Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

CTM Racing Team bol na Majstrovstvách Slovenska v Jasnej najúspešnejší

Rideri CTM Racing Teamu sa počas uplynulého víkendu zúčastnili pretekov tretieho kola Slovenského pohára v zjazde v Jasnej, ktoré boli zároveň Majstrovstvami Slovenska a aj historicky prvým DH pretekom na Slovensku v kategórii UCI C2. CTM Racing Team sa stal najúspešnejším tímom podujatia.
Biker
CTM Racing Team bol na Majstrovstvách Slovenska v Jasnej najúspešnejší

V rámci Majstrovstiev Slovenska sa darilo Lukášovi Učňovi, ktorý skončil v kategórii Elite Men tretí. V kategórii Junior sa stal vicemajstrom Slovenska Filip Zeman, Oliver Gombala skončil siedmy. Českí pretekári CTM Racing Teamu si vybojovali pódiové umiestnenia v rámci Slovenského pohára – Martin Lebl sa postavil na pretekársku trať po dlhšej dobe kvôli zraneniu a získal hneď druhé miesto len so stratou 19 stotín na prvého, Ondřej Štěpánek skončil tretí so stratou 2 sekúnd a18 stotín .

Manažér tímu Tomáš Tóth bol s výsledkami spokojný: „Som veľmi rád, že sme tu mali historicky prvé UCI C2 preteky na jednej z najlepších tratí na Slovensku. Z nášho tímu sa zúčastnili všetci rideri okrem Erika Caisa. Bol to jeden z najdôležitejších pretekov sezóny, na ktoré sme sa sústredili a pripravovali. Organizátor nám prichystal náročnú trať svetových parametrov, a tak si naši jazdci prišli na svoje. Titul nám síce o vlások unikol, ale výsledky našich riderov ma veľmi tešia. Teraz nás čaká veľa cestovania a pretekov, a pevne veríme, že aj plno dobrých výsledkov.“


„Trať v Jasnej už dobre poznám, sedí mi, a aj napriek menším zmenám sa mi jazdilo veľmi dobre. Podmienky na trati boli tiež ideálne, keďže v noci z piatku na sobotu trochu spŕchlo. Môj cieľ bolo umiestniť sa do tretieho miesta, čo sa mi napokon aj podarilo, takže som spokojný,“ povedal Lukáš Učeň.

Priebeh pretekov aj najbližšie plány s tímom opísal Filip Zeman: „S chalanmi sme trénovali už od piatku, no do závodného tempa som sa dostal až v nedeľu cez tréningy. Trať bola veľmi rýchla a rozbitá, ale aj napriek tomu mi sadla a každú jazdu som si naplno užíval. Trochu sme sa báli počasia, ale obávaný dážď v nedeľu našťastie neprišiel.“

„V semifinále som vyletel z trate a strácal som až desať sekúnd. Vo finále som urobil dve chyby, ale obe som ustál a na víťaza som stratil dve sekundy. Doteraz to bol môj najlepší výsledok v tejto sezóne, ale na ďalších pretekoch sa chystám na najvyšší stupeň víťazov.“

„Najbližší víkend nás čakajú preteky Európskeho pohára v českom Špičáku. Potom sa presúvame na Svetový pohár do švajčiarskeho Lenzerheide, nasleduje deväť dní trénovania v Morzine vo Francúzsku a tento trip zakončíme ďalším kolkom Európskeho pohára v Les Deux Alpes.“

Aktuality

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Včera 16:13 Rozhovor: Pred dvoma rokmi sa začala písať druhá etapa Kaktus Bike, ktorý má nového majiteľa. Akým smerom sa Kaktus vydá?

Slovenská sieť cykloobchodov Kaktus Bike neustále rastie. Za posledné dva roky expandovala mimo Bratislavy – do ďalších piatich slovenských miest. O čom bude jej 30. rok fungovania?

Zavrieť reklamu