Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Lukáš Kubiš síce porazil Juliana Alaphilippea, ale druhú etapu Okolo Slovenska vyhral Anders Foldager

V cieľovom dojazde do kopca zvíťazil v Holohovci Anders Foldager pred Jennom Berckmoesom a tretí finišoval Lukáš Kubiš, tesne pred dvojnásobným majstrom sveta Julianom Alaphilippeom.
Martin Sarvaš
Foto: GreenEDGE Cycling

Len 22-ročný Anders Foldager (Jayco-AlUla) si pripísal svoje prvé profesionálne víťazstvo v druhej etape pretekov Okolo Slovenska.

Foldager načasoval najlepšie svoj útok v cieľovom dojazde do kopca v Hlohovci. Lukáš Kubiš (Elkov – Kasper) sa síce tesne pred cieľom dostal do vedenia, ale pár metrov pred cieľovou čiarou ho predbehol okrem Foldagera aj Belgičan Jenno Berckmoes (Lotto Dstny).

Kubiš však predviedol výborný výkon, keďže do cieľa dokázal prísť tesne pred dvojnásobným majstrom sveta Julianom Alaphilippeom (Soudal-QuickStep), ktorý finišoval na štvrtom mieste.

V celkovej klasifikácii sa dostal do vedenia víťaz etapy Anders Foldager a mladý Dán vedie tiež bodovaciu súťaž.

Počas druhej etapy Okolo Slovenska, ktorá viedla z Nitry cez Piešťany, Myjavské kopanice a končila sa v Hlohovci, predviedol výborný výkon aj ďalší Slovák Matúš Štoček (ATT Investments), ktorý sa dostal do trojčlenného úniku a práve on vydržal na čele najdlhšie, za čo si vyslúžil nielen ocenenie pre najbojovnejšieho jazdca etapy, ale priebežne je aj na čele vrchárskej súťaže.

Peter Sagan (Pierre Baguette) nebojoval o víťazstvo a do cieľa prišiel v pohodovom tempe na 108. mieste, necelé dve minúty po víťazovi.

Aktuality

18:35 Tadej Pogačar ide do žltého dresu. Druhú etapu Tour de France vyhral z úniku Kévin Vauquelin.

Jonas Vingegaard úspešne zvládol prvé pokusy Tadeja Pogačara o útok na celkovú klasifikáciu a nestratil žiadny čas na nového lídra celkového hodnotenia. Cieľom prešiel na druhom mieste Jonas Abrahamsen pred Quentinom Pacherom.

14:21 48-ročná Janka Keseg Števková vybojovala aj napriek pádu skvelé deviate miesto na Svetovom pohári v MTB maratóne v Haute-Savoie.

Števková spadla v poslednom zjazde, kvôli čomu sa posunula o dve priečky nižšie. Majsterka Slovenska v MTB maratóne Martina Krahulcová skončila na 14. mieste.

11:57 Detaily šialeného výkonu len 23-ročného Franka Van den Broeka, ktorý dotiahol Romaina Bardeta k víťazstvu na Tour de France.

Po 150 kilometroch v úniku dokázal mladý Holanďan ešte hodinu resp. ďalších 40 km pracovať pre relatívne čerstvého Bardeta, ktorý sa k nemu dotiahol po útoku z pelotónu.

11:08 Fotogaléria: Najlepšie momenty 1. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si skvelé fotografie z úvodnej etapy Tour de France 2024, ktorú vyhral Romain Bardet po neuveriteľnom výkone v úniku s Frankom Van den Broekom.

09:03 Detaily 2. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Trasa vedie z Cesenatico do Bologne, má kopcovitý klasikársky profil, dĺžku 199,2 km a prevýšenie 1859 m.

Zavrieť reklamu