Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

PREDSTAVENIE: Giant, Giro, Bell, CamelBak, Crankbrothers, Fizik a ďalšie 2017

Dovozca značiek Giant, Giro, Gore, Bell, CamelBak, G-Form a mnohých ďalších, firma Progress Cycle predstavila modelové rady týchto značiek pre rok 2017. Tu sú najväčšie novinky.
Biker

Začneme novinkami značky Giro. Asi najväčšiu pozornosť pútala (reinkranovaná) integrálka Switchblade MIPS s odnímateľným chráničom brady.Tá je vybavená Multi-directional Impact Protection (MIPS) systémom a spĺňa až tri zjazdové bezpečnostné normy. Je certifikovaná podľa ASTM – 1952, CPSC , EN – 1078. A to ako s chráničom brady (ktorý sa rýchlo a ľahko montuje bez použitia náradia), tak bez neho. Viac detailnejších informácií nájdete v samostatnom článku. Veľkou novinkou je pre Giro aj spustenie vlastného radu oblečenia, čím rozširuje svoju ponuku jazdeckej výbavy. V ponuke bude viacero dizajnových kombinácií dresov s kraťasami a to ako pre pánov, tak pre dámy. Modely budú rozdelené do kategórie ROAD a MTB, pričom budú zladené aj s inými časťami výbavy od značiek Camelbak, G-Form, Crankbrothers, alebo Blackburn. Novinkou od Gira je aj prírastok do rodiny enduro tretier Terraduro s prívlastkom Mid. Tejto verzii ostala vibramová podrážka, no dostala zvýšenú ochranu v oblasti členkov. Okrem toho boli sťahovacie pracky nahradené šnúrkami, ktoré chráni veľká vrchná ochranná časť na suchý zips z materiálu EvoFiber.
Značka Bell inovovala svoju kolekciu, ktorá dostala nielen nové dizajny a farby, ale najmä je nabitá na mnohých modeloch množstvom nových technológií. Vyzerá to tak, že u tohto tradičného výrobcu prilieb začal (konečne) fúkať čerstvý vietor.
Najdôležitejšou novinkou, ktorú značka pre budúcu sezónu predstavila, je top model XC prilby s názvom Zephyr MIPS. Ako napovedá názov, prilba je vybavená systémom MIPS, ktorý je však integrovaný priamo do upínacieho systému. To znamená menej vrstiev nutného materiálu, nižšiu hmotnosť a menší profil prilby. Škrupina je zložená z dvoch vrstiev – mäkkšej s nižšou hustotou (absorbuje menšie nárazy) a tvrdšej vonkajšej. Najvýnimočnejšou vychytávkou je však úplne nový upínací systém s nýzvom Float Fit Race. Ponúka totiž možnosť nastavenia až v troch smeroch: štandardné stiahnutie pomocou kolečka, vertikány posun a tiež pravo-ľavý posun tylných lopatiek pre dokonalé držanie prilby na hlave. Výborná aerodynamika, odvetranie a možnosť uchytenia okuliarov sú samozrejmosťou. Prilba ja v ponuke v štyroch decentných farebných variantoch.
Značku CamelBak netreba nikomu bližšie predstavovať, jedná sa o výrobcu, ktorý má na pôde funkčných batohov a výbavy viac ako len pevné miesto.Modelová rada 2017 prichádza s viacerými zaujímavými novinkami – asi najväčšou z nich je úplne nový rezervoár s názvom Crux, ďalej je to rozšírenie kolekcie batohov Low Rider, nový dizjan fliaš Podium, alebo bežecká vesta s názvom Ultra Pro.

