Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Loris Vergier vyhral v Androrre Majstrovstvá sveta v zjazde, Loica Bruniho vyradil pád

Vergier zvíťazil len o 0,148 sekundy pred Benoitom Coulangesom, zatiaľ čo bronz získal Kanaďan Finn Iles so stratou 0,169 sekundy.
Martin Sarvaš
Loris Vergier vyhral v Androrre Majstrovstvá sveta v zjazde, Loica Bruniho vyradil pád

Francúz Loris Vergier vyhral v Androrre Majstrovstvá sveta v zjazde len o 0,148 sekundy pred krajanom Benoitom Coulangesom, zatiaľ čo bronz získal Kanaďan Finn Iles so stratou 0,169 sekundy.

Posledný dvaja jazdci, Loic Bruni a Dakotah Norton, mali obaja lepšie medzičasy ako Vergier, avšak oboch vyradil z boja o medaily pád. Loic Bruni mal na predposlednom meranom úseku až 1,8-sekundový náskok pred Vergierom, avšak pri prejazde zákrutou sa mu pošmyklo predné koleso a spadol, takže svoj šiesty majstrovský titul nezískal.

Extrémne malé rozdiely delili od medailových pozícii aj Brita Dannyho Harta, ktorý bol pomalší len o 0,283 sekundy a skončil štvrtý, zatiaľ čo piaty Francúz Amaury Pierron mal stratu 0,457 sekundy.

„V posledných rokoch som mal smolu a tentokrát som mal šťastie. Je to neuveriteľné. V tejto sezóne sa mi až dodnes nedarilo a vlastne by som asi ani nevyhral, ak by Loic [Bruni] nespadol. Som majster sveta… je to šialené, šialené,“ povedal Vergier v cieli.

„Veľmi sa to šmýkalo a v druhej polovici som mal pocit, že to vôbec nemám pod kontrolou. Bolo to extrémne tesné, ale tlačil som do toho až do cieľa. Tento deň si budem pamätať do konca života,“ dodal Loris Vergier.

V ženskej elite sa stala majsterkou sveta už tretíkrát po sebe Vali Höll, striebro má Myriam Nicole, tretia skončila Tahnee Seagrave.

Majstrami sveta v horskej cyklistike XCC sú Evie Richards a Victor Koretzky, zatiaľ čo obrovský úspech dosiahla v disciplíne XCO slovenská juniorka Viktória Chladoňová, ktorá sa stala majsterkou sveta po dominantnom výkone od štartu až do cieľa.

Majstrovstvá sveta v horskej cyklistike v Andorre sa končia v nedeľu 1. septembra pretekami XCO ženskej a mužskej elity.

Výsledky Majstrovstiev sveta v zjazde, Andorra 2024 – muži

Aktuality

14:38 Talianske preteky Tre Valli Varesine zrušili pre silný dážď a zaplavené cesty.

Najprv boli pre silné dažde odstránené dva lokálne okruhy po 16 km, čím sa skrátili preteky z 200,3 km na 168,3 km. Po 57,9 km pretekov bolo napokon rozhodnuté preteky úplne zrušiť.

11:11 Pozvánka: Premietanie Red Bull Rampage v bratislavskom Hangairi už túto sobotu 12. októbra.

Najväčšia freeride akcia je čoskoro tu! Už túto sobotu 12. októbra si svoje sily zmerajú najlepší svetoví jazdci na legendárnom a ikonickom podujatí Red Bull Rampage v americkom Utahu.

10:34 Stuyven obvinil belgických tímových kolegov, že jazdili pre Mathieu van der Poela na gravelových majstrovstvách sveta.

„Bolo úplne jasné, že všetci chlapci z Alpecinu sú tu na to, aby mu pomohli,“ povedal Jasper Stuyven, ktorý skončil na svetovom šampionáte na štvrtom mieste. (Sporza)

10:34 Cyklistický šprint do kopca Red Bull Hill Chasers v srdci Banskej Štiavnice ovládli Marek Čontofalský a Viktória Chladoňová.

Kolesá na plné obrátky roztočili cyklisti v historickom centrom Banskej Štiavnice na Red Bull Hill Chasers. Pol kilometrový kopec s priemerným stúpaním 7% a 43-metrovým prevýšením rozhodol o najlepšom vrchárovi. Ženskú kategóriu ovládla favoritka, čerstvá dvojnásobná medailistka z juniorských majstrovstiev sveta v cestnej cyklistike Viktória Chladoňová. V mužskom šprinte mal najlepší finiš Marek Čontofalský.

10:02 Tadej Pogačar a Remco Evenepoel dnes štartujú na pretekoch Tre Valli Varesine.

Majster sveta si pred pár dňami pripísal prvé víťazstvo v dúhovom drese na pretekoch Giro dell’Emilia a 200-kilometrovej trati s prevýšením 3377 metrov bude opäť najväčším favoritom.

Zavrieť reklamu