Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

BIKEFEST: Dual Slalomové peklo. Doslova

Škoda záveru výborných pretekov.
Biker

Dual Slalom je na BikeFeste jednou z najvýnimočnejších disciplín. Pretekári idú úplný hrot a diváci ich hecujú stále viac. Všetci sa tešia, problém nastane iba v momente, keď diváci začnú stáť v trati a pretekárom reálne zavadzať. Tento rok bola divácka kulisa totáne šialená. Trieskanie o kovové predmety, túrovanie motorovej píly, vreskot, piskot, trúbenie – počuť bolo všetko.

Tomu zodpovedali aj výkony jazdcov. Miestami to vyzeralo, že chalani nepretekajú na bikoch, ale v tom, ako si čo možno najradikálnejším spôsobom zobrať život. Okrem bežných smrteľníkov (rozumej chalanov, čo úplne vypli pud sebazáchovy) sa však na štart postavili aj také 4X legendy ako Hannes Slavik, či Michal Prokop. Vzájomná súťaživosť a jazdenie na hrane bolo divácky zaujímavé až do úplného záveru. My obzvlášť ceníme diváka s odpadovou PVC rúrou, ktorý sa snažil povzbudzovať túbením (zapnutú motorú pílu ani nehovoriac).

Jeho „nástroj“ však nefungoval a aj napriek obrovskej snahe majiteľa nevydával žadny zvuk. To však nadšencovi nijak nebránilo ďalej funieť do dutej trubky bez efektu. Že bol na srandu je úplne jasné. Veľkým sklamaním je však úplný záver preteku a tým nemyslíme zvalenú RedBull bránu, ale vyhlásenie víťazov. Hannesa Slavika, čo si férovo vyjazdil 2. flek totiž niektorí domáci priaznivci vypískali a ukazovali mu rôzne gestá, ktorými sa ho snažili uraziť (čo sa im aj úspešne podarilo). Bahoželáme. Urobili sme si medzinárodnú hanbu na festivale, ktorý je založený na rôznorodosti. Je veľká škoda, že niektorým ľudom tieto veci nedochádzajú.

Výsledky:
Muži:
1. Michal Prokop
2. Hannes Slavik
3. Jakub Říha
4. Marián Dovina

Ženy:
1. Helene Fruhtwirth
2. Barbora Medeková

Aktuality

12:11 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

10:42 FMBA, Crankworx a jazdci sa dohodli na spoločných podmienkach ako zachovať najvyššiu úroveň slopestyle pretekov.

Po tom čo elitní slopestyle jazdci nenastúpili do pretekov v rámci Crankworx Rotorua sa začalo rokovať o tom, ako najvyššiu úroveň zachovať. Jazdci boli frustrovaní z podmienok, za ktorých ďalej neboli ochotní zúčastňovať sa pretekov.

Včera 16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

Včera 10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

15.04.2024 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Zavrieť reklamu