Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

REPORT: BAJKULA Test weekend 2017

Počas druhého májového víkendu sa pri Horárni v bratislavských Krasňanoch testovali biky štyroch značiek, zlepšovala jazdecká technika, jedol dobrý guláš a utužovala sa pravá, komunitná atmosféra medzi bikermi.
Biker
REPORT: BAJKULA Test weekend 2017


Viac ako testovačka

Počas celého víkendu bikerom prialo počasie – napriek hláseným búrkam bolo teplo, slnečno a traily boli v dokonalom stave. A práve to už od desiatej ráno lákalo testovať biky. Stačilo mať pri sebe 2 doklady totožnosti a mohli ste si vypožičať akýkoľvek bike na hodinový test. A teda, bolo z čoho vyberať. Či už ste fanúšikom naháňania dlhých kilometrov na cesťáku, preferujete rýchle XC biky, enduro špeciály, alebo ste mali chuť vyskúšať jazdenie na biku s elektromotorom, mali ste možnosť – výber bol poriadne široký. V polkruhu stánkov Giant/Liv, Lapierre, Trek a Rocky Mountain bolo rušno počas celého dňa. V nedeľu dve značky bicyklov vystriedali kolobežky Kostka, čo však na návštevnosti neubralo, práve naopak, ľudia sa tešili, že si môžu vyskúšať aj niečo z iného súdka. Proces registrácie prebiehal rýchlo a hladko, a pokiaľ ste museli počkať na vami vytúžený model, dalo sa príjemne občerstviť vo veľkom stane naproti registrácii. Záujem o bikovanie očividne rastie. Testovať prišli takmer všetky vekové kategórie a zástupcovia oboch pohlaví. Zaujímavé bolo vidieť, že množstvo ľudí, prišlo po viac, ako len povoziť sa na zaujímavých bikoch zadarmo. Mnohí prišli s cieľom získať (nové) informácie a dozvedieť sa niečo o rôznych rozmeroch kolies, pohonoch, materiáloch či geometriách. Predsa len, raz vidieť naživo je viac ako stokrát vidieť na internete. Debaty o bikoch sa viedli ako počas jazdenia, tak pri pivečku a to vo veľmi uvoľnej a príjemnej atmosfére. Palec hore usporiadateľom. Na akciu popri testu-chtivých bikerov, prišlo aj množstvo stálic bratislavských trailov, takže občas pripomínala „reunion“ starých kamošov.

Kto chce jazdiť lepšie?

O 14:00 sa začala „Škola technickej jazdy“ (ktorá prebiehala aj počas nedele) a niektorí z návštevníkov prišli len kvôli nej. Dokonca sa našli takí, čo ju absolvovali už minulý rok a chceli sa opäť niekam posunúť, nakoľko sa im minuloročná výučba páčila. Napriek tomu, že obmedzený počet 10 osôb bol prekročený, všetci prítomní sa snažili a naozaj chceli zlepšiť. Začínalo sa na lúke pri Slivovi základnými vecami ako je postoj, brzdenie, či prenášanie hmotnosti. Roman Zemánek (Bajkula), ktorý v Bratislave „odchoval“ už nejednu generáciu bikerov sa snažil všetko dopodrobna ukázať a vzhľadom na svoje skúsenosti vedel ľudom aj jasne vysvetliť, na čo sa im jednotlivé skilly hodia. Dušan Chudík (OZ Pedál), bol jeho pravou rukou a väčšinu vecí prítomným názorne ukazoval. Po základoch sa prešlo k výšlapom a kopírovaiu, resp. prechádzaniu terénnych vĺn a napokon k skákaniu na Krasňanskom traile. Ten pre OZ Pedál navrhol a pomáhal vybudovať Roman z Bajkuly, o. i. aj staviteľ bratislavskej zjazdovej trate Rohatka. Keďže ľudí bolo veľa a atmosféra viac ako motivačná, „výuka“ netrvala 2 hodiny ako bolo plánované, ale takmer 3. Škola technickej jazdy posunula úroveň testovacieho dňa na novú úroveň, a najmä ukázala ako zúfalo niečo takéto v našich končinách chýba. Ľudia totiž boli naozaj disciplinovaní, snažili sa a mali skutočný záujem sa niečo na biku naučiť. Viackrát padla otázka, či sa podobné „tréningy“ nebudú organizovať na pravidelnej báze. Ľudia z Bajkuly nám prezradili, že už pripravujú pre komunitu bikerov nový projekt individuálnych tréningov a aj jednodňových campov. Sme zvedaví a trénerskému tímu držíme palce.

Všetko klaplo

Bajkula test weekend 2017 bola podarená akcia, kde sa dalo okrem zapožičania skvelých bikov aj niečo dozvedieť, prípadne naučiť priamo na trailoch. O úspechu hovoria aj čísla – 140 registrácií a 420 výpožičiek sú skutočne solídne výsledky. To všetko v kamarátskej atmosfére a za nádherného počasia. Organizátorom sa akcia podarila na jednotku, už teraz sa tešíme na budúci rok.

Kompletnú galériu z akcie nájdete tu.

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu