Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Stretneme sa pri pive a dobrom jedle: Brzdíme v Klubovni!

Už pri pohľade z okna auta na jednej z najrušnejších križovatiek, pri centrálnom trhovisku v Bratislave, bolo domácim jasné, že sa so „starým Centrálom“ deje niečo veľké, čo vráti život miestu, ktoré desiatky rokov chátralo. Otvorenie Centrálnej Klubovne v marci tohto roka ich očakávania naplnilo. MEDUSA Group tak spustila do prevádzky prvú z 20-tich plánovaných pivárni, ktorá sa s 500 miestami na sedenie stala ako vlajkovou loďou konceptu Klubovní, tak i najväčšou reštauráciou a pivárňou v Bratislave. Zosadnite z bicykla a nechajte sa pozvať. Verte, že neostane pri jednom! „S predstavou vytvorenia ďalšej siete, ktorá tento raz naplní očakávania milovníkov piva a dobrého domáceho jedla, sme sa v MEDUSA Group pohrávali už dlhší čas,“ hovorí jej majiteľ Peter Štecko. „Našim zámerom je vytvoriť celoslovenskú sieť podnikov s prvkom pozitívneho lokálpatriotizmu. Chceme spojiť to najlepšie z tradícií dobrých pivární s modernými trendmi. Bude to sieť jednotná v produkte, servise a základnom interiéri, no zároveň svojim charakterom, lokalitou a výzdobou má každá reštaurácia odzrkadľovať konkrétnu štvrť či mesto, kde sa nachádza, so všetkými s ich históriou a mikroživotom.“  
Biker

Centrálna a najväčšia
Ak sa chcete dozvedieť zaujímavosti práve o časti Bratislavy, kde Centrálna stojí, návštevou Klubovne spojíte príjemné s užitočným. Dobové fotografie a dokumenty vo veľkorysom interiéri vás jednoducho dostanú. Navyše vidíte kuchárom priamo do hrncov, obrovské 500 litrové tanky s pivom. Atmosféra Klubovne vás rozohní. Máte chuť baviť sa a športovať? Začnite hneď „od stola“: dvakrát stolný futbal, športové prenosy na desiatich plazmách a veľkých plátnach či turnaj v šípkach. Vo dvojici alebo veľká partia – personál spoza troch barov je pozorný aj k vášmu psíkovi. Ak máte pohybu plné pedále, tak si v pokoji sadnite a podebatujte live alebo virtuálne. Wifi pripojenie a dobré parkovanie sú na nezaplatenie! V prípade, že sa chystáte do Klubovne na koncert, urobte si rezervu pár minút – nielen na miesto pri pódiu, ale aj v žalúdku – aby pri muzike dobre trávilo.
K pochúťkam priamo z udiarne či grilu dobre padne čapované tankové alebo fľaškové. A že je naozaj z čoho vyberať: Rovno z tanku Zlatý Bažant dvanástka, ďalších šesť druhov čapovaných – aj pre cyklistky obľúbený citrónový Radler, Krušovice či tmavé pšeničné. V prípade, že máte chuť na fantastické pivo s čerešňovou šťavou, hľadajte ho v lístku pod Pivnými experimentmi. Nechýba aj tretinkové fľaškové a pre partičky Klubovňácka desinka – 10 pollitrákov tankového piva za cenu deviatich.

Ventúrska Klubovňa nie je kamufláž

Klubovňa v centre mesta jednoducho nemôže chýbať. Bezbariérové priestory prevádzky Ventúrskej Klubovne sú situované na mieste bývalej známej reštaurácie, na mieste, ktoré Bratislavčania poznajú a návštevníci centra bez problémov nájdu aj vďaka príjemnej terase s kapacitou 72 miest. K nim pridajme vo vnútri ďalších 120 s polovicou pre fajčiarov. Aj na tomto mieste sa spájajú tradície s modernými trendmi, priznáva sa farbu k miestu, k jeho histórii i súčasnosti, ku všetkému, čo k centru mesta patrí. Stačí sa okolo seba poobzerať a razom sa prenesiete do starej Bratislavy.

Špeciality špičkových šéfkuchárov

Aby bolo čo zapíjať, jedálny lístok sa nielen že dobre číta, ale rovnako aj chutí. V ponuke sú skvelé tradičné špeciality, za rozumné ceny, s vôňou maminej kuchyne, korenené moderným spracovaním a dizajnom z varechy ozajstných majstrov. Zodpovedným za vedenie a rozvoj gastronomického konceptu Klubovňa je známy slovenský šéfkuchár Tomáš Sika, ktorý šéfoval viacerým prestížnym kuchyniam a je absolventom Thuries Academy. Pod vedením Martina Korbeliča, najlepšieho kuchára roku 2013 a Executive Chefa Medusa Group, spolu našli cestu k oživeniu a vylepšeniu klasických receptov. „Pripravujeme a údime mäsové špeciality. K dispozícii máme dokonca aj špeciálnu pec na bukové drevo. Tá dáva nášmu grilu ten správny šmrnc,“ vysvetľuje Tomáš Sika. Alebo – čo poviete na čerstvo pečené posúchy,  tatarák, pagáče, rebrá, famózne polievky, nakladané syry …


Nielen v Bratislave
Koncept Klubovní sa rozrastie aj do regiónov. Na jeseň pribudne na Horehroní nová – Bystrická Klubovňa, ktorá bude zároveň aj prvou mimo Bratislavy, v nádherných historických priestoroch bývalej banskobystrickej reštaurácie Barbakan. V budúcom roku ju budú nasledovať ďalšie vo vybraných najväčších slovenských mestách i v Bratislave. Celkovo by sieť mala dosiahnuť dvadsať Klubovní po celom Slovensku.

O mieste, kde sa stretávajú nielen bikeri zistíte viac na: www.nasaklubovna.sk

Aktuality

16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu