Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Birell Bikefest 2024: Scott enduro Race vyhrali Ľuboš Staňo a Simča Kuchyňková, najrýchlejší čas dosiahol junior Krupa (+galéria)

Preteky v disciplíne enduro v rámci kálnického Bikefestu boli zároveň 1. kolom KENNY slovenského pohára v endure. Jazdci sa museli popasovať s náročnými podmienkami, množstvom blata a šmykľavých úsekov.
Matúš Bušík
Birell Bikefest 2024: Scott enduro Race vyhrali Ľuboš Staňo a Simča Kuchyňková, najrýchlejší čas dosiahol junior Krupa (+galéria)

Enduro preteky v Kálnici sú neoddeliteľnou súčasťou festivalu Bikefest. Veď sa tu odjazdili jedny z prvých pretekov v tejto disciplíne na Slovensku.

Doba pokročila, technika je vyšperkovaná a trate sú stále lepšie a lepšie.

V piatok počas tréningu sa do Kálnice prihnal dážď a trate, ale aj pretekárov výdatne pokropil. Náročnosti pretekov pridali aj večerné prehánky a tak to v sobotu na trati nebolo vôbec jednoduché.

V mužskej elitnej kategórii sa po zranení do formy vracia Ľuboš Staňo z tímu MTBIKER, ktorému sa podarilo preteky vyhrať s výsledným časom 13:23,7 min. Za ním nasledovala dvojica jazdcov z CTM Racing tímu. Na druhom mieste skončil Samo Paučin so stratou 11,1 sekundy, čo je naozaj slušný výsledok, nakoľko to boli jeho druhé preteky po vyše ročnej pauze. Tretie miesto si vyjazdil Martin Knapec so stratou 14,1 sekundy na víťaza.

V elitnej ženskej kategórii sa prekvapenie nekonalo a pre víťazstvo v pretekoch si suverénne došla Simča Kuchyňková z Okoeverywhere Racing s vynikajúcim časom 16:21,1 min. Na druhom mieste za ňou v pretekoch skončila Barbora Dvořáková z tímu Specialized Rouvy so stratou 2:52 min a tretie miesto sa ušlo Natálii Ďugelovej z tímu Norco No Limit, ktorá na víťazku stratila 3:31 min.

Kto by čakal, že najrýchlejšími jazdcami na trati budú eliťáci, ten sa mýlil. Mladé pušky v kategórii U21 sú totiž nabité a svoje schopnosti predvádzajú na rôznych pretekoch doma, ale aj v zahraničí.

Najlepšie sa s traťou popasoval Maroš Krupa z tímu MTBIKER, ktorého čas bol najrýchlejším spomedzi všetkých pretekárov. Stopky sa v cieli zastavili na údaji 12:36,9 min, Maroš bol zároveň jediným pretekárom, ktorý dosiahol čas pod 13 minút.

Na druhom mieste za ním skončil Adam Maxa z tímu Rock Machine so stratou necelých 29 sekúnd. Tretie miesto si vyjazdil mladý zjazdár Richard Tandara, ktorý na víťaza stratil necelú minútu.

V kategórii Masters sa z víťazstva tešil poľský pretekár Marcin Motyka z tímu Dartmoor Enduro s časom 14:15,6 min. Na druhom mieste nebol nik iný než stálica slovenskej scény Peter Drábik z CUBE enduro tímu, ktorý na víťaza stratil 12 sekúnd. Na treťom mieste sa umiestnil Martin Brozman z Weldtite Cyklo Turiec, ktorý na víťaza stratil niečo málo cez 52 sekúnd.

Slovenský pohár v disciplíne E-Bike vyhral Matúš Paulovič z Bikegarage Nitra s časom 13:36,4 min. Na druhom mieste skončil Boris Smatana (Life4Ride) so stratou 30 sekúnd a tretie miesto pripadlo Adamovi Milovi z CTM Racing, ktorý na víťaza stratil takmer 51 sekúnd.

V hobby kategóriách sa medzi mužmi z víťazstva tešil Oliver Drábik a v ženách bola najrýchlejšou pretekárkou Vladimíra Rožoková.

Kompletné výsledky pretekov nájdete na webe sportsofttiming.sk.

Aktuality

17:15 Tadej Pogačar vyhral Giro dell’Emilia v dúhovom drese majstra sveta po 37-kilometrovom sóle.

Pogačar pokračuje v absolútnej dominancii a pripísal si svoje prvé víťazstvo ako majster sveta a celkovo už 24. výhru v roku 2024.

Včera 16:11 Ridley ASTR RS a ASTR búrajú hranice gravel cyklistiky.

Ridley definuje novú éru gravel bicyklov s modelmi ASTR RS a ASTR, ktoré kombinujú špičkovú aerodynamiku, nízku hmotnosť a pretekársku geometriu. Tieto bicykle sú navrhnuté pre najnáročnejšie gravel preteky, no zároveň poskytujú všestrannosť a výkon pre ambicióznych jazdcov. Ridley s týmito modelmi posúva hranice gravel pretekov a ponúka nový štandard pre jazdcov, ktorí hľadajú rýchlosť, odolnosť a dobrodružstvo vo všetkých terénoch.

Včera 12:05 Kto sú najväčší favoriti gravelových majstrovstiev sveta a ako vyzerajú trasy v Belgicku?

Najväčším favoritom na zisk dúhového dresu je v mužoch Mathieu van der Poel a v ženách Lotte Kopecky.

03.10.2024 Legendárny Greg Minnaar oznámil, že Mont-Sainte-Anne budú jeho posledné preteky vo Svetovom pohári v zjazde.
03.10.2024 Najdlhšiu 80 km trať na KAKTUS Bike Bratislavskom MTB maratóne vyhrali Martin Kostelničák a Bianka Babačová (+galéria).

Cez víkend sa uskutočnili populárne preteky KAKTUS Bike Bratislavský MTB maratón, ktorý každoročne priláka veľké množstvo cyklistických nadšencov. Pretekalo sa na tratiach s dĺžkami 80 km, 52 km a 22 km. Na svoje si prišli aj nadšenci gravel jazdenia a pretekári na elektrobicykloch.

Zavrieť reklamu