Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Lukáš Kubiš porazil Martina Svrčeka a vybojoval titul majstra Slovenska v cestnej cyklistike

"Bolo dnes veľmi teplo a také zvláštne preteky, lebo tu jednotlivci súperia s veľkými tímami. Bolo to nevyrovnané a kvantita prevážila pred kvalitou," povedal po pretekoch Martin Svrček.
Martin Sarvaš
Lukáš Kubiš porazil Martina Svrčeka a vybojoval titul majstra Slovenska v cestnej cyklistike

Majstrovstvá Slovenska a Česka v cestnej cyklistike, Jevíčko 2024 - muži. Foto: Soňa Niková / Slovenský zväz cyklistiky

Lukáš Kubiš (Elkov-Kasper) je novým majstrom Slovenska v cestnej cyklistike, po tom, ako sa stal najlepším slovenským pretekárom na spojených majstrovstvách Česka a Slovenska v českom Jevíčku.

Striebornú medailu získal Martin Svrček (Soudal Quick-Step) a bronz má Richard Riška (ATT Investments).

24-ročný Kubiš sa 65 kilometrov pred cieľom dostal do úniku spolu s Martinom Svrčekom a táto dvojička spolu prišla až do cieľa.

Svrček sa mu snažil ujsť v kopci, čo sa mu však nepodarilo a v jednej z posledných zákrut spadol, a tak mal Kubiš jednoduchšiu cestu za zlatom, hoci sám Svrček uznal, že Kubiš býva v špurtoch lepší.

Kubiš o Svrčekovi: Mal som čo robiť, aby som sa s ním udržal

„Musím povedať, že Martin bol dnes veľmi silný a mal som čo robiť, aby som sa s ním udržal. Mojou jedinou výhodou bolo, že som mal tímových kolegov vpredu a v našej skupine boli vždy nejakí Česi, takže určite som nemohol robiť na tom, aby som ohrozil kolegov. Nemusel som sa tam až toľko krviť,“ povedal po pretekoch Kubiš.

„Klobúk dole pred Martinom, koľko sa narobil, je to veľký šampión, no taká je cyklistika. My sa tešíme, že oba tituly sme získali do nášho tímu, na ktorý som veľmi hrdý,“ dodal Lukáš Kubiš, ktorý bude Slovensko reprezentovať na Olympiáde v Paríži.

Svrček: Bolo to nevyrovnané, kvantita prevážila pred kvalitou

„Bolo dnes veľmi teplo a také zvláštne preteky, lebo tu jednotlivci súperia s veľkými tímami. Bolo to nevyrovnané a kvantita prevážila pred kvalitou,“ povedal po pretekoch Martin Svrček.

„Dlho sa šlo veľmi pomaly, no potom, keď Vacek a Kubiš nastupovali, bol som práve náhodou vzadu, a tak som si to musel dobiehať. Vacekovi v tej skupine nechcel nikto pomáhať, tak som robil ja. Lukáš mal vpredu kolegu, takže logicky nechcel k nemu dotiahnuť Vaceka. To sú tie veľké taktiky naprieč krajinami. Napokon sme ostali len traja a tak sme prišli do cieľa.“

„Ja som v závere spadol, keď som neodhadol jednu zákrutu, no Lukáš je aj tak asi lepším špurtérom. Snažil som sa ho utrhnúť v kopci, ale nepodarilo sa mi to. Potom už bolo jedinou šancou mu nejako nastúpiť v meste, ale prepálil som to a skončil som na zemi,“ dodal Svrček.

Výsledky Majstrovstiev Slovenska v cestnej cyklistike, Jevíčko 2024

Aktuality

14:35 Detaily legendárneho stúpania Col du Galibier: 23 kilometrov s prevýšením 1182 metrov.

Col du Galibier je horský priesmyk v južnom regióne francúzskych Álp neďaleko Grenoblu. Je to ôsma najvyššie položená spevnená cesta v Alpách a najvyšší bod trasy Tour de France, s vrcholom vo výške 2642 m.n.m.

13:20 Poradňa: 9 tipov, ako si spríjemniť jazdy na bicykli v horúčavách a ako správne dopĺňať tekutiny.

Vedeli ste, že keď ste dehydrovaní, tak ide do pokožky viac krvi, aby sa uvoľnilo teplo, a menej krvi do svalov, do ktorých sa tak dostáva menej kyslíku a živín?

11:42 Vyzerá ako Batman – internet si uťahuje z aero krytky na okuliaroch Dylana Groenewegena.

Čerstvý holandský šampión mal v tretej etape Tour de France nové okuliare Scicon s krytkou na nos, ktorá by mala priniesť lepšiu aerodynamiku. Komentáre na internete ani komentátori na Eurosporte však Groenewegena nešetrili vtipnými poznámkami.

10:58 Fotogaléria: Najlepšie momenty 3. etapy Tour de France 2024.

Pozrite si, ako Biniam Girmay tiež vybojoval historicky prvé víťazstvo pre svoj tím Intermarché na Tour de France.

08:53 Detaily 4. etapy Tour de France 2024: Trasa, dĺžka, prevýšenie a najväčší favoriti.

Tour dnes pokračuje krátkou, ale náročnou horskou etapou, ktorá obsahuje aj legendárne stúpanie Col du Galibier.

Zavrieť reklamu