Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

CTM Racing Team bol na Majstrovstvách Slovenska v Jasnej najúspešnejší

Rideri CTM Racing Teamu sa počas uplynulého víkendu zúčastnili pretekov tretieho kola Slovenského pohára v zjazde v Jasnej, ktoré boli zároveň Majstrovstvami Slovenska a aj historicky prvým DH pretekom na Slovensku v kategórii UCI C2. CTM Racing Team sa stal najúspešnejším tímom podujatia.
Biker
CTM Racing Team bol na Majstrovstvách Slovenska v Jasnej najúspešnejší

V rámci Majstrovstiev Slovenska sa darilo Lukášovi Učňovi, ktorý skončil v kategórii Elite Men tretí. V kategórii Junior sa stal vicemajstrom Slovenska Filip Zeman, Oliver Gombala skončil siedmy. Českí pretekári CTM Racing Teamu si vybojovali pódiové umiestnenia v rámci Slovenského pohára – Martin Lebl sa postavil na pretekársku trať po dlhšej dobe kvôli zraneniu a získal hneď druhé miesto len so stratou 19 stotín na prvého, Ondřej Štěpánek skončil tretí so stratou 2 sekúnd a18 stotín .

Manažér tímu Tomáš Tóth bol s výsledkami spokojný: „Som veľmi rád, že sme tu mali historicky prvé UCI C2 preteky na jednej z najlepších tratí na Slovensku. Z nášho tímu sa zúčastnili všetci rideri okrem Erika Caisa. Bol to jeden z najdôležitejších pretekov sezóny, na ktoré sme sa sústredili a pripravovali. Organizátor nám prichystal náročnú trať svetových parametrov, a tak si naši jazdci prišli na svoje. Titul nám síce o vlások unikol, ale výsledky našich riderov ma veľmi tešia. Teraz nás čaká veľa cestovania a pretekov, a pevne veríme, že aj plno dobrých výsledkov.“


„Trať v Jasnej už dobre poznám, sedí mi, a aj napriek menším zmenám sa mi jazdilo veľmi dobre. Podmienky na trati boli tiež ideálne, keďže v noci z piatku na sobotu trochu spŕchlo. Môj cieľ bolo umiestniť sa do tretieho miesta, čo sa mi napokon aj podarilo, takže som spokojný,“ povedal Lukáš Učeň.

Priebeh pretekov aj najbližšie plány s tímom opísal Filip Zeman: „S chalanmi sme trénovali už od piatku, no do závodného tempa som sa dostal až v nedeľu cez tréningy. Trať bola veľmi rýchla a rozbitá, ale aj napriek tomu mi sadla a každú jazdu som si naplno užíval. Trochu sme sa báli počasia, ale obávaný dážď v nedeľu našťastie neprišiel.“

„V semifinále som vyletel z trate a strácal som až desať sekúnd. Vo finále som urobil dve chyby, ale obe som ustál a na víťaza som stratil dve sekundy. Doteraz to bol môj najlepší výsledok v tejto sezóne, ale na ďalších pretekoch sa chystám na najvyšší stupeň víťazov.“

„Najbližší víkend nás čakajú preteky Európskeho pohára v českom Špičáku. Potom sa presúvame na Svetový pohár do švajčiarskeho Lenzerheide, nasleduje deväť dní trénovania v Morzine vo Francúzsku a tento trip zakončíme ďalším kolkom Európskeho pohára v Les Deux Alpes.“

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu