Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

48-ročná Janka Keseg Števková vybojovala aj napriek pádu skvelé deviate miesto na Svetovom pohári v MTB maratóne v Haute-Savoie

Števková spadla v poslednom zjazde, kvôli čomu sa posunula o dve priečky nižšie. Majsterka Slovenska v MTB maratóne Martina Krahulcová skončila na 14. mieste.
Martin Sarvaš
48-ročná Janka Keseg Števková vybojovala aj napriek pádu skvelé deviate miesto na Svetovom pohári v MTB maratóne v Haute-Savoie

Janka Keseg Števková predviedla skvelý výkon na pretekoch Svetového pohára v MTB maratóne vo francúzskom Haute-Savoie, kde sa jej podarilo vybojovať deviate miesto, a to aj napriek pádu v záverečnom zjazde, po ktorom ju predbehli dve pretekárky.

Preteky sa uskutočnili neďaleko hory Mont Blanc, najvyššieho vrcholu západnej Európy, pričom trasa mala dĺžku 101 km a prevýšenie cez 4400 metrov.

48-ročná Janka Keseg Števková absolvovala preteky v čase 7:15:06 hod, zatiaľ čo najrýchlejšia pretekárka Lejla Njemcevic z Bosny a Hercegoviny dosiahla víťazný čas 6:40:48 hod.

Keseg Števková tak potvrdila dobrú formu po siedmom mieste, ktoré dosiahla na pretekoch Svetového pohára v XCM v Novom Město na Moravě.

„Som rada, že som opäť skončila v top 10 na takom náročnom podujatí po 7 hodinách jazdy s problémami: stratila som sa, mala som technické problémy, ktoré spôsobili tvrdý pád len 3 km pred cieľom: rozbitá prilba mi zachránila hlavu,“ opísala preteky Janka Keseg Števková na svojom instagrame.

„Bol to naozaj silný náraz na kamene. Škoda, že som stratila niekoľko miest, ale asi to tak má byť, aby som brala horskú cyklistiku a bicyklovanie vážnejšie, začala pracovať tvrdšie a stanovila si správne ciele, nielen sa zabávala,“ dodala slovenská pretekárka.

Úctyhodný výkon predviedla aj slovenská majsterka v MTB maratóne Martina Krahulcová, ktorá prišla do cieľa s časom 7:34:46 hod a skončila na 14. mieste, rovnako ako na májovom Svetovom pohári v Novom Město na Moravě.

„Dnešný sedem a polhodinový maratón (v mojom podaní) preveril asi každého jedného pretekára,“ napísala Krahulcová k svojej aktivite na Strave.

„Vo vysokej nadmorskej výške to išlo do kopca ťažšie ako som si myslela, ale podarilo sa mi udržať zvolené tempo. Defekt v zjazde ma obral o nejaký ten čas, ale som vlastne rada, že som prišla do cieľa na celkovom 14 mieste v kategórii ženy elite,“ dodala Martina Krahulcová.

Výsledky Svetového pohára v MTB maratóne, Haute-Savoie 2024

Aktuality

14:35 Detaily legendárneho stúpania Col du Galibier: 23 kilometrov s prevýšením 1182 metrov.

Col du Galibier je horský priesmyk v južnom regióne francúzskych Álp neďaleko Grenoblu. Je to ôsma najvyššie položená spevnená cesta v Alpách a najvyšší bod trasy Tour de France, s vrcholom vo výške 2642 m.n.m.

13:20 Poradňa: 9 tipov, ako si spríjemniť jazdy na bicykli v horúčavách a ako správne dopĺňať tekutiny.

Vedeli ste, že keď ste dehydrovaní, tak ide do pokožky viac krvi, aby sa uvoľnilo teplo, a menej krvi do svalov, do ktorých sa tak dostáva menej kyslíku a živín?

11:42 Vyzerá ako Batman – internet si uťahuje z aero krytky na okuliaroch Dylana Groenewegena.

Čerstvý holandský šampión mal v tretej etape Tour de France nové okuliare Scicon s krytkou na nos, ktorá by mala priniesť lepšiu aerodynamiku. Komentáre na internete ani komentátori na Eurosporte však Groenewegena nešetrili vtipnými poznámkami.

10:58 Fotogaléria: Najlepšie momenty 3. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si, ako Biniam Girmay tiež vybojoval historicky prvé víťazstvo pre svoj tím Intermarché na Tour de France.

08:53 Detaily 4. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Tour dnes pokračuje krátkou, ale náročnou horskou etapou, ktorá obsahuje aj legendárne stúpanie Col du Galibier.

Zavrieť reklamu