Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Detaily 2. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

Martin Sarvaš
Detaily 2. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti

2. etapa Tour de France 2024: Cesenatico – Bologna | kopcovitá | 199,2 km | 1859 m

Cesenatico → Bologna

  • Dátum: nedeľa, 30. jún 2024
  • Profil: kopcovitá
  • Dĺžka: 199,2 km
  • Prevýšenie: 1859 m
  • Štart: 12:15 hod
  • Očakávaný koniec: 17:06 hod

Prvé výzvy prichádzajú v polovici etapy, tesne pred tým, ako sa cyklisti dostanú na stúpanie Galisterna na okruhu Imola, kde bol Julian Alaphilippe v roku 2020 korunovaný za majstra sveta. Tesne pred Bolognou sa trasa stáva oveľa zvlnenejšou.

Stúpanie Montecalvo, ktoré jazdci zdolajú tesne pred 18 km dlhým cieľovým okruhom, je ideálne na ataky. Nádherné Côte de San Luca, ktoré sa jazdí dvakrát a je vynikajúcim finále jednodňových pretekov Tour of Emilia, je obávané dvojkilometrové stúpanie s priemerom 10 %. Na vrchole druhého stúpania bude bonusový bod. Tento atraktívny úsek etapy by mal odhaliť najsilnejších jazdcov v pelotóne.

Najväčší favoriti

*** Mathieu van der Poel, Wout van Aert, Mads Pedersen
** Tom Pidcock, Alberto Bettiol, Michael Matthews, Tadej Pogacar
* Christophe Laporte, Biniam Girmay, Stephen Williams, Fred Wright

Dôležité čísla

  • 2019: Rok, keď Giro naposledy zavítalo do Bologne. Primož Roglič (na fotografii) si po víťazstve v prológu obliekol Maglia Rosa – ružový dres pre vedúceho jazdca.
  • 1970: V tomto roku sa v Cesene (meste ležiacom neďaleko dnešného štartu) narodil taliansky cyklistika Marco Pantani – posledný jazdec, ktorý v jednom roku získal double Giro-Tour.

Trasa na Strave

Mapa

Aktuality

14:21 48-ročná Janka Keseg Števková vybojovala aj napriek pádu skvelé deviate miesto na Svetovom pohári v MTB maratóne v Haute-Savoie.

Števková spadla v poslednom zjazde, kvôli čomu sa posunula o dve priečky nižšie. Majsterka Slovenska v MTB maratóne Martina Krahulcová skončila na 14. mieste.

11:57 Detaily šialeného výkonu len 23-ročného Franka Van den Broeka, ktorý dotiahol Romaina Bardeta k víťazstvu na Tour de France.

Po 150 kilometroch v úniku dokázal mladý Holanďan ešte hodinu resp. ďalších 40 km pracovať pre relatívne čerstvého Bardeta, ktorý sa k nemu dotiahol po útoku z pelotónu.

11:08 Fotogaléria: Najlepšie momenty 1. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si skvelé fotografie z úvodnej etapy Tour de France 2024, ktorú vyhral Romain Bardet po neuveriteľnom výkone v úniku s Frankom Van den Broekom.

09:03 Detaily 2. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Trasa vedie z Cesenatico do Bologne, má kopcovitý klasikársky profil, dĺžku 199,2 km a prevýšenie 1859 m.

Včera 18:07 Romain Bardet zaútočil 50 km pred cieľom, vyhral úvodnú etapu Tour de France a oblečie sa do žltého dresu.

Bardet a jeho tímový kolega Frank Van den Broek išli záverečných 40 km v úniku a po neuveriteľnom výkone sa im podarilo udržať malý náskok pred pelotónom až do cieľa. V šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Wout van Aert.

Zavrieť reklamu