Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Viktória Chladoňová po zisku bronzu: „Dala som do toho maximum“

Mladá slovenská cyklistka Viktória Chladoňová pokračuje v zbieraní úspechov na svetovej scéne. Na Majstrovstvách sveta vo Švajčiarsku získala už dve medaily – striebro z časovky a bronz z hromadného štartu junioriek. V rozhovore po pretekoch prezradila, ako zvládla pád v úvode pretekov, čo ju viedlo k rozhodujúcemu útoku a aké boli taktické momenty počas záverečného šprintu.
Matúš Bušík
Viktória Chladoňová po zisku bronzu: „Dala som do toho maximum“

Foto: @_sn_nphotography @_marek_benes_

Mladá slovenská cyklistka Viktória Chladoňová zbiera úspech za úspechom. Na prebiehajúcich Majstrovstvách sveta v cestnej cyklistike vo švajčiarskom Zürichu získala už dva cenné kovy. Keď po striebre z časovky získala bronz v pretekoch junioriek s hromadným štartom.

Skvelý výsledok dosiahla Viktória aj napriek pádu v úvode pretekov, z ktorého sa dokázala rýchlo spamätať a vrátiť sa do balíka pretekárok.

Počas celých pretekov bola aktívna a videli sme ju na čele. Približne 20 km pred cieľom zaútočila a v kopci sa jej podarilo roztrhať vedúcu skupinu, z ktorej vpredu zostali už len tri pretekárky.

Okrem Viki boli vpredu ešte víťazka časovky Cat Ferguson a Španielka Paula Ostizová Tacová. Tieto tri pretekárky spoločne prišli až do cieľa, kde odštartovali taktický boj.

Zhruba 1,2 km pred koncom pretekov vedúce trio spomalilo a pretekárky takticky vyčkávali na zahájenie záverečného šprintu. Dievčatá sa neustále obzerali za seba a sledovali svoje súperky.

Ako prvá to odpálila Španielka Ostizová, najsilnejšou v šprinte však bola jednoznačne britská jazdkyňa Cat Ferguson. Viktória bola spočiatku na druhej pozícii, avšak v posledných metroch sa Ostizovej podarilo predbehnúť našu jazdkyňu a v cieli bola na druhom mieste len niekoľko centimetrov pred Viktóriou.

Foto: @_sn_nphotography @_marek_benes_

Viki bola v cieli so svojím výkonom spokojná a takto zhodnotila preteky: „Hneď po štarte to bolo veľmi hektické a baby sa tam dosť tlačili. Na nejakom 4. kilometri po štarte som spadla, ale nič vážne sa mi nestalo a dotiahla som sa do balíka. Snažila som sa byť čo najviac vpredu a v prvom stúpaní sa vytvorila 5-členná skupina, v ktorej sme išli spoločne. Potom nasledovala stena a za ňou taký dlhší kopec, kde som sa snažila rozhodnúť preteky, čo sa mi aj podarilo, nakoľko sme zostali už iba tri a tak to vydržalo až do cieľa. V šprinte som dala do toho maximum a som veľmi šťastná, že sa mi takto podarilo získať bronzovú medailu.“

Ďalšia slovenská pretekárka Sofia Ungerová skončila v pretekoch na 24. mieste so startou 4:27 min na víťazku.

Aktuality

17:15 Tadej Pogačar vyhral Giro dell’Emilia v dúhovom drese majstra sveta po 37-kilometrovom sóle.

Pogačar pokračuje v absolútnej dominancii a pripísal si svoje prvé víťazstvo ako majster sveta a celkovo už 24. výhru v roku 2024.

Včera 16:11 Ridley ASTR RS a ASTR búrajú hranice gravel cyklistiky.

Ridley definuje novú éru gravel bicyklov s modelmi ASTR RS a ASTR, ktoré kombinujú špičkovú aerodynamiku, nízku hmotnosť a pretekársku geometriu. Tieto bicykle sú navrhnuté pre najnáročnejšie gravel preteky, no zároveň poskytujú všestrannosť a výkon pre ambicióznych jazdcov. Ridley s týmito modelmi posúva hranice gravel pretekov a ponúka nový štandard pre jazdcov, ktorí hľadajú rýchlosť, odolnosť a dobrodružstvo vo všetkých terénoch.

Včera 12:05 Kto sú najväčší favoriti gravelových majstrovstiev sveta a ako vyzerajú trasy v Belgicku?

Najväčším favoritom na zisk dúhového dresu je v mužoch Mathieu van der Poel a v ženách Lotte Kopecky.

03.10.2024 Legendárny Greg Minnaar oznámil, že Mont-Sainte-Anne budú jeho posledné preteky vo Svetovom pohári v zjazde.
03.10.2024 Najdlhšiu 80 km trať na KAKTUS Bike Bratislavskom MTB maratóne vyhrali Martin Kostelničák a Bianka Babačová (+galéria).

Cez víkend sa uskutočnili populárne preteky KAKTUS Bike Bratislavský MTB maratón, ktorý každoročne priláka veľké množstvo cyklistických nadšencov. Pretekalo sa na tratiach s dĺžkami 80 km, 52 km a 22 km. Na svoje si prišli aj nadšenci gravel jazdenia a pretekári na elektrobicykloch.

Zavrieť reklamu