Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Predstavenie: CTM 2017

Jedna z najsilnejších slovenských značiek nás už tradične pozvala do svojej domovskej Starej Turej a predstavila nám novinky prichystané na sezónu 2017. Pozrite si tie najdôležitejšie prírastky v portfóliu mountainbikov, cesťákov, aj treko-crosso-gravel-tourbikov!
Biker

Trail 29er

CTM Ridge

Najzásadnejšou novinkou a niečím, čo v ponuke slovenských značiek rozhodne nie je bežné, je trailbike na 29-palcových kolesách. Zdvih 130 mm síce sám osebe neznie nijak zvlášť schopne, no v kombinácii s veľkými kolesami a agresívnejšie ladenou geometriou má potenciál ponaháňať dolu náročnými singláčmi kdejaké vysokozdvihové endurá.

Viac o CTM Ridge 2017 vám povie produktový manažér značky Tomáš Tóth.





Cross country

CTM Caliber & Rascal

Tak ako minulý rok modely Sweep a Slayer, aj tieto dva hardtaily sú takmer identickými dvojičkami líšiacimi sa predovšetkým priemerom kolies. Napriek tomu, že sú z hliníku, sa stávajú najvyšším modelom značky určeným na XC a maratóny. Z ponuky teda miznú karbónové hardtaily, rovnako ako viacero ďalších hliníkových modelov. Výsledkom je o niečo prehľadnejšie portfólio.

Ako 27,5-palcový Caliber, tak 29-palcový Rascal sú postavené na úplne nových rámoch s geometriou využiteľnou ako na preteky, tak na ľahšie singláče, a dostupné sú v troch rôznych úrovniach výbavy od 739 resp. 759 € až po 1399 €.


Trail

CTM Rocker

Akýmsi úvodom do sveta celoodpružených bikov CTM je už roky jednoduchý trailový full Rocker. Do sezóny 2017 dostáva opäť nový a o niečo vylepšený rám so zdvihom 120 mm vpredu aj vzadu. Geometria je ladená skôr komfortne, než na atakovanie náročných trailov, a preto sadne najmä začiatočníkom či rekreačným cyklistom. Rám tiež nevyužíva komplexnejší systém odpruženia FSS s plávajúcim tlmičom, ale tradičné štvorčapové zavesenie zadnej stavby. Všetko toto sa samozrejme odráža na priaznivej cene od 999 do 1399 € za tri rôzne úrovne výbavy.

Trail hardtail

CTM Zephyr

Unikátnym v ponuke CTM nie je len agresívny trailový 29er, ale aj trailový hardtail s vysokozdvihovou vidlicou, aký sa v našich končinách často nevidí. Model Zephyr je v katalógu značky stálicou, no minulý rok prešiel výrazným prevtelením v schopný hardtail so 130 mm vidlicou a geometriou predurčujúchou ho na tvrdé (doslova) jazdenie. Nájdete tu dlhý predok pre stabilitu v rýchlosti skombinovaný s krátkou zadnou stavbou pre točivosť v rýchlostiach nižších, a výrazne slopingový rám, ktorý umožní vyťažiť zo zadného zdvihu maximum – áno, myslíme tým nohy. V najvyššej špecifikácii za veľmi príjemných 1099 € tu nájdete aj také šmaky ako pohon 1×11 v podaní sady SRAM NX, no Zephyr je dostupný už od 559 €.

Cross

CTM Viva & Stark

A ako ich voláte vy? Trekkingové biky? Krosové biky, či tourbiky? Je to úplne jedno. Novinky Viva (pre dámy) a Stark (pre pánov a emancipované dámy) sú určené na víkendové výlety po asfalte a poľných cestách. Dva úplne nové rámy sú osadené predovšetkým komfortne, a to sa týka aj až 45 mm hrubých plášťov, ktoré sú v tejto kategórii celkom nezvyčajne hrubé. Zvyšujú však schopnosti bikov v teréne aj odizolovať vibrácie z cesty. Neštandardné sú aj vychytávky typu vnútorného vedenia kabeláže, ktoré sú zväčša zarezervované skôr pre výkonnostne ladené modely.


Lady

CTM Reeva & Christine

Napriek tomu, že sme tieto dva modely nejak zabudli odfotiť, ide o celkom výnimočné kúsky určené pre nežnejšie pohlavie. Zatiaľ čo Reeva je jedným z mála výsostne ženských fullíkov na slovenskom trhu, Christine je zas rovnako zriedkavým 29erom určeným pre ženy. Oba modely sú ženským proporciám prispôsobené nielen farbou ale aj menšími veľkosťami a kontaktnými bodmi v podobe kratších predstavcov či dámskych sediel.

Road

CTM Arrow

Karbónový cesťák Arrow bol predstavený tak nejak mimo všetkých prezentácií, a preto nezaškodí pripomenúť si, o čo vlastne ide – predovšetkým o jeden z prvých slovenských cestných bicyklov na kotúčových brzdách. Dostupný je len v jednej špecifikácii, osadený rozumnou strednou triedou komponentov v podaní kompletky Shimano 105, kolies DT Swiss R24 Spline a množstva doplnkov CTM. 2399 € je jeho MOC.


Ďalšie modely bez výraznejších zmien

Enduro Scroll so zdvihom 160 mm a 140 mm Rawer zostávajú bez zmien na rámoch a s malými komponentovými obmenami. Zredukoval sa však počet úrovní výbavy na tri – Scroll, Scroll Xpert a Scroll Pro, a rovnaké zjednodušenie postihlo aj modelový rad Rawer.

Bez zmien zostávajú aj gravity model Mons a skákače Raptor či Dirt King.

Doplnky

Novinky sa nájdu nielen medzi bikami, no aj rôznym oblečením a doplnkami s logom CTM. Slovenská značka rozširuje ponuku prilieb o trailový model Guard pre pánov a Loop pre dámy. Kompletne in-mould konštrukcia je na zátylku spustená o niečo nižšie a nájdete tu aj celkom zriedkavo používanú sieťku proti vniknutiu hmyzu pod helmu.

Rozšírená je aj ponuka rukavíc, kde pribudol napríklad model bez uťahovania na suchý zips určený na trail, enduro, alebo pre zjazdárov, ktorí majú radi čo najintímnejšie spojenie s rajdami. Prsty a dlaň sú pokryté množstvom silikónu.

Medzi dresy pribudli prvé enduro modely s krátkym rukávom, a zmenami prešli aj tie dlhorukávové – majú upravený strih, pridané sieťovinové panely pod pazuchami a za krkom, a nájdete tu aj malé vrecko na bedrách.

V ponuke sa objavili aj voľnejšie dámske dresy na traily, a prepracované sú aj pánske XC dresy s trochu jednoduchším a čistejším dizajnom.

Ak vás zaujímajú aj ostatné modely bikov a ďalšie doplnky, kliknite si na ctm.sk.



Text: Filip Stifler Nagy
Foto: Filip Stifler Nagy

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu