Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Julian Alaphilippe „ukradol“ šprintérom tretiu etapu Okolo Slovenska

Alaphilippe zaútočil v miernom stúpaní dva kilometre pred koncom a krátke sólo dotiahol až do cieľa. Druhý skončil jeho tímový kolega Paul Magnier a tretí finišoval Hamish Beadle. Zo slovenských jazdcov skončil najlepšie Lukáš Kubiš, ktorý vybojoval piate miesto.
Martin Sarvaš
Julian Alaphilippe „ukradol“ šprintérom tretiu etapu Okolo Slovenska

Julian Alaphilippe (Soudal Quick-Step) zvíťazil v tretej etape pretekov Okolo Slovenska 2024, ktorá sa končila v Dubnici a pôvodne sa očakával dojazd v hromadnom šprinte.

Dvojnásobný majster sveta však zrýchlil približne 2 km pred koncom, spolu s tímovým kolegom Paulom Magnierom, a svoje krátke sólo bez väčších problémov dotiahol až do cieľa. Magnier skončil druhý a tretí finišoval Hamish Beadle (Novo Nordisk).

Výborný výkon predviedol opäť čerstvý majster Slovenska Lukáš Kubiš (Elkov-Kasper), ktorý v predošlej etape porazil v dojazde do kopca aj Juliana Alaphilippea a skončil tretí, a v tretej etape prešiel cieľom na piatom mieste, vďaka čomu sa tiež dostal do vedenia hodnotenia slovenských jazdcov.

„Je to piate miesto, nie je to bedňa a včera to bolo o niečo krajšie. Záver bol veľmi technický a tím predviedol skvelý výkon a nechali tam dušu. Boroš ma vysadil na poslednej 500-vke a potom to bolo už na mne,“ povedal Kubiš po etape.

„Bol to jeden z cieľov pred pretekmi,“ povedal Kubiš o priebežnom vedení v klasifikácii Slovákov. „Sme radi, že môžme byť na pódiu. Nebudem mať tento krásny dres [majstra Slovenska], ale bude to iný pekný dres pre najlepšieho Slováka, takže určite sa z toho tešíme,“ dodal jazdec českého tímu Elkov-Kasper.

V celkovej klasifikácii je vo vedení aj naďalej víťaz druhej etapy Anders Foldager (Jayco AlUla), avšak Julian Alaphilippe sa posunul na druhé miesto a stráca už len 10 sekúnd, zatiaľ čo tretí Mauro Schmid (Jayco AlUla) zaostáva o 13 sekúnd.

Výsledky 3. etapy Okolo Slovenska 2024

4. etapa: Partizánske – Ružomberok

Profil, mapa a časový harmonogram:

  • Dátum: 29. jún 2024
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 183,5 km
  • Prevýšenie: 2 808 m

Predposledný deň sa nesie v znamení horských prémií. Na trase z Partizánskeho do Ružomberku ich bude sedem. Zvrásnený terén Vtáčnika a Kremnických vrchov ponúkne nadpriemerne štedro kopcov – Nevoľné, Krahule, Šturec, známe Donovaly a dvojnásobný prejazd cez ružomberskú Kalváriu. Medzitým budú jazdci pripisovať body aj na dvoch rýchlostných prémiách – v Žiari nad Hronom a Kremnici. Víťaza sobotnej etapy spoznáme na námestí Andreja Hlinku.

Aktuality

14:35 Detaily legendárneho stúpania Col du Galibier: 23 kilometrov s prevýšením 1182 metrov.

Col du Galibier je horský priesmyk v južnom regióne francúzskych Álp neďaleko Grenoblu. Je to ôsma najvyššie položená spevnená cesta v Alpách a najvyšší bod trasy Tour de France, s vrcholom vo výške 2642 m.n.m.

13:20 Poradňa: 9 tipov, ako si spríjemniť jazdy na bicykli v horúčavách a ako správne dopĺňať tekutiny.

Vedeli ste, že keď ste dehydrovaní, tak ide do pokožky viac krvi, aby sa uvoľnilo teplo, a menej krvi do svalov, do ktorých sa tak dostáva menej kyslíku a živín?

11:42 Vyzerá ako Batman – internet si uťahuje z aero krytky na okuliaroch Dylana Groenewegena.

Čerstvý holandský šampión mal v tretej etape Tour de France nové okuliare Scicon s krytkou na nos, ktorá by mala priniesť lepšiu aerodynamiku. Komentáre na internete ani komentátori na Eurosporte však Groenewegena nešetrili vtipnými poznámkami.

10:58 Fotogaléria: Najlepšie momenty 3. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si, ako Biniam Girmay tiež vybojoval historicky prvé víťazstvo pre svoj tím Intermarché na Tour de France.

08:53 Detaily 4. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Tour dnes pokračuje krátkou, ale náročnou horskou etapou, ktorá obsahuje aj legendárne stúpanie Col du Galibier.

Zavrieť reklamu