Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Novinky od Treku na rok 2025

Modelový rok 2025 prináša množstvo inovácií a noviniek od značky Trek, ktorá opäť ukázala, že patrí medzi lídrov na cyklistickom trhu. Toto sú najnovšie modely bicyklov, elektrobicyklov a cyklodoplnkov, ktoré sú navrhnuté tak, aby uspokojili potreby profesionálnych aj rekreačných cyklistov.
Matúš Bušík
Novinky od Treku na rok 2025

Či už hľadáte špičkový pretekársky cestný bicykel, alebo odolný horský bicykel do náročného terénu, v ponuke modelov 2025 od Treku si určite nájdete svojho favorita. Všetky novinky Trek sú aktuálne dostupné v predajniach Najšport alebo na webe najsport.sk.

Trek Procaliber Carbon Gen 3

Nový Procaliber Carbon tretej generácie bol predstavený len pred niekoľkými dňami, no už teraz je jasné, že inžinieri od Treku odviedli skvelú prácu.

Jednou z najväčších zmien je zavedenie novej technológie IsoBow, ktorý nahrádza staršiu verziu IsoSpeed. IsoBow je špeciálne navrhnutý tlmič rámu, ktorý zachováva vertikálnu poddajnosť, čím poskytuje jazdcom dokonalé pohodlie a zníženie hmotnosti až o 200g v porovnaní so staršou verziou Procaliber.

Nový procaliber Carbon je vyrobený z karbónu OCLV Mountain s vnútorným vedením kabeláže.

Nesmieme zabúdať ani na 120 mm prednú odpruženú vidlicu, technológiu Boost 148 a vylepšené vyváženie hydraulickej brzdy typu Post Mount.

Nový Procaliber pojme až 2,4” široké plášte. V najvyššom rade sa môžete tešiť na plášte Bontrager Sainte-Anne RSL XR 29” a kolesá Kovee Elite 30, ktoré sú pripravené na bezdušové použitie.

Trek Slash+

Hľadáte špičkový enduro elektrobicykel, ktorý zvládne všetky horské výzvy, nebude príliš ťažký a hlučný? Nový Slash+ zvládne všetko, čo požadujete.

Nový Slash+ je založený na prvkoch modelového radu Slash s oceňovaným systémom elektropohonu HPR50 od nemeckého výrobcu TQ.

S terénom si poradí odpružená 170 mm odpružená vidlica (RockShox ZEB Ultimate Deluxe alebo Fox Rhythm 38 Float EVOL) s vysoko uloženým čapom – Trek High Pivot a kvalitný karbónový rám OCLV Mountain.

Nový Slash+ vám poskytne čarovný pocit z jazdy vďaka 50 Nm krútiacemu momentu motora TQ HPR50 a integrovanej batérii TQ 580 Wh.

Ak vám kapacita batérie nepostačí, tak model je kompatibilný s externou batériou TQ Range Extender.

Tie najstrmšie svahy zvládnete zísť aj vďaka vyhotoveniu mullet, a teda rozdielnej veľkosti predného 29“ a zadného 27,5“ kolesa, ktoré zabezpečuje lepšiu ovládateľnosť v teréne.

Aktuálne je na modelový rok 2025 k dispozícii rad Slash+ 9.9 X AXS s bezdrôtovým radením SRAM X0 AXS a rad Slash+ 9.7 SLX/XT, ktorý kombinuje komponenty Shimano SLX a XT.

Trek Top Fuel Gen 4

Najnovší trailový model Top Fuel štvrtej generácie je rýchly, ľahší a dokáže sa lepšie prispôsobovať zmenám v horskom teréne.

Top Fuel je osadený na ráme OCLV Mountain Carbon, ktorý je až o 220 g ľahší ako jeho predchodca (Gen3).

Geometria rámu bola upravená tak, aby poskytovala lepšiu stabilitu a ovládanie, čo je ideálne pre technické trasy.

Trek použil systém Thru Shaft, ktorý eliminuje oneskorenie reakcie na nerovnosti a poskytuje hladkú jazdu. Top Fuel Gen4 prichádza s vidlicou so zdvihom 130 mm, no je možné osadiť aj vidlicu so zdvihom 140 mm. To sa dá dosiahnuť jednoduchou výmenou vzduchovej pružiny.

Prelomová technológia Flip Chip Mino Link umožňuje progresívne nastavenie bicykla podľa požiadaviek jazdca s vyšším/nižším stredovým zložením alebo menším/väčším uhlom hlavovej trubky. Kombináciou dokážete vytvoriť až 4 rôzne nastavenia pre rôzne úrovne jazdy.

Zaujímavosťou je aj nový úložný systém BITS, ktorý je zabudovaný priamo v ráme bicykla. Prepravovať tu môžete napríklad náhradnú dušu, náradie na opravu bicykla alebo čokoľvek budete potrebovať.

Trek Madone Gen 8

Najľahší a najrýchlejší pretekársky cestný bicykel, ktorý sčasti pripomína Émondu a zároveň Madone v novom šate s ešte lepším výkonom.

Nový Madone ôsmej generácie nahrádza staršie modely generácie 7.

Vďaka novému karbónovému rámu OCLV série 900 a inovatívnemu aerodynamickém tvarovaniu rámu Full System Foil sa znížila hmotnosť a úspora až 19W.

Samozrejmosťou je aj prelomová technológia IsoFlow, ktorá pod sedlovou trubkou znižuje odpor, zvyšuje pohodlie a zlepšuje celkové aerodynamické vlastnosti Madone.

Jazdci majú na výber zo širokej ponuky SLR aj SL, pre rekreačných jazdcov a pretekárov.

V novom modeli nájdete aj aerodynamickú fľašu, karbónové držiaky na fľaše RSL Aero, nové pretekárske plášte Aeolus RSL TLR s hustotu 320 tpi a nové riadidla Aero RSL pre rýchlu a pohodovú jazdu.

Trek Checkmate SLR a Checkpoint SL Gen 3

Trek 15 augusta predstavil úplne novú modelovú radu Trek Checkmate SLR pre gravel pretekárov a nový gravel Trek Checkpoint SL generácie 3 určeného skôr pre rekreačných jazdcov.

Nový Checkmate je doposiaľ najľahší závodný gravelový bicykel s prémiovým karbónovým rámom OCLV 800.

Tento gravel ma aero-optimalizované tvarovanie trubiek rámu bicykla – Full System Foil s podobným kokpitom, ktorý nájdete aj na Madone Gen 8.

Geometria Gravel Race je zameraná na agresívnejšiu jazdu a efektívnejšiu jazdnú pozíciu pretekára. Vrchná časť je o 3 cm užšia, takže si jazdec môže vybrať čo mu bude najlepšie sedieť.

Checkmate je dodávaný s 38 mm plášťami, ale hravo zvládne aj 45 mm plášte ktoré využijete najmä v horských etapách.

Bicykel je tiež dostupný pre Trek Project One, kde si ho môžete personalizovať a prispôsobiť presne podľa vašich predstáv.

Na druhej strane tretia generácia Chechpoint SL sa teší rámu OCLV 50, ktorý poskytuje svižnejšiu jazdu a úsporu hmotnosti.

Nová gravelová endurance geometria sa výborne hodí aj na celodennú jazdu aj v rozbitejšom teréne.

Bicykel je kompatibilný s teleskpickou a s odpruženou vidlicou so zdvihom do 40 mm. Osadené sú 42 mm plášte, ale má priestor aj pre väčšie 50 mm plášte.

Supercaliber SLR 9.9 Flight Attendant

Dlho očakávaná druhá generácia týchto XC modelov prekvapila jedinečným tlmičom RockShox Flight Attendant, ktorý analyzuje terén a podnety od jazdca. V reálnom čase dokáže prispôsobiť mieru odpruženia pre ešte detailnejšiu a pohodlnejšiu jazdcu v náročnom teréne.

Špeciálna edícia Slash SE

Model Slash SE spája prémiový dizajn s odpružením. Výsledkom je limitovaná edícia tohto extrémneho enduro bicykla, na ktorom sa poriadne zabavíte. Karbónový rám sa vyznačuje jedinečnou farebnou kombináciou Project One Earth and Air, ktorá sa líši dokonca aj bicykel od bicykla. Dodáva sa s vylepšeným balíkom odpruženia RockShox Ultimate s tlmením Flight Attendant, bezdrôtovým radením SRAM GX AXS.

Nové horské tretry, cyklodoplnky a komponenty

Tretry Trek Circuit METNET – Ideálna obuv pre cestných cyklistov, ktorí požadujú dostatočné pohodlie a zároveň dbajú na výkon. Tretry sú vybavené technológiou METNET, ktorá poskytuje odľahčené zóny, tuhú podrážku a systém zapínania BOA s dvoj- a trojbodovým uchytením.

Riadidlá Bontrager GR Elite a GR Pro – Majú ergonomicky tvarované trubky, ktoré poskytujú ešte väčšiu istotu a kontrolu počas pretekov.

Integrovaný úložný priestor BITS – Najnovšie spôsoby ukladania náradia a náhradných dielov do vnútorného rámu bicykla. Systém BITS nájdete na bicykloch Top Fuel.

Plášte Pirelli P Zero Race LR RS – Cestné pretekárske plášte Pirelli sa hodia pre profesionálnych jazdcov v pelotóne. Boli navrhnuté pre lepšiu ovládateľnosť, priľnavosť a rýchlosť v spolupráci s tímom Lidl-Trek.

Prilba Trek Circuit WaveCell a Trek Starvos WaveCell – Sú z kategórie horských a cestných prilieb a boli navrhnuté pre zvýšenie bezpečnosti a pohodlia jazdca s duálnou ochranou hlavy.

Zadné svetlo s radarom Trek CarBack – Je určené na detekciu vozidiel do vzdialenosti 240 m. Vďaka inovatívnemu LED svetlu vás vodiči vedia registrovať až na vzdialenosť 2 km. Aplikácia je kompatibilná s viacerými mobilnými zariadeniami.

Trek aj v roku 2025 potvrdzuje svoju povesť experta, ktorý prináša nielen technologické inovácie, ale aj dôraz na detaily, dizajn a potreby cyklistov. Na vývoji spolupracuje s profesionálnymi aj rekreačnými cyklistami a neustále sa posúva vpred.

Ak hľadáte spoľahlivého partnera pre svoje cyklistické dobrodružstvá, nové modelové rady a produkty od značky Trek vás určite nesklamú. A ak si ich chcete obzrieť zblízka, navštívte jednu z predajní Najšport.

www.najsport.sk

Aktuality

Včera 16:11 Ridley ASTR RS a ASTR búrajú hranice gravel cyklistiky.

Ridley definuje novú éru gravel bicyklov s modelmi ASTR RS a ASTR, ktoré kombinujú špičkovú aerodynamiku, nízku hmotnosť a pretekársku geometriu. Tieto bicykle sú navrhnuté pre najnáročnejšie gravel preteky, no zároveň poskytujú všestrannosť a výkon pre ambicióznych jazdcov. Ridley s týmito modelmi posúva hranice gravel pretekov a ponúka nový štandard pre jazdcov, ktorí hľadajú rýchlosť, odolnosť a dobrodružstvo vo všetkých terénoch.

Včera 12:05 Kto sú najväčší favoriti gravelových majstrovstiev sveta a ako vyzerajú trasy v Belgicku?

Najväčším favoritom na zisk dúhového dresu je v mužoch Mathieu van der Poel a v ženách Lotte Kopecky.

03.10.2024 Legendárny Greg Minnaar oznámil, že Mont-Sainte-Anne budú jeho posledné preteky vo Svetovom pohári v zjazde.
03.10.2024 Najdlhšiu 80 km trať na KAKTUS Bike Bratislavskom MTB maratóne vyhrali Martin Kostelničák a Bianka Babačová (+galéria).

Cez víkend sa uskutočnili populárne preteky KAKTUS Bike Bratislavský MTB maratón, ktorý každoročne priláka veľké množstvo cyklistických nadšencov. Pretekalo sa na tratiach s dĺžkami 80 km, 52 km a 22 km. Na svoje si prišli aj nadšenci gravel jazdenia a pretekári na elektrobicykloch.

03.10.2024 Registrácia na finále KENNY slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom je v plnom prúde.

Preteky sa uskutočnia cez víkend 19.-20. októbra na Baťovych trailoch v Partizánskom. Zároveň pôjde o finálové kolo KENNY slovenského pohára v endure, kde sa vyhlásia aj celkoví víťazi seriálu. Pozor! Počet miest na štarte je z kapacitných dôvodov obmedzený na 150, takže sa registrujte v predstihu, aby ste sa dostali na štartovú listinu. Tu sú všetky informácie, ktoré o podujatí potrebujete vedieť.

Zavrieť reklamu