Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Denis Kohút obhájil titul majstra Slovenska v zjazde, v ženách sa z víťazstva tešila premiérovo Natália Ďugelová

Druhé tohtoročné preteky v bikeparku Košútka ukončili zjazdovú sezónu 2024. Zároveň išlo o majstrovstvá Slovenska a vyhlásili sa tu aj celkové výsledky seriálu SPDH. Pretekalo sa na blate a tak to jazdci nemali vôbec jednoduché.
Matúš Bušík
Denis Kohút obhájil titul majstra Slovenska v zjazde, v ženách sa z víťazstva tešila premiérovo Natália Ďugelová

Cez víkend sa uskutočnila finálové kolo Bajkula Garmin SPDH 2024, ktoré bolo zároveň majstrovstvami Slovenska v zjazde.

Jazdci sa cez víkend museli popasovať s obzvlášť náročnými podmienkami, nakoľko trať bola dosť rozmočená a šmykľavá. Pretekalo sa na novej trati, ktorá mala v seriáli premiéru.

Ako to dopadlo?

Muži Elite (19 – 39 rokov)

Najlepšie si s traťou poradil Denis Kohút (OSMOS Gravity Team) s časom 2:20,43. Na druhom mieste skončil Rastislav Baránek (KELLYS FACTORY TEAM) so stratou 1,75 sekundy. Tretie miesto obsadil Adam Rojček (OSMOS Gravity Team) so stratou 2,51 sekundy.

Pre Denisa znamená tento výsledok obhajobu majstrovského titulu z minulého roku. Zároveň sa stal aj najúspešnejším pretekárom v rámci slovenského pohára v zjazde a odnáša si z neho celkové prvenstvo.

Denis na svojom Instagrame napísal: „Majster Slovenska pre rok 2024! Pekná bodka na záver sezóny. Podarilo sa mi vyhrať posledné kolo SPDH, ktoré bolo zároveň aj Majstrovstvami Slovenska a tak som obhájil minuloročný titul. Takisto sa mi podarilo vyhrať aj celkové hodnotenie slovenského pohára, takže maximálna spokojnosť s celým víkendom.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Denis Kohút (@deniskohut7)

Ženy (19 – 39 rokov)

Medzi ženami dominovala Natália Ďugelová (Norco no limit) s časom 3:45,17. Druhá skončila Aneta Kamenská (Norco no limit) so stratou 0,65 sekundy. Tretie miesto obsadila Dominika Drgoňová (Bajkula Bearider Bratislava) so stratou 6,89 sekundy.

Natália sa majsterkou Slovenska v zjazde stala vôbec po prvýkrát a má za sebou veľmi úspešnú sezónu, v ktorej pravidelne stála na stupňoch víťazoch aj v disciplíne enduro.

Celkovou víťazkou seriálu sa stala maďarská pretekárka Borbala Toth-Almasi.

Juniori

V kategórii juniorov triumfoval Michal Hlobil (CK Stupava) s časom 2:34,21. Druhé miesto obsadil Daniel Varačka (KELLYS FACTORY TEAM) so stratou 10,89 sekundy a tretí skončil Filip Bubnič (CK Stupava) so stratou 14,78 sekundy.

Michal Hlobil je aj celkovým víťazom Slovenského pohára v zjazde.

Muži Masters (40 – 49 rokov)

V tejto kategórii zvíťazil Matúš Paulovič (BIKEGARAGE NITRA) s časom 2:36,67. Na druhom mieste skončil Ján Javorník (KELLYS FACTORY TEAM) so stratou 0,37 sekundy a tretie miesto získal Pavol Magda (CK Stupava) so stratou 10,26 sekundy.

Celkovým víťazom SPDH sa stal Ján Javorník, ktorý mal pred Matúšom Paulovičom náskok len 21 bodov.

Kadeti

Najrýchlejším kadetom bol Richard Tandara (CTM RACING TEAM) s časom 2:27,90. Na druhom mieste skončil Adam Feješ (Bajkula Bearider Bratislava) so stratou 2,81 sekundy. Tretí bol Filip Obertáš (CK Stupava) so stratou 18,71 sekundy.

Celkovým víťazom sa však stal český jazdec Matyáš Závorka.

Hobby

V kategórii hobby zvíťazil Michal Valaštík (Bajky.sk Racing Team) s časom 2:39,03. Na druhom mieste skončil Marcel Vaško (BIKEGARAGE NITRA) so stratou 0,16 sekundy. Tretí skončil Marek Vranka (Big Bike Private) so stratou 2,94 sekundy.

Michal Valaštík si víťazstvom v hobby kategórii zabezpečil aj celkové prvenstvo v seriáli.

Žiaci

Medzi žiakmi zvíťazil Viktor Banič (Bajkula Bearider Bratislava) s časom 2:48,70. Na druhom mieste sa umiestnil Titus Štefanský (Bajkula Bearider Bratislava) so stratou 10,30 sekundy. Tretie miesto patrilo Matúšovi Paľovovi (CK Stupava) so stratou 15,29 sekundy.

Celkovým víťazom SPDH 2024 sa stal maďarský jazdec Tibor Balázs Hittmann.

Kompletné výsledky pretekov nájdete na stránke my.raceresult.com.

 

Aktuality

14:38 Talianske preteky Tre Valli Varesine zrušili pre silný dážď a zaplavené cesty.

Najprv boli pre silné dažde odstránené dva lokálne okruhy po 16 km, čím sa skrátili preteky z 200,3 km na 168,3 km. Po 57,9 km pretekov bolo napokon rozhodnuté preteky úplne zrušiť.

11:11 Pozvánka: Premietanie Red Bull Rampage v bratislavskom Hangairi už túto sobotu 12. októbra.

Najväčšia freeride akcia je čoskoro tu! Už túto sobotu 12. októbra si svoje sily zmerajú najlepší svetoví jazdci na legendárnom a ikonickom podujatí Red Bull Rampage v americkom Utahu.

10:34 Stuyven obvinil belgických tímových kolegov, že jazdili pre Mathieu van der Poela na gravelových majstrovstvách sveta.

„Bolo úplne jasné, že všetci chlapci z Alpecinu sú tu na to, aby mu pomohli,“ povedal Jasper Stuyven, ktorý skončil na svetovom šampionáte na štvrtom mieste. (Sporza)

10:34 Cyklistický šprint do kopca Red Bull Hill Chasers v srdci Banskej Štiavnice ovládli Marek Čontofalský a Viktória Chladoňová.

Kolesá na plné obrátky roztočili cyklisti v historickom centrom Banskej Štiavnice na Red Bull Hill Chasers. Pol kilometrový kopec s priemerným stúpaním 7% a 43-metrovým prevýšením rozhodol o najlepšom vrchárovi. Ženskú kategóriu ovládla favoritka, čerstvá dvojnásobná medailistka z juniorských majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike Viktória Chladoňová. V mužskom šprinte mal najlepší finiš Marek Čontofalský.

10:02 Tadej Pogačar a Remco Evenepoel dnes štartujú na pretekoch Tre Valli Varesine.

Majster sveta si pred pár dňami pripísal prvé víťazstvo v dúhovom drese na pretekoch Giro dell’Emilia a 200-kilometrovej trati s prevýšením 3377 metrov bude opäť najväčším favoritom.

Zavrieť reklamu