Rezervoár Crux:
oproti rezerováru Antidote poskytuje až o 20% viac tekutiny na jedno „vcucnutie“
– je vybavený unikátnym silikónovým náustkom Big Bite, ktorý sa sám uzatvára
– vďaka novému uzatváraciemu systému a madlu sa ľahšie napĺňa a čistí
– systém Quick link umožňuje odpojenie hadice od rezerováru, takže ju nemusíte z batoha pracne vyťahovať pri dopĺňaní vody
– samozrejmosťou je antiseptická a antibakteriálna úprava ako aj doživotná záruka „CamelBak Got Your Bak“
Batohy M.U.L.E z rady Low Rider majú úzky profil, sú vybavené pláštenkou, organizérom, Magnetic Tube Trapom a Helmet Carry, viacerými vreckami (aj na popruhoch), či chrbtovým systémom Air Fail a spomínaným rezervoárom Crux LR.
Model K.U.D.U patrí medzi klasiku v ponuke značky a okrem 12 a 18 l variatnu ho po novom dostante aj v kompaktnejšom 8 l prevedení. Batoh má integrovaný chránič chrbta XV+Impact Protector, či dvojitý hrudný pás. Samozrejmosťou sú všetky možné úložné systémy a oddelenia, ktoré nájdete aj na modeli M.U.LE.
Zaujímavou novinkou je aj bežecká vesta Ultra Pro Vest, vybavená menším úložným priestorom, reflexnými prvkami, dvojitým hrudným pásom, Tube trapom, píšťalkou a dvoma unikátnymi fľašami.
Zaujímavý koncept výberu sedla predstavila značka Fizik, pod názvom Spine Concept EVO. Tá po nom bude ponúkať sedlá (určité modely) v dvoch šírkach – regular (130 mm) a large (142 mm). Celý proces pozostáva z dvoch krokov – najskôr vám pomocou tabletu, či smartfónu (vďaka akcelerometru) určí ohybnosť chrbtice a rotáciu panvy. Týmto spôsobom sa zistí, ktorý model sedla je pre vás vhodný – Arione, Antares, alebo Aliante. Následne sa zadajú do aplikácie dáta o vašej hmotnosti a výkone (priemernej rýchlosti na rovinkách) a systém vám určí, aké široké sedlo je pre vás najvhodnejšie. Aj keď je Crankbrothers známy najmä ako výrobca nášlapných pedálov, svoju ponuku neustále rozširuje – napríklad o teleskopickú sedlovku s názvom Highline.Tá je vybavená prémiovými tesneniami Trelleborg, klznými púzdrami a vodiacimi blokmi Igus LL, lankom a bowdenom Jagwire a najmä uzavretou hydraulickou patrónou so zárukou až 3 broky. Zaujímavosťou je flexibilná montáž ovládacej páčky – vpravo, vľavo, dole, aj nahor. Dá sa teda perfektne prispôsobiť radeniu, či brzdám.
Veľké novinky neobišli ani značku Giant, obzvlášť, čo sa týka segmentu XC a trail modelov tejto značky. Reč je o modeloch Anthem a Trance, ktoré dostali nové geometrie, ľahšie rámy,a niekoľko kľúčových zmien v rámci systému odpruženia. Najdôležitejšie zmeny sa týkajú vylepšeného systému odpruženia Maestro. Tlmič je po novom uchytený priamo v čape a zmenilo sa aj celé horné vahadlo. To je z jedného kusu karbónu, vyrobené pomocou gianťáckej technológie Advanced Forged Composite Technology. Jednotlivé komponenty by tak mali byť ľahšie, pevnejšie a odolnejšie ako tie hliníkové. Vďaka týmto zmenám sa konštruktérom podarilo skrátiť zadnú stavbu, vylepšiť pedálovacie schopnosti oboch modelov, znížiť ich ťažisko pre lepšiu kontrolu v teréne, ako aj poskytnúť jazdcovi ešte citlivejšiu odozvu pri brzdení. Tešíme sa na test!
Anthem Advanced 1

Okrem spomínaných zmien odpruženia Maestro má 2017-kový Anthem úplne nový dizajn a geometriu rámu, zdvih 110/120mm a kolesá rozmeru 27,5″. Horná rámová trubka je o 10mm dlhšia, čím sa nad bikom vytvorilo viac miesta. Opori minuloročnému Anthemu má nový model o pol stupňa položenejšiu hlavovú tubku a o 5 mm kratšiu zadnú stavbu, čo oceníte pri ovládaní v náročnejšom teréne. Všetky modely Anthem sú tiež vybavené technológiou Boost, teda širším rozmerom nábojov (110mm vpredu/148mm vzadu) pre lepšiu reťazovú linku, pevnejšie kolesá a lepšie vyladiteľný pohon. Cena: 4099 eur

Trance Advanced 1
Modelu Trance sa týkajú podobné zmeny ako pri Antheme. Aj Trance je hore o centimeter dlhší a 5 mm sa skrátila zadná stavba a využíva nový štandard Boost, pričom však disponuje zdvihom 140/150 mm. 27, 5″ kolesá sú samozrejmosťou. Nový model má oproti predchodcovi o 5 mm položenejší stred = má nižšie ťažisko, takže je bike v rozbitom teréne stabilnejší. Cena: 4199 eur

Reign Advanced 1
Reign ostáva tento rok bez väčších zmien. Cena: 4999 eur

XTC Advanced 27,5+ 2
„Plusový“ karbónový hardtail so zdvihom 120 mm vpredu a poriadne agresívnou geometriou nás rozhodne upútal. Cena:2399 eur

Propel Advanced Pro 1

Cestárske náčinie pre náročných.Cena 3199 eur

Liv Pique Advanced 2

Vyššie spomínané novinky neobišli ani dámske modely. Pique od značky Liv disponuje zdvihom 120/120 mm, geometriou upravenou pre ženy, 27,5″ kolesami, novým horným vahadlom z jedného kusu a vylepšeným systémom odpruženia Maestro. Cena: 3199 eur.

Okrem vyššie vymenovaných noviniek sme na prezentácii našli aj novinky od ďalších výrobcov napr. Sci-con, Finish line, Gore, Vittoria, alebo Blackburn. Fotky nižšie.
Viac informácií nájdete na: www.progresscycle.cz

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu