Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Colnago Tadeja Pogačara – taliansky cyklistický sen na Slovensku!

Slovenským fanúšikom cestnej cyklistiky sa naskytá jedinečná príležitosť obzrieť si zblízka pretekársky bicykel jedného z najpopulárnejších cyklistov súčasnosti, čerstvého víťaza GIRA 2024, slovinského jazdca Tadeja Pogačara z tímu UAE Emirates.
Matúš Bušík
Colnago Tadeja Pogačara – taliansky cyklistický sen na Slovensku!

Napadlo vám niekedy, že pokiaľ by ste chceli vidieť a „pohladiť“ bicykel jedného z najlepších cyklistov planéty, vaša cesta bude viesť k východným hraniciam Slovenska? Presne tak!

V úvode tohto roka sa prešovský Bigbike rozhodol otvoriť svoju druhú pobočku zameranú na prémiové značky bicyklov. Celý koncept predajne je o to zaujímavejší, že druhá pobočka spomínaného obchodu sídli len pár metrov od tej pôvodnej.

Od samotného vzniku si v Bigbike uvedomovali, že špičkové značky bicyklov sú dôležitou súčasťou cyklistického priemyslu a ich zastúpenie môže mať výrazný vplyv na cyklistickú komunitu v danom regióne.

Colnago v Bigbike

Komplexné zameranie obchodu vždy inklinovalo k ponuke štandardných a komerčných veľkovýrobcov či lokálnych značiek.

Avšak jedným z cieľov Bigbike bolo priniesť na slovenský trh najúspešnejšiu cestnú cyklistickú značku – Colnago.

Aj keď slovenská cyklistika za posledné roky zanechala na svetovom poli významnú stopu, cesta, ako dostať kultovú značku na náš malý trh, nebola vôbec jednoduchá.

V Bigbike bolo pre tento taliansky klenot potrebné vytvoriť kvalitné, nielen technické zázemie a splniť všetky podmienky výrobcu tak, aby si predaj značky doslova zaslúžili a vytvorili jej tak patričný priestor.

Po splnení prísnych podmienok sa chlapci snažili povýšiť sériovú ponuku Colnago bicyklov aj o viaceré nepredajné limitované kúsky, ktoré dokážu potešiť oči a rozbúšiť srdce snáď každého priaznivca cestnej cyklistiky.

Keďže je nielen v rámci Európy, ale aj celého sveta komunita Colnago považovaná za jednu veľkú rodinu, ktorá sa vzájomne posúva a podporuje, dostalo sa aj pre Bigbike nevídanej pocty v podobe unikátneho cestného špeciálu od Tadeja Pogačara, ktorý je jedným z najlepších a najvýkonnejších pretekárskych bicyklov na trhu a jazdil na ňom jeden z najsilnejších cyklistov súčasnosti.

Colnago V3Rs

Bicykel Colnago V3Rs je vyrobený z tých najkvalitnejších materiálov a dostupných komponentov. Je navrhnutý tak, aby poskytoval maximálny efektívny prenos energie od jazdca k rýchlosti.

Čerešničkou na torte je osadenie kráľovského groupsetu Campagnolo Super Record EPS 12s a setu karbónových kolies Campagnolo Bora Ultra WTO, na ktorých Tadej pretekal v sezóne 2021 na všetkých zásadných monumentoch, ale aj na najslávnejších cyklistických pretekoch Tour de France.

Tento autentický cestný šperk v tímových farbách UAE Emirates bol vyrobený na mieru, priamo pre tohto slovinského cyklistu a aktuálne je ho možné vidieť naživo v jednej z prešovských predajní Bigbike.

Okrem kúskov zo súkromnej zbierky majiteľa obchodu je možné v obchode vidieť aj aktuálny prierez najnovších modelov značky Colnago, od ručne vyrábaného špeciálu C68, gravelu G3-X až po aktuálny pretekársky topmodel V4Rs.

Takúto ucelenú kolekciu značky môžete vidieť len v metropole Šariša.

Pokiaľ aj vám koluje v žilách vášeň pre talianske bicykle, neostáva vám nič iné, než si naplánovať cestu do Prešova a navštíviť predajňu Bigbike, ktorá sa nachádza na Sabinovskej ul. 7.

Aktuality

18:28 Video: V CTM natočili krátky klip s Petrom Bondrom v krásnom tatranskom prostredí.

Že bicykle a hokej nejdú dohromady? My si myslíme, že Petrovi Bondrovi sedia v ruke naše rajdy rovnako dobre ako hokejka! Víťazné góly sa nahradia za víťazné tatranské výšľapy a všetko je ako má byť!

18:07 Majstrami sveta v endure sú Francúzi Isabeau Courdurier a Alex Rudeau.

Historicky prvé majstrovstvá sveta v disciplíne enduro sa uskutočnili cez víkend v Talianskom Canazei. Pretekalo sa na v disciplínach enduro a E-enduro a všetky najvyššie priečky obsadili francúzski pretekári. V elektrobicykloch vyhrali Estelle Charles a Kevin Miguel. Na štarte boli aj slovenskí pretekári a najlepšie výsledky spomedzi nich dosiahli Simona Kuchňková v ženách a spomedzi mužov bol najrýchlejším Slovákom Martin Knapec.

16:45 Rasťo Baránek dosiahol vynikajúci výsledok a v celkovom hodnotení IXS Európskeho pohára v zjazde skončil na 2. mieste.

Výborné výsledky počas celej sezóny dosahoval v seriáli aj ďalší slovenský pretekár Denis Kohút, ktorý v celkovom hodnotení skončil hneď za Rasťom na 3. mieste.

14:43 Lael Wilcox prešla na bicykli okolo Zeme za 108 dní a svetový rekord prekonala obrovským rozdielom.

Američanka prešla viac ako 29-tisíc kilometrov o 16 dní rýchlejšie ako predošlá držiteľka svetového rekordu v roku 2018.

11:17 Tadej Pogačar vyhral kanadskú klasiku GP Montréal po dominantnom 23-kilometrovom sóle.

Na druhom mieste skončil osamotený prenasledovateľ Pello Bilbao a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Julian Alaphilippe.

Zavrieť reklamu