Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

37-ročná Marianne Vos prešprintovala Lotte Kopecky a vyhrala gravelové majstrovstvá sveta

Marianne Vos opäť ukázala, prečo je označovaná ako najlepšia cyklistka všetkých čias. Lotte Kopecky získala striebro a bronz si odnáša Lorena Wiebes.
Martin Sarvaš
37-ročná Marianne Vos prešprintovala Lotte Kopecky a vyhrala gravelové majstrovstvá sveta

Marianne Vos sa stala majsterkou sveta v disciplíne gravel, keď v záverečnom šprintérskom súboji v Leuvene porazila cestnú majsterku sveta Lotte Kopecky.

37-ročná Holanďanka získala už svoj štrnásty titul majsterky sveta, vrátane zlatých medailí v cestnej cyklistike, dráhovej cyklistike a cyklokrose. Okrem toho má na konte aj dve olympijské zlaté medaily.

Vos a Kopecky sa v posledných 50 kilometroch odpútali z vedúcej skupiny, spolupracovali a striedali sa vpredu, čím zväčšili náskok pred skupinou piatich prenasledovateliek na viac ako tri minúty.

Marianne Vos zaútočila v krátkom stúpaní 1,6 km pred cieľom, na čo však Kopecky dokázala reagovať, a tak sa išlo do šprintu na záverečnej rovinke. Vos začala šprintovať z druhej pozície a Belgičanka nedokázala vyvinúť takú rýchlosť, ako jej súperka z úniku, a tak sa musela uspokojiť so striebrom, zatiaľ čo bronzovú medailu si odnáša Lorena Wiebes.

„Aby som bol úprimá, o predchádzajúcich 13 [tituloch majsterky sveta] som nepremýšľala. Samozrejme, toto je niečo celkom nové, ale sú to majstrovstvá sveta, takže sa pokúšate vydať zo seba to najlepšie. Bolo pekné byť vpredu s Lotte, ale bolo jasné, že to bude tiež ťažké. Minulý týždeň vyhrala majstrovstvá sveta, takže som vedela, že je v dobrej forme. Bolo naozaj skvelé tu spolu pretekať, najmä v takom dave ľudí,“ povedala Marianne Vos po tom, čo si pripísala svoj štrnásty titul majsterky sveta.

„V skutočnosti sme boli dosť dlho s dosť veľkou skupinou, ale potom na ťažšej časti Lotte nasadila naozaj tvrdé tempo. A potom sme boli najprv štyri, s Lorenou Weibes a tiež Sorayou Paladin, ale neskôr sme zostali len dve.“

„V šprinte som si nebola istá, ale samozrejme som tiež vedela, že je ťažké uniknúť. Takže keď som videla, že to nezvládnem, rozhodla som sa počkať na šprint,“ dodala Vos.

Majstrovstvá sveta v disciplíne gravel, Leuven 2024 – ženy elite

Aktuality

17:15 Tadej Pogačar vyhral Giro dell’Emilia v dúhovom drese majstra sveta po 37-kilometrovom sóle.

Pogačar pokračuje v absolútnej dominancii a pripísal si svoje prvé víťazstvo ako majster sveta a celkovo už 24. výhru v roku 2024.

Včera 16:11 Ridley ASTR RS a ASTR búrajú hranice gravel cyklistiky.

Ridley definuje novú éru gravel bicyklov s modelmi ASTR RS a ASTR, ktoré kombinujú špičkovú aerodynamiku, nízku hmotnosť a pretekársku geometriu. Tieto bicykle sú navrhnuté pre najnáročnejšie gravel preteky, no zároveň poskytujú všestrannosť a výkon pre ambicióznych jazdcov. Ridley s týmito modelmi posúva hranice gravel pretekov a ponúka nový štandard pre jazdcov, ktorí hľadajú rýchlosť, odolnosť a dobrodružstvo vo všetkých terénoch.

Včera 12:05 Kto sú najväčší favoriti gravelových majstrovstiev sveta a ako vyzerajú trasy v Belgicku?

Najväčším favoritom na zisk dúhového dresu je v mužoch Mathieu van der Poel a v ženách Lotte Kopecky.

03.10.2024 Legendárny Greg Minnaar oznámil, že Mont-Sainte-Anne budú jeho posledné preteky vo Svetovom pohári v zjazde.
03.10.2024 Najdlhšiu 80 km trať na KAKTUS Bike Bratislavskom MTB maratóne vyhrali Martin Kostelničák a Bianka Babačová (+galéria).

Cez víkend sa uskutočnili populárne preteky KAKTUS Bike Bratislavský MTB maratón, ktorý každoročne priláka veľké množstvo cyklistických nadšencov. Pretekalo sa na tratiach s dĺžkami 80 km, 52 km a 22 km. Na svoje si prišli aj nadšenci gravel jazdenia a pretekári na elektrobicykloch.

Zavrieť reklamu