Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Puck Pieterse a Alan Hatherly sú majstrami sveta v horskej cyklistike XCO

V ženách získala striebro Anne Terpstra a bronzovú medailu si odnáša Martina Berta. V mužskej elite zvíťazil Hatherly pred Victorom Koretzkym a olympijským šampiónom Tomom Pidcockom.
Martin Sarvaš
Puck Pieterse a Alan Hatherly sú majstrami sveta v horskej cyklistike XCO

Len 22-ročná Holanďanka Puck Pieterse vyhrala v Andorre titul majsterky sveta v horskej cyklistike XCO. Po dominantnom výkone od štartu až do cieľa zvíťazila Pieterse pred krajankou Anne Terpstra a bronzovú bronzovú medailu si odnáša Talianka Martina Berta.

„Nedokážem tomu uveriť. Vedela som, že musím ísť od začiatku naplno a išla som od štartu svoje tempo. Tlačila som do toho, čo to dalo, a zjavne to bolo dosť na to, aby som vyhrala,“ povedala po pretekoch Pieterse.

„Som neuveriteľne šťastná. Po výkone v XCC som nebola spokojná, spravila som niekoľko chýb a nesústredila som sa. Ale nejakým spôsobom ma to prebudilo, snažila som sa čo najviac sústrediť svoj výkon. Je úžasné, že sme získali zlato aj striebro, aj keď Holandsko nie je významnou krajinou v horskej cyklistike,“ dodala mladá Holanďanka.

V mužskej elite získal dúhový dres majstra sveta Juhoafričan Alan Hatherly, striebro si odnáša Victor Koretzky a bronz získal olympijský šampión Tom Pidcock.

„Nedokážem nájsť slová. Je to veľmi emotívny moment. Vedel som, že mám dobré nohy, ale zvíťaziť je splnený sen,“ povedal Hatherly.

„Cítil som veľký tlak, ale vedel som, že mám dobrú šancu na úspech. Som hrdý na svoju krajinu aj na všetkých ľudí, ktorí mi na mojej ceste pomáhajú a teším sa, že si budem môcť obliecť dúhový dres.“

„Išiel som do toho naplno a vedel som, že musím zariskovať,“ povedal Hatherly o svojom rozhodujúcom útoku, ktorým sa zbavil Victora Koretzkeho. „Išiel som na úplnom limite, ale dokázal som trochu zregenerovať a podarilo sa mi to dotiahnuť až do cieľa.“

Obrovský úspech dosiahla v disciplíne XCO slovenská juniorka Viktória Chladoňová, ktorá sa stala majsterkou sveta po dominantnom výkone od štartu až do cieľa. V junioroch obhájil majstrovský titul z minulého roka dánsky talent Albert Philipsen.

Výsledky Majstrovstiev sveta v horskej cyklistike XCO, Andorra 2024

Ženy

Muži

Ženy U23

Muži U23

Juniorky

Juniori

Výsledky Majstrovstiev sveta v horskej cyklistike XCC, Andorra 2024

Muži

Ženy

Muži U23

Ženy U23

Aktuality

14:38 Talianske preteky Tre Valli Varesine zrušili pre silný dážď a zaplavené cesty.

Najprv boli pre silné dažde odstránené dva lokálne okruhy po 16 km, čím sa skrátili preteky z 200,3 km na 168,3 km. Po 57,9 km pretekov bolo napokon rozhodnuté preteky úplne zrušiť.

11:11 Pozvánka: Premietanie Red Bull Rampage v bratislavskom Hangairi už túto sobotu 12. októbra.

Najväčšia freeride akcia je čoskoro tu! Už túto sobotu 12. októbra si svoje sily zmerajú najlepší svetoví jazdci na legendárnom a ikonickom podujatí Red Bull Rampage v americkom Utahu.

10:34 Stuyven obvinil belgických tímových kolegov, že jazdili pre Mathieu van der Poela na gravelových majstrovstvách sveta.

„Bolo úplne jasné, že všetci chlapci z Alpecinu sú tu na to, aby mu pomohli,“ povedal Jasper Stuyven, ktorý skončil na svetovom šampionáte na štvrtom mieste. (Sporza)

10:34 Cyklistický šprint do kopca Red Bull Hill Chasers v srdci Banskej Štiavnice ovládli Marek Čontofalský a Viktória Chladoňová.

Kolesá na plné obrátky roztočili cyklisti v historickom centrom Banskej Štiavnice na Red Bull Hill Chasers. Pol kilometrový kopec s priemerným stúpaním 7% a 43-metrovým prevýšením rozhodol o najlepšom vrchárovi. Ženskú kategóriu ovládla favoritka, čerstvá dvojnásobná medailistka z juniorských majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike Viktória Chladoňová. V mužskom šprinte mal najlepší finiš Marek Čontofalský.

10:02 Tadej Pogačar a Remco Evenepoel dnes štartujú na pretekoch Tre Valli Varesine.

Majster sveta si pred pár dňami pripísal prvé víťazstvo v dúhovom drese na pretekoch Giro dell’Emilia a 200-kilometrovej trati s prevýšením 3377 metrov bude opäť najväčším favoritom.

Zavrieť reklamu