Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Novinky

Simona Kuchyňková vyhrala posledné kolo Českej Endurosérie a stala sa jej celkovou víťazkou

Česká Enduroserie mala cez víkend na programe svoje posledné kolo v roku 2023 a to aj so slovenskou účasťou.
Matúš Bušík
Simona Kuchyňková vyhrala posledné kolo Českej Endurosérie a stala sa jej celkovou víťazkou

Cez víkend sa v susednom česku konalo posledné kolo enduro pretekov Česká Enduroserie, ktoré hostilo stredisko Klíny, nachádzajúce sa na severozápade Čiech.

Slovenskí jazdci to na preteky mali teda poriadne ďaleko, ale ani to ich od účasti na pretekoch neodradilo.

Najlepšie spomedzi slovenských pretekárov sa darilo Simone Kuchyňkvoej, ktorá potvrdila svoju vynikajúcu formu a po svetovom pohári žien do 21 rokov vyhrala aj posledné preteky Českej Endurosérie.

Organizátori si pre pretekárov pripravili až 6 rýchlostných skúšok na trati dlhej necelých 25 km, ktorá poskytovala prevýšenie 1 275 metrov.

Okrem druhej a tretej rýchlostnej skúšky sa Simone Kuchyňkovej z Okoeverywhere Racing podarilo vyhrať všetky ostatné a tešila sa tak z víťazstva v ženskej kategórii.

Jej výsledný čas bol 27:28,29 minút a pred druhou Dominikou Adamcovou mala v cieli náskok necelých 16 sekúnd. Na treťom mieste sa umiestnila Andrea Drengubáková.

Vďaka víťazstvu v poslednom kole sa Simona tešila aj z celkového prvenstva v seriáli pretekov!

Pretekársky tím Okoeverywhere Racing na Instagrame napísal:“Posledné tohtoročné kolo Česká Enduroserie na Klínoch ukončila Simča na 1. mieste a zároveň je aj celkovo overall víťazkou. Veľká gratulácia! Trate boli namakané, radosť chodiť ku kamošom susedom, atmosféra vždy v TOP. Ďakujeme @ceskaenduroserie a našim partnerom.“

 

Zobraziť tento príspevok na Instagrame

 

Príspevok, ktorý zdieľa OKӨEVERYWHERE (@okoeverywhere)

V elitnej kategórii bol najrýchlejším jazdcom Vojta Bláha, ktorého výsledný čas bol 23:06,72 a pred druhým Přemkom Tejchamnom mal v cieli náskok necelých 16 sekúnd, tretí skončil Matěj Charvát so stratou takmer 22 sekúnd.

Najrýchlejším slovenským jazdcom v tejto kategórii bol Jakub Buday, ktorý uzatváral prvú desiatku najrýchlejších mužov, so stratou necelých 2 minút na víťaza.

Na 6. mieste v juniorskej kategórii skončil Jakub Kalus z tímu Okoeverywhere.

Reprezentoval nás aj Michael Kolář, ktorý v kategórii elektrobicyklov skončil na 5. mieste so stratou necelej minpty na víťaza pretekov Michala Prokopa.

Kompletné výsledky pretekov Česká Enduroserie Klíny nájdete na stránke www.sportsofttiming.sk.

 

Aktuality

18:28 Video: V CTM natočili krátky klip s Petrom Bondrom v krásnom tatranskom prostredí.

Že bicykle a hokej nejdú dohromady? My si myslíme, že Petrovi Bondrovi sedia v ruke naše rajdy rovnako dobre ako hokejka! Víťazné góly sa nahradia za víťazné tatranské výšľapy a všetko je ako má byť!

18:07 Majstrami sveta v endure sú Francúzi Isabeau Courdurier a Alex Rudeau.

Historicky prvé majstrovstvá sveta v disciplíne enduro sa uskutočnili cez víkend v Talianskom Canazei. Pretekalo sa na v disciplínach enduro a E-enduro a všetky najvyššie priečky obsadili francúzski pretekári. V elektrobicykloch vyhrali Estelle Charles a Kevin Miguel. Na štarte boli aj slovenskí pretekári a najlepšie výsledky spomedzi nich dosiahli Simona Kuchňková v ženách a spomedzi mužov bol najrýchlejším Slovákom Martin Knapec.

16:45 Rasťo Baránek dosiahol vynikajúci výsledok a v celkovom hodnotení IXS Európskeho pohára v zjazde skončil na 2. mieste.

Výborné výsledky počas celej sezóny dosahoval v seriáli aj ďalší slovenský pretekár Denis Kohút, ktorý v celkovom hodnotení skončil hneď za Rasťom na 3. mieste.

14:43 Lael Wilcox prešla na bicykli okolo Zeme za 108 dní a svetový rekord prekonala obrovským rozdielom.

Američanka prešla viac ako 29-tisíc kilometrov o 16 dní rýchlejšie ako predošlá držiteľka svetového rekordu v roku 2018.

11:17 Tadej Pogačar vyhral kanadskú klasiku GP Montréal po dominantnom 23-kilometrovom sóle.

Na druhom mieste skončil osamotený prenasledovateľ Pello Bilbao a v šprinte o tretie miesto bol najrýchlejší Julian Alaphilippe.

Zavrieť reklamu