Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Filip Zeman je opäť bikefestovým King Of The Hill

Pretekár CTM Racing Teamu Filip Zeman sa stal opäť najrýchlejším zjazdárom na Bikefeste. Na suchej prašnej trati bol po semifinále druhý, no vo finálke sa posunul na prvé miesto a zajazdil tiež najrýchlejší čas, takže po minulom roku obhájil aj zisk koruny King Of The Hill. Filip dokonca odjazdil celé preteky na enduro biku a nie na zjazďáku, ako býva zvykom.
Biker

„Ako každý rok tak aj tento nám ukončovala Bikefest královská disciplína downhill. Opäť sa išla trať comeback s malými zmenami oproti poslednemu roku. Tak ako každý rok som si opäť nechal enduro, síce dostáva pekne nažrať na tej trati, ale zase tam je neuveritelne rýchle. Tento rok nám počasie prialo až tak, že sme sa pomaly kúpali v prachu. Semifinálovú jazdu som si dal sko tréningovku kedže tréning som trošku premrhal a dal som si jednu jazdu. Po semi som bol druhý s malou stratou na prvého, ale vedel som že „zoberem tu malú čiernu paštiku a naserem to tam“. A aj sa tak stalo, pár krízoviek tam bolo, alepo príchode do cieľa mám na konte rekordný čas trate. Veľká účasť pretekárov ma potešila a asi aj všetkých a konečne sme si užili pretek bez stresu a zbytočných hroteníc.“


Foto: Lukáš Navrátil

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu