Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Vali Höll je majsterkou sveta v zjazde už tretí rok po sebe, striebro má Myriam Nicole, tretia skončila Tahnee Seagrave

Spolu s dvomi juniorskými titulmi svetovej šampiónky vyhrala len 22-ročná Rakúšanka Valentina Höll už piate majstrovstvá sveta v zjazde.
Martin Sarvaš
Vali Höll je majsterkou sveta v zjazde už tretí rok po sebe, striebro má Myriam Nicole, tretia skončila Tahnee Seagrave

Vali Höll vyhrala v Andorre Majstrovstvá sveta v zjazde a stala sa tak svetovou šampiónkou už tretí rok po sebe. Spolu s dvomi juniorskými titulmi vyhrala len 22-ročná Rakúšanka už piate majstrovstvá sveta v zjazde.

Na druhom mieste skončila v ženskej elite Francúzka Myriam Nicole so stratou 0,52 sekundy a bronz získala britská zjazdárka Tahnee Seagrave, ktorá bola o 1,212 sekundy pomalšia ako Valentina Höl.

„Po dlhej pauze bolo náročné dostať sa späť do tempa. Neverila som si, pretože som nejazdila tak rýchlo, ako som si predstavovala. Bála som sa, že na to nemám, takže vyhrať tretí titul majsterky sveta po sebe je niečo neuveriteľné,“ povedala v cieli Vali Höll.

„Musím priznať, že som sa počas jazdy bála a asi ani nechcem jazdiť rýchlejšie, ako som išla teraz. Išla som úplne naplno, pretože časy boli veľmi tesné. Je to šialené.“

„Ani sa mi nezdá, že by som bola na takomto vysokom leveli, ale nejakým spôsobom sa mi to darí. Pretekať proti takýmto legendám je úžasné, všetky do toho dávajú úplne všetko a sú silné, a ženská cyklistika je momentálne jednoducho skvelá,“ dodala mladá Rakúšanka.

Výsledky Majstrovstiev sveta v zjazde, Andorra 2024 – ženy

Aktuality

Včera 14:38 Talianske preteky Tre Valli Varesine zrušili pre silný dážď a zaplavené cesty.

Najprv boli pre silné dažde odstránené dva lokálne okruhy po 16 km, čím sa skrátili preteky z 200,3 km na 168,3 km. Po 57,9 km pretekov bolo napokon rozhodnuté preteky úplne zrušiť.

Včera 11:11 Pozvánka: Premietanie Red Bull Rampage v bratislavskom Hangairi už túto sobotu 12. októbra.

Najväčšia freeride akcia je čoskoro tu! Už túto sobotu 12. októbra si svoje sily zmerajú najlepší svetoví jazdci na legendárnom a ikonickom podujatí Red Bull Rampage v americkom Utahu.

Včera 10:34 Stuyven obvinil belgických tímových kolegov, že jazdili pre Mathieu van der Poela na gravelových majstrovstvách sveta.

„Bolo úplne jasné, že všetci chlapci z Alpecinu sú tu na to, aby mu pomohli,“ povedal Jasper Stuyven, ktorý skončil na svetovom šampionáte na štvrtom mieste. (Sporza)

Včera 10:34 Cyklistický šprint do kopca Red Bull Hill Chasers v srdci Banskej Štiavnice ovládli Marek Čontofalský a Viktória Chladoňová.

Kolesá na plné obrátky roztočili cyklisti v historickom centrom Banskej Štiavnice na Red Bull Hill Chasers. Pol kilometrový kopec s priemerným stúpaním 7% a 43-metrovým prevýšením rozhodol o najlepšom vrchárovi. Ženskú kategóriu ovládla favoritka, čerstvá dvojnásobná medailistka z juniorských majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike Viktória Chladoňová. V mužskom šprinte mal najlepší finiš Marek Čontofalský.

Včera 10:02 Tadej Pogačar a Remco Evenepoel dnes štartujú na pretekoch Tre Valli Varesine.

Majster sveta si pred pár dňami pripísal prvé víťazstvo v dúhovom drese na pretekoch Giro dell’Emilia a 200-kilometrovej trati s prevýšením 3377 metrov bude opäť najväčším favoritom.

Zavrieť reklamu