Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Ebajk – zimná požičovňa: „Fat-ebajkovanie je skvelý zimný šport“

Fat-ebike, snow-ebike alebo len ebajk s „tlstými pneumatikami". Stále je to elektrobicykel s extrémne širokými plášťami na jazdu po snehu, blate, piesku, štrku či šmykľavých povrchoch. S príchodom zimnej sezóny dostáva fat-ebike príležitosť ukazať svoj pravý potenciál. V najväčšom centre ebajkov – Svete elektrobicyklov spustili zimnú požičovňu tohto zábavného športového náradia.
Biker

Pre všetkých bikerov ide o alternatívu, ako zábavne a bezpečne jazdiť po horských cestách a chodníčkoch i uprostred tuhej i mokrej zimy. Fatbike je bicykel alebo elektrobicykel s veľkými, až predimenzovanými pneumatikami so šírkou od 3.8″ po 4.8″, určenými primárne pre jazdu na nestabilnom a sypkom podklade. Tieto bicykle sú postavené na pevných rámoch so širokými vidlicami, aby umožnili použitie nadrozmerných pneumatík.

Požičovňa nástroja na zábavu

Keď je terén tvrdý a upravený, bicykluje sa aj v zime jednoducho. Zimné počasie však prináša veľa typov blata, snehu, mokrého podkladu a vtedy sa z bicyklovania stáva náročná športová disciplína. Svet elektrobicyklov – ebajk má pre vás hriešne dobré riešenie. V najväčšom ebajkovom centre na Račianskej 77 v Bratislave založili zimnú požičovňu fat-ebajkov, ktorá rieši problém každému nadšencovi bicyklovania, ktorý sa nechce vzdať svojho veľkého koníčka i v zimných mesiacoch.

Už za 39 Eur na deň a za zvýhodnenú sumu na víkend si môžete požičať fat-ebajk. Záloha je adekvátna hodnote stroja – 800 Eur, ktorá bude samozrejme vrátená. Kombináciou širokých stabilných plášťov s „traktorovým“ výzorom a elektromotora získate zážitok, ktorý vás prevalcuje endorfínmi ešte na niekoľko ďalších dní.

Na blate, na snehu, či na piesku

Všetky fat-ebajky vyzerajú ťažkopádne, ale rozhodne také nie sú. Opak je pravdou. Alfou a omegou pohodlnej a zábavnej jazdy na snehu či na blate, je správné nahustenie kolies. Na asfaltovej ceste s tlakom v plášťoch 1 Bar ebajk pekne ťahá s asistenciou motora i bez neho. S polovičným tlakom predvádza v teréne pri výjazdoch abnormálne výkony, ktoré na klasických gumách nevidíte. Tie balóny prejdú doslova cestami necestami.

Pre porovnanie: oproti bežnému horskému elektrobicyklu cítite omnoho lepšiu prejazdnosť terénom a stabilitu. Rovnako dobre ako na snehu, slúži fat-ebajk i na piesku. Podľa niektorých zdrojov sa prvé fatbiky objavily práve vo vyprahlom Novom Mexiku. Nadšenci púštnej zábavy – štvorkoliek a fatbikov tam jazdia v púštnych dunách a vo vyschnutých korytách riek s jemne naplaveným pieskom.

Foto: www.gespraechsstoff.com

Zážitok z techniky

Pri testovaní fat-ebajku zistíte, že váš stroj má významne zvýšenú stabilitu a trakciu. S väčším objemom pneumatík prichádza i zvýšený komfort jazdy. Vďaka neskutočnej priľnavosti a výborným tlmiacim vlastnostiam širokých pneumatík sa elektrobicykel správa podobne, ako keby bol celoodpružený – skvelo vyrovnáva všetky nerovnosti i hlbšie rigoly. Vo veľmi zlom teréne dodávajú fat pneumatiky väčší pocit istoty a väčší priestor na manévrovanie.

V prípade, že vojdete do klzkej blatovej hmoty, pneumatiky svojou väčšou styčnou plochou stabilnejšie vedú stroj a aj prípadný šmyk je ľahšie kontrolovaný. Podobne je to aj s trakciou. Významne väčšia časť výkonu má schopnosť preniesť sa na nestabilný povrch a tak sa jednoduchšie posuniete vpred. Kvalitné brzdy a ich špecifický prejav obdobne prispieva k vysokému „fun faktoru“ elektrického fatbiku. V kombinácii s elektromotorom je fat-ebajk ideálne riešenie pre náročnejšie bicyklovanie v zimnej sezóne s obrovskou dávkou zábavy a zážitkov. Príďte to skúsiť!

Viac informácií a kontakty na Svet elektromotorov nájdte na www.ebajk.sk. Všetky ďalšie potrebné informácie o ebajk – zimnej požičovni fat-ebajkov na https://www.ebajk.sk/pozicovna-elektrobicyklov/

www.ebajk.sk

Aktuality

13:01 Mathieu van der Poel je bez Van Aerta suverénnym favoritom monumentu Okolo Flámska.

Mads Pedersen síce na pretekoch odštartuje, ale po tvrdom páde na Dwars door Vlaandren, pri ktorom utrpel početné pomliaždeniny a odreniny, sú jeho šance na výhru určite nižšie.

Včera 17:48 Detaily a špecifikácia pretekárskeho špeciálu Trek Madone SLR Madsa Pedersena.

Bicykel s unikátnym dizajnom priniesol Pedersenovi šťastie a pripísal si na ňom víťazstvo na belgickej klasike Gent-Wevelgem.

Včera 17:01 Wout van Aert má za sebou operáciu, na bicykel však tak skoro nevysadne.

Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.Pri páde na klasike Dwars door Vlaandren utrpel Van Aert zlomeniny siedmich rebier, hrudnej aj kľúčnej kosti.

Včera 16:29 Vanesa Petrovská končí v tíme NS Bikes UR Team.

Oznámila to dnes prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

Včera 10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Zavrieť reklamu