

Včera 16:01 Ľuboš Staňo a Natália Ďugelová ovládli finále KENNY slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom (+galéria).

Obaja menovaní sa stali aj celkovými víťazmi seriálu, ktorý pozostával zo šiestich kôl v rôznych lokalitách.

20.10.2024 Martin Svrček predviedol skvelý šprint a sezónu zakončil svojim najlepším výsledkom na WorldTour pretekoch.

Svrček skončil ôsmy v záverečnej etape pretekov Tour of Guangxi v Číne. Víťazom etapy sa stal Matevž Govekar a celkovú klasifikáciu vyhral Lennert Van Eetvelt.

19.10.2024 Dva mladé talenty Quick-Stepu končia s profi cyklistikou: Nie sme všetci ako Pogačar alebo Remco.

19-ročný Brit Cormac Nisbet a 18-ročný Francúz Gabriel Berg boli tento rok súčasťou vývojového tímu Soudal Quick-Step, ale pre veľký tlak a očakávania sa rozhodli skončiť s profesionálnou cyklistikou.

Zavrieť reklamu