Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Cestné

Fantastická Viktória Chladoňová vybojovala bronz na majstrovstvách sveta, na striebro jej chýbali centimetre

Z víťazstva sa tešila britská pretekárka Cat Ferguson, ktorá bola najrýchlejšou z trojice pretekárok v záverečnom šprinte. Druhé miesto obsadila Španielka Paula Ostizová, ktorá Viktóriu predbehla len o niekoľko centimetrov.
Matúš Bušík
Fantastická Viktória Chladoňová vybojovala bronz na majstrovstvách sveta, na striebro jej chýbali centimetre

Ďalší skvelý výkon predviedla slovenská juniorská reprezentantka Viktória Chladoňová a z Majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike vo švajčiarskom Zürichu si odnáša ďalšiu medailu. Po striebre z individuálnej časovky junioriek skončila tentokrát na tretej bronzovej priečke v pretekoch s hromadným štartom.

Viktória sa v závere pretekov pohybovala vo vedúcej skupine a často sme ju videli v úplnom čele pretekov udávať tempo.

Z víťazstva sa však tešila Cat Ferguson (Veľká Británia), ktorá k časovkárskemu dúhovému dresu pridala aj juniorský titul v cestných pretekoch s hromadným štartom, keď zvíťazila v tesnom šprinte troch pretekárok na konci 73,5 km dlhej trate v Zürichu.

18-ročná pretekárka, ktorá už má podpísanú zmluvu v profesionálnom tíme Movistar, predbehla Paulu Ostizovú (Španielsko) a slovenskú pretekárku Viktóriu Chladoňovú na posledných 200 metroch po tom, čo Španielka zahájila šprint, aby ukončila viac ako kilometer dlhú pasáž taktizovania.

Trio pretekárok sa ocitlo na čele približne 20 km pred cieľom, keď sa oddelili zo šesťčlennej skupiny pretekárok v jednom zo stúpaní na trati.

Jednoznačne najsilnejšia trojica pretekárok, neustále zvyšovala svoj náskok pred prenasledovateľkami, držali sa spolu na mokrých cestách a takisto aj v zjazdoch a spoločne dorazili aj k záverečnej pasáži, v ktorej mali pred prenasledovateľkami náskok viac ako minútu.

Záverečné dva kilometre priniesli taktizovanie, kontrolovanie pozícií cez plece a hry na mačku a myš, ale s dostatkom času trojica mohla spomaliť.

Konečný výsledok nebol prekvapením a Fergusonová posledný šprint jasne ovládla a svoje súperky zdolala približne o dva metre.

Paula Ostizová šprint rozbehla a v jednom okamihu sa zdalo, že je Viktória pred ňou, avšak v posledných metroch bola Španielka rýchlejšia a našu pretekárku predbehla o niekoľko centimetrov.

Štvrté miesto obsadila Megan Arensová (Holandsko) so stratou iba deviatich sekúnd, pričom 17-ročná pretekárka využila posledné kilometre na to, aby sama zmazala veľkú časť viac ako minútového rozdielu vedúcich pretekárok.

Viki k ďalšej medaile gratulujeme!

Kompletné výsledky pretekov:

Aktuality

17:15 Tadej Pogačar vyhral Giro dell’Emilia v dúhovom drese majstra sveta po 37-kilometrovom sóle.

Pogačar pokračuje v absolútnej dominancii a pripísal si svoje prvé víťazstvo ako majster sveta a celkovo už 24. výhru v roku 2024.

Včera 16:11 Ridley ASTR RS a ASTR búrajú hranice gravel cyklistiky.

Ridley definuje novú éru gravel bicyklov s modelmi ASTR RS a ASTR, ktoré kombinujú špičkovú aerodynamiku, nízku hmotnosť a pretekársku geometriu. Tieto bicykle sú navrhnuté pre najnáročnejšie gravel preteky, no zároveň poskytujú všestrannosť a výkon pre ambicióznych jazdcov. Ridley s týmito modelmi posúva hranice gravel pretekov a ponúka nový štandard pre jazdcov, ktorí hľadajú rýchlosť, odolnosť a dobrodružstvo vo všetkých terénoch.

Včera 12:05 Kto sú najväčší favoriti gravelových majstrovstiev sveta a ako vyzerajú trasy v Belgicku?

Najväčším favoritom na zisk dúhového dresu je v mužoch Mathieu van der Poel a v ženách Lotte Kopecky.

03.10.2024 Legendárny Greg Minnaar oznámil, že Mont-Sainte-Anne budú jeho posledné preteky vo Svetovom pohári v zjazde.
03.10.2024 Najdlhšiu 80 km trať na KAKTUS Bike Bratislavskom MTB maratóne vyhrali Martin Kostelničák a Bianka Babačová (+galéria).

Cez víkend sa uskutočnili populárne preteky KAKTUS Bike Bratislavský MTB maratón, ktorý každoročne priláka veľké množstvo cyklistických nadšencov. Pretekalo sa na tratiach s dĺžkami 80 km, 52 km a 22 km. Na svoje si prišli aj nadšenci gravel jazdenia a pretekári na elektrobicykloch.

Zavrieť reklamu