Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Simča Kuchyňková skončila druhá na svetovom pohári v endure v Combloux, v celkovom poradí je stále vo vedení

Simona Kuchyňková z tímu Okoeverywhere Racing dosiahla v pretekoch svetového pohára v endure ďalší skvelý výsledok. Vo francúzskom Combloux sa jej podarilo vyhrať tri zo šiestich rýchlostných skúšok a nebyť pádov v štvrtej rýchlostnej skúške tešila by sa z víťazstva. V celkovom poradí je stále líderkou.
Matúš Bušík
Simča Kuchyňková skončila druhá na svetovom pohári v endure v Combloux, v celkovom poradí je stále vo vedení

Preteky svetového pohára v endure sa v lokalite Combloux konali vôbec po prvýkrát. Alpské prostredie vysokohorskej dediny ponúka návštevníkom a pretekárom výhľady na najvyšší vrch Európy Mont Blanc a jazdia sa tu aj legendárne enduro preteky MR race.

Slovenská pretekárka Simona Kuchyňková vstúpila do pretekov výborne. V úvode dňa sa jej na bicykli darilo, čo postupne potvrdzovala v jednotlivých rýchlostných skúškach.

Podarilo sa jej tesne vyhrať prvú rýchlostnú skúšku a v druhej si začala budovať aj solídny náskok. V tretej rýchlostnej skúške skončila na druhom mieste, ale stále bola v priebežnom vedení pretekov.

V štvrtej rýchlostnej skúške prišli pre Simonu dva smolné pády, pri ktorých preletela cez riadidlá, čo viedlo aj k mechanickému problému s ovládaním teleskopickej sedlovky. V tejto rýchlostnej skúške skončila na 10. mieste a stratila v nej 53 sekúnd, čo ju v celkovom poradí odsunulo na druhé miesto.

V nasledujúcej rýchlostnej skúške skončila šiesta a v poslednom meranom úseku, ktorý bol najdlhším z celého dňa sa jej podarilo opäť vyhrať.

Svoje pocity po pretekoch zhrnula Simča na Instagrame: „2. miesto a stále som vo vedení v celkovom poradí. Po pravde, ak by mi niekto včera povedal, že budem na pódiu, neverila by som mu. Ráno pred pretekmi som sa necítila dobre a zvracala som. Počas celého dňa som sa cítila byť veľmi slabá. Preteky som teda neodštartovala v 100 % stave, aj keď po tretej rýchlostnej skúške som bola vo vedení. V Stage 4 som však mala dva veľké pády cez riadidlá, stratila som takmer minútu, zlomila som ovládanie teleskopickej sedlovky, narazila som si stehno a zápästie a v podstate ma to stálo preteky. Bez skvelého tímu by som preteky nedokončila. Dosiahla som však tri víťazstvá v rámci meraných úsekov, čo je skvelé. Teraz si potrebujem pár dní vydýchnuť a dopriať svojmu telu odpočinok. Ďakujem vám za podporu!“

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Simona Kuchyňková (@simca_original)

Top 5 pretekárok v kategórii žien do 21 rokov:

Celkové poradie v kategórii:

Za zmienku určite stojí aj víťazstvo českého jazdca Adama Maxu v kategórii do 21 rokov. V pretekoch zvíťazil pred Američanom JT Fischerom s náskokom 14,612 sekúnd.

V elitnej ženskej kategórii si na svoje konto víťazstvo pripísala domáca francúzska pretekárka Morgane Charre, ktorá mala v cieli náskok pred svojou krajankou Isabeau Courdurier 23,14 sekúnd. Tretie skončila britská pretekárka Ella Conolly.

V mužskej elite sa najrýchlejším jazdcom stal Richie Rude Jr., ktorý dosiahol výsledný čas 25:33,390 minút. V cieli mal pred druhým Lukeom-Miereom Smithom náskok len 2,2 sekundy. Tretie miesto obsadil Alex Rudeau so startou 3,23 sekúnd na víťaza.

Aktuality

14:35 Detaily legendárneho stúpania Col du Galibier: 23 kilometrov s prevýšením 1182 metrov.

Col du Galibier je horský priesmyk v južnom regióne francúzskych Álp neďaleko Grenoblu. Je to ôsma najvyššie položená spevnená cesta v Alpách a najvyšší bod trasy Tour de France, s vrcholom vo výške 2642 m.n.m.

13:20 Poradňa: 9 tipov, ako si spríjemniť jazdy na bicykli v horúčavách a ako správne dopĺňať tekutiny.

Vedeli ste, že keď ste dehydrovaní, tak ide do pokožky viac krvi, aby sa uvoľnilo teplo, a menej krvi do svalov, do ktorých sa tak dostáva menej kyslíku a živín?

11:42 Vyzerá ako Batman – internet si uťahuje z aero krytky na okuliaroch Dylana Groenewegena.

Čerstvý holandský šampión mal v tretej etape Tour de France nové okuliare Scicon s krytkou na nos, ktorá by mala priniesť lepšiu aerodynamiku. Komentáre na internete ani komentátori na Eurosporte však Groenewegena nešetrili vtipnými poznámkami.

10:58 Fotogaléria: Najlepšie momenty 3. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si, ako Biniam Girmay tiež vybojoval historicky prvé víťazstvo pre svoj tím Intermarché na Tour de France.

08:53 Detaily 4. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Tour dnes pokračuje krátkou, ale náročnou horskou etapou, ktorá obsahuje aj legendárne stúpanie Col du Galibier.

Zavrieť reklamu