Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Predstavenie: Kenzel 2016

Jedna zo štvorice najsilnejších slovenských značiek bicyklov Kenzel slávi tento rok 25. výročie od založenia, ku ktorému si dopriala aj darček. Okrem tradičného mixu skutočne pekných mestských bicyklov a lacnejších MTB-čiek pridáva na sezónu 2016 aj vstup do sektora vyšších zdvihov v podobe dvoch nových rámov – zjazdového Ravena a endura Black Jack.
Biker

Kenzel Raven


Rám, ktorý ste mali možnosť už minulú sezónu zahliadnuť pod jazdcami Kenzel T.N.V. Racing Team sa na rok 2016 dočkal sériovej podoby. Obligátne 27,5-palcové kolesá behajú 200 mm vpredu a štvorčapových 180 mm vzadu vďaka odpruženiu Manitou. Kým vpredu pruží upside-down vidlica Dorado Pro, vzadu ju dopĺňa tlmič Revox Pro s nastaviteľným odskokom a pomalou ako aj rýchlou kompresiou.
Matný čierny rám s decentnou lesklou čiernou grafikou je osadený luxusnou kompletkou zo zjazdovej sady Shimano Saint vrátane štvorpiestových bŕzd s odvetranými platničkami Ice-Tech a kotúčmi Freeza, či nábojov kolies obutých do plášťov Maxxis High Roller II. Takto osadený rám vyrábaný len v jednej veľkosti 16″ váži primeraných 17,1 kg vrátane plochých pedálov dodávaných spolu s bicyklom.


Kenzel Black Jack

Dôkazom, že značka to s vyššími zdvihmi myslí vážne je aj druhá novinka- enduro Black Jack. Hliníkový rám z vlastnej výroby odzrkadľuje výber komponentov zjazdového Ravena. Odpruženie zaobstaráva Manitou so vzduchovým tlmičom Swinger Pro s uzamykaním a vidlica Mattoc Pro.

Dve farebné kombinácie na výber – biela a čierna, obe s červenými akcentami nesúce sa v znamení kartárskej hry – sú osadené tými istými komponentami Shimano XT v kompletnom zložení od nábojov cez brzdy až po pohon 2×10. Rovnako ako Raven, aj Black Jack je zatiaľ dostupný len v jednej relatívne malej veľkosti 15,5″, v ktorej váži 16,3 kg bez pedálov. Teleskopická sedlovka Kind Shock a široké rajdy s krátkym predstavcom uzatvárajú zoznam povinných komponentov v segmente endura.


Značka slávi 25 rokov a pri príležitosti štvrťstoročnice inovovala aj logo, pod ktorým si našli miesto najpredávanejšie modely Shade, ktoré dostali na rok 2016 nový rám.

V novom striebornom duchu sa nesú aj výročné bicykle.

Jedným z pre značku unikátnych projektov je aj tento časovkársky bicykel.


Kým MTB modely Kenzel sa držia skôr ultmenejších farieb, línia citybikov hrá všetkými farbami na palete.


Novinkou v portfóliu sú aj cyklodoplnky Basil, ktoré veľmi štýlovo dopĺňajú jemné farby dámskych bicyklov.



Kompletnú kolekciu 2016 a ďalšie informácie nájdete na stránke Kenzel.sk


Aktuality

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

10:32 Trek predstavil šesť nových plášťov pre XC, trail a gravel.

Každý plášť nesie meno ikonického miesta, ktoré svojím charakterom zodpovedá jeho určeniu – Girona, Betasso, Vallnord, Sainte-Anne, Montrose a Gunnison.

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Zavrieť reklamu