Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Lukáš Kubiš síce porazil Juliana Alaphilippea, ale druhú etapu Okolo Slovenska vyhral Anders Foldager

V cieľovom dojazde do kopca zvíťazil v Holohovci Anders Foldager pred Jennom Berckmoesom a tretí finišoval Lukáš Kubiš, tesne pred dvojnásobným majstrom sveta Julianom Alaphilippeom.
Martin Sarvaš
Foto: GreenEDGE Cycling

Len 22-ročný Anders Foldager (Jayco-AlUla) si pripísal svoje prvé profesionálne víťazstvo v druhej etape pretekov Okolo Slovenska.

Foldager načasoval najlepšie svoj útok v cieľovom dojazde do kopca v Hlohovci. Lukáš Kubiš (Elkov – Kasper) sa síce tesne pred cieľom dostal do vedenia, ale pár metrov pred cieľovou čiarou ho predbehol okrem Foldagera aj Belgičan Jenno Berckmoes (Lotto Dstny).

Kubiš však predviedol výborný výkon, keďže do cieľa dokázal prísť tesne pred dvojnásobným majstrom sveta Julianom Alaphilippeom (Soudal-QuickStep), ktorý finišoval na štvrtom mieste.

V celkovej klasifikácii sa dostal do vedenia víťaz etapy Anders Foldager a mladý Dán vedie tiež bodovaciu súťaž.

Počas druhej etapy Okolo Slovenska, ktorá viedla z Nitry cez Piešťany, Myjavské kopanice a končila sa v Hlohovci, predviedol výborný výkon aj ďalší Slovák Matúš Štoček (ATT Investments), ktorý sa dostal do trojčlenného úniku a práve on vydržal na čele najdlhšie, za čo si vyslúžil nielen ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca etapy, ale priebežne je aj na čele vrchárskej súťaže.

Peter Sagan (Pierre Baguette) nebojoval o víťazstvo a do cieľa prišiel v pohodovom tempe na 108. mieste, necelé dve minúty po víťazovi.

Aktuality

14:35 Detaily legendárneho stúpania Col du Galibier: 23 kilometrov s prevýšením 1182 metrov.

Col du Galibier je horský priesmyk v južnom regióne francúzskych Álp neďaleko Grenoblu. Je to ôsma najvyššie položená spevnená cesta v Alpách a najvyšší bod trasy Tour de France, s vrcholom vo výške 2642 m.n.m.

13:20 Poradňa: 9 tipov, ako si spríjemniť jazdy na bicykli v horúčavách a ako správne dopĺňať tekutiny.

Vedeli ste, že keď ste dehydrovaní, tak ide do pokožky viac krvi, aby sa uvoľnilo teplo, a menej krvi do svalov, do ktorých sa tak dostáva menej kyslíku a živín?

11:42 Vyzerá ako Batman – internet si uťahuje z aero krytky na okuliaroch Dylana Groenewegena.

Čerstvý holandský šampión mal v tretej etape Tour de France nové okuliare Scicon s krytkou na nos, ktorá by mala priniesť lepšiu aerodynamiku. Komentáre na internete ani komentátori na Eurosporte však Groenewegena nešetrili vtipnými poznámkami.

10:58 Fotogaléria: Najlepšie momenty 3. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si, ako Biniam Girmay tiež vybojoval historicky prvé víťazstvo pre svoj tím Intermarché na Tour de France.

08:53 Detaily 4. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Tour dnes pokračuje krátkou, ale náročnou horskou etapou, ktorá obsahuje aj legendárne stúpanie Col du Galibier.

Zavrieť reklamu