Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Laura Lukáčová a Ľuboš Staňo vyhrali preteky KENNY slovenského pohára v endure v Drozdove (+galéria)

Ľuboš Staňo potvrdzuje svoju vynikajúcu formu a v pretekoch slovenského pohára v endure v aktuálnej sezóne nenašiel premožiteľa. Laura Lukáčová sa z víťazstva tešila po prvýkrát keď preteky vyhrala s minimálnym náskokom 0,2 sekundy.
Matúš Bušík
Laura Lukáčová a Ľuboš Staňo vyhrali preteky KENNY slovenského pohára v endure v Drozdove (+galéria)

KENNY slovenský pohár v endure pokračoval už svojím 4. kolom, ktorého dejiskom bol bikepark v Drozdove. Zároveň išlo o 3. kolo MTBIKER Hornonitrianskej enduro série.

Personál bikeparku Drozdovo sa postaral o prípravu tratí a občerstvenie počas celého víkendu a aj vďaka tomu panovala počas celého víkendu výborná atmosféra. Je skvelé vidieť nadšenie ľudí pre organizáciu športových podujatí, s ktorými majú v Drozdove bohaté skúsenosti.

Disciplína enduro sa sem po roku opäť vrátila, ale v Drozdove sa jazdí aj najprestížnejšie slovenské XC podujatie, ktoré každoročne privíta takmer 1000 pretekárov. Kvalita a úroveň pretekov do značnej miery závisí od ich zázemia a to je v Drozdove výborné. Ak k tomu pridáte ústretovosť ľudí a ich snahu vyhovieť požiadavkám pretekárov a organizátorov viete, že podujatie bude mať úspech.

V sobotu podvečer si organizátori podujatia pripravili pre jazdcov lahôdku v podobe obľúbeného dual slalomu, ktorý zabavil divákov, ale aj jazdcov.

Najrýchlejšími pretekármi na paralelnej dual slalomovej trati sa stali Maroš Krupa z tímu MTBIKER a Zuzana Brieniková z CK Stupava.

Počas sobotného tréningu boli trate mierne pokropené prehánkou a tá sa bikeparkom prehnala aj v noci. Na trate to však nemalo zásadný vplyv a dá sa povedať, že ich povrch bol ideálny.

V nedeľu sa na štart pretekov postavilo dovedna 125 pretekárov, ktorých čakalo 5 meraných rýchlostných skúšok s celkovou dĺžkou necelých 6 km a prevýšením približne 600 m. Čo sa môže zdať byť málo, avšak trate boli fyzicky náročné.

V elitnej ženskej kategórii sa z víťazstva premiérovo tešila Laura Lukáčová z tímu Gravity Racing Partizánske. Jej výsledný čas bol 16:26,9 min a pred druhou Kristínou Galuškovou (MTBIKER) mala v cieli minimálny náskok 0,2 sekundy. Na treťom mieste skončila Natália Ďugelová (Norco No Limit) so stratou 19,4 sekundy.

V elitnej mužskej kategórii svoju výbornú formu potvrdil aktuálny majster Slovenska v tejto disciplíne Ľuboš Staňo z tímu MTBIKER, ktorý v tejto sezóne v pretekoch slovenského pohára zatiaľ nenašiel premožiteľa. Jeho výsledný čas v cieli bol 12:07,9 min a právom sa tešil z víťazstva.

Na druhom mieste skončil v pretekoch Martin Knapec (CTM Racing team) so stratou 16,1 sekundy a tretie miesto obsadil jediniý zahraničný pretekár Michal Topór (NS Bikes) z Poľska, ktorý na víťaza stratil 25,8 sekundy.

Ľuboš Staňo po pretekoch na svojom Instagrame napísal: „Prvé miesto na 4. kole Slovenského pohára v endure. Trate boli pomerne krátke ale za to dosť výživné. Podarilo sa mi dať vyrovnané jazdy a som naozaj rád za ďalšie víťazstvo v seriáli. Nazbieral som ďalšie cenné body do celkového hodnotenia . Zatiaľ 4/4 čiže spokojnosť.“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Ľuboš Staňo (@lubos_stano15)

V mužskej kategórii do 21 rokov dominantným spôsobom vyhral talentovaný Maroš Krupa z tímu MTBIKER. Jeho čas bol tretím najrýchlejším celkovo. V cieli mu namerali 12:28 min a pred druhým Adamom Hankom (OExCUBE RACING) mal náskok 1:06,9 min. Na treťom mieste skončil Jakub Lachkovič z CK Stupava.

V kategórii Masters nad 35 rokov sa najviac darilo Petrovi Drábikovi z Cube Enduro tímu, ktorý ju vyhral s časom 13:22,1 min. Na druhom mieste za ním skončil Viktor Michálek z CK Stupava so stratou necelej minúty a tretie miesto obsadil Dušan Lopušný z CK Route 66.

V elitnej E-Bike kategórii skončil na prvom mieste Jakub Hlinka z tímu Bikeroom Lopata Racing a s výsledným časom 12:33,2 min. Na druhom mieste sa umiestnil mladý zjazdár Richard Tandara (CTM Racing tím) so stratou 19,7 sekundy na víťaza a tretí skončil Adam Milo (CTM Racing tím).

Všetci pretekári na pódiových umiestneniach.

Pretekalo sa aj v hobby kategóriách a tu si víťazstvá na svoje konto v žiackych kategóriách pripísali Enzo Šplha a Michaela Neshodová.

Najrýchlejším juniorom sa stal Filip Uhrin. V mužoch bol najrýchlejším jazdcom Patrik Bíly a ženskú kategóriu sa podarilo vyhrať Tereze Dutkovej a najrýchlejším mužom nad 40 rokov sa stal Martin Papala.

Medzi e-bike pretekármi bol najrýchlejší Roman Dančík.

Kompletné výsledky pretekov nájdete na stránke sportsofttiming.sk

Ďalšie kolo KENNY slovenského pohára v endure a MTBIKER Hornonitrianskej enduro série je na programe už o mesiac. Uskutoční sa v termíne 21.-22.9. v Bojniciach. Pôjde o finálové kolo MTBIKER Hornonitrianskej enduro série, na ktorom budú vyhlásení celkoví víťazi tohto seriálu.

Aktuality

17:15 Tadej Pogačar vyhral Giro dell’Emilia v dúhovom drese majstra sveta po 37-kilometrovom sóle.

Pogačar pokračuje v absolútnej dominancii a pripísal si svoje prvé víťazstvo ako majster sveta a celkovo už 24. výhru v roku 2024.

Včera 16:11 Ridley ASTR RS a ASTR búrajú hranice gravel cyklistiky.

Ridley definuje novú éru gravel bicyklov s modelmi ASTR RS a ASTR, ktoré kombinujú špičkovú aerodynamiku, nízku hmotnosť a pretekársku geometriu. Tieto bicykle sú navrhnuté pre najnáročnejšie gravel preteky, no zároveň poskytujú všestrannosť a výkon pre ambicióznych jazdcov. Ridley s týmito modelmi posúva hranice gravel pretekov a ponúka nový štandard pre jazdcov, ktorí hľadajú rýchlosť, odolnosť a dobrodružstvo vo všetkých terénoch.

Včera 12:05 Kto sú najväčší favoriti gravelových majstrovstiev sveta a ako vyzerajú trasy v Belgicku?

Najväčším favoritom na zisk dúhového dresu je v mužoch Mathieu van der Poel a v ženách Lotte Kopecky.

03.10.2024 Legendárny Greg Minnaar oznámil, že Mont-Sainte-Anne budú jeho posledné preteky vo Svetovom pohári v zjazde.
03.10.2024 Najdlhšiu 80 km trať na KAKTUS Bike Bratislavskom MTB maratóne vyhrali Martin Kostelničák a Bianka Babačová (+galéria).

Cez víkend sa uskutočnili populárne preteky KAKTUS Bike Bratislavský MTB maratón, ktorý každoročne priláka veľké množstvo cyklistických nadšencov. Pretekalo sa na tratiach s dĺžkami 80 km, 52 km a 22 km. Na svoje si prišli aj nadšenci gravel jazdenia a pretekári na elektrobicykloch.

Zavrieť reklamu