Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Ebajk – zimná požičovňa: „Fat-ebajkovanie je skvelý zimný šport“

Fat-ebike, snow-ebike alebo len ebajk s „tlstými pneumatikami". Stále je to elektrobicykel s extrémne širokými plášťami na jazdu po snehu, blate, piesku, štrku či šmykľavých povrchoch. S príchodom zimnej sezóny dostáva fat-ebike príležitosť ukazať svoj pravý potenciál. V najväčšom centre ebajkov – Svete elektrobicyklov spustili zimnú požičovňu tohto zábavného športového náradia.
Biker

Pre všetkých bikerov ide o alternatívu, ako zábavne a bezpečne jazdiť po horských cestách a chodníčkoch i uprostred tuhej i mokrej zimy. Fatbike je bicykel alebo elektrobicykel s veľkými, až predimenzovanými pneumatikami so šírkou od 3.8″ po 4.8″, určenými primárne pre jazdu na nestabilnom a sypkom podklade. Tieto bicykle sú postavené na pevných rámoch so širokými vidlicami, aby umožnili použitie nadrozmerných pneumatík.

Požičovňa nástroja na zábavu

Keď je terén tvrdý a upravený, bicykluje sa aj v zime jednoducho. Zimné počasie však prináša veľa typov blata, snehu, mokrého podkladu a vtedy sa z bicyklovania stáva náročná športová disciplína. Svet elektrobicyklov – ebajk má pre vás hriešne dobré riešenie. V najväčšom ebajkovom centre na Račianskej 77 v Bratislave založili zimnú požičovňu fat-ebajkov, ktorá rieši problém každému nadšencovi bicyklovania, ktorý sa nechce vzdať svojho veľkého koníčka i v zimných mesiacoch.

Už za 39 Eur na deň a za zvýhodnenú sumu na víkend si môžete požičať fat-ebajk. Záloha je adekvátna hodnote stroja – 800 Eur, ktorá bude samozrejme vrátená. Kombináciou širokých stabilných plášťov s „traktorovým“ výzorom a elektromotora získate zážitok, ktorý vás prevalcuje endorfínmi ešte na niekoľko ďalších dní.

Na blate, na snehu, či na piesku

Všetky fat-ebajky vyzerajú ťažkopádne, ale rozhodne také nie sú. Opak je pravdou. Alfou a omegou pohodlnej a zábavnej jazdy na snehu či na blate, je správné nahustenie kolies. Na asfaltovej ceste s tlakom v plášťoch 1 Bar ebajk pekne ťahá s asistenciou motora i bez neho. S polovičným tlakom predvádza v teréne pri výjazdoch abnormálne výkony, ktoré na klasických gumách nevidíte. Tie balóny prejdú doslova cestami necestami.

Pre porovnanie: oproti bežnému horskému elektrobicyklu cítite omnoho lepšiu prejazdnosť terénom a stabilitu. Rovnako dobre ako na snehu, slúži fat-ebajk i na piesku. Podľa niektorých zdrojov sa prvé fatbiky objavily práve vo vyprahlom Novom Mexiku. Nadšenci púštnej zábavy – štvorkoliek a fatbikov tam jazdia v púštnych dunách a vo vyschnutých korytách riek s jemne naplaveným pieskom.

Foto: www.gespraechsstoff.com

Zážitok z techniky

Pri testovaní fat-ebajku zistíte, že váš stroj má významne zvýšenú stabilitu a trakciu. S väčším objemom pneumatík prichádza i zvýšený komfort jazdy. Vďaka neskutočnej priľnavosti a výborným tlmiacim vlastnostiam širokých pneumatík sa elektrobicykel správa podobne, ako keby bol celoodpružený – skvelo vyrovnáva všetky nerovnosti i hlbšie rigoly. Vo veľmi zlom teréne dodávajú fat pneumatiky väčší pocit istoty a väčší priestor na manévrovanie.

V prípade, že vojdete do klzkej blatovej hmoty, pneumatiky svojou väčšou styčnou plochou stabilnejšie vedú stroj a aj prípadný šmyk je ľahšie kontrolovaný. Podobne je to aj s trakciou. Významne väčšia časť výkonu má schopnosť preniesť sa na nestabilný povrch a tak sa jednoduchšie posuniete vpred. Kvalitné brzdy a ich špecifický prejav obdobne prispieva k vysokému „fun faktoru“ elektrického fatbiku. V kombinácii s elektromotorom je fat-ebajk ideálne riešenie pre náročnejšie bicyklovanie v zimnej sezóne s obrovskou dávkou zábavy a zážitkov. Príďte to skúsiť!

Viac informácií a kontakty na Svet elektromotorov nájdte na www.ebajk.sk. Všetky ďalšie potrebné informácie o ebajk – zimnej požičovni fat-ebajkov na https://www.ebajk.sk/pozicovna-elektrobicyklov/

www.ebajk.sk

Aktuality

Včera 15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

Včera 15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

Včera 11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

23.04.2024 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu