Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Vlajková loď značky Kenzel – elektrobicykel STEPS

Vlajkovou loďou spomedzi elektrických bicyklov od slovenského výrobcu KENZEL sa v tomto roku stal model STEPS. Vďaka výbornému spracovaniu a kvalitným značkovým súčiastkam ide o špičku medzi elektrickými bicyklami. A cenovo je prístupnejší, než konkurenčné modely s podobnými parametrami. Hitom medzi elektrobikami sú v poslednom období bicykle poháňané stredovým motorom. Na rozdiel od v minulosti rozšírených nábojových motorov ponúkajú stredové pohony väčšiu flexibilitu a zážitok z jazdy. Umožňujú meniť podľa potreby otáčky a krútiaci moment, čím sa stali univerzálne použiteľnými ako na rovine, tak aj v strmých kopcoch, a to pri lepšej využiteľnosti a nižším energetickým stratám. So špičkovým krúťakom 50Nm môže STEPS hravo konkurovať aj crossovým motorkám! Pritom ide o model, ktorý nie je určený len mladým ľuďom, ale dokáže osloviť široké spektrum zákazníkov.
Biker

Kompaktný motor

Moderne dizajnovaná pohonná jednotka značky Shimano je umiestnená v spodnej časti bicyklového stredu. Spolu s riadiacou jednotkou, prevodovkou, voľnobežkou, stredovou oskou a rozetou tvorí kompaktný vodotesný celok, ktorý sa montuje do špeciálne upraveného hliníkového rámu. Svojou váhou asi 3kg patrí medzi najľahšie motory na trhu.

Elektronické čačky

Variabilita jazdných parametrov sa dosahuje vďaka prehadzovačke. Ani tu výrobca nič nenechal na náhodu – STEPS je prvým takýmto bicyklom, ktorý využíva elektronické radenie. Ne zmenu prevodov už nie sú potrebné žiadne bowdeny, lanká, páčky, ani sila. Stačí jemne pomačkať tlačidlá na kormydle. Na elektronické impulzy okamžite zareaguje prevodovka v náboji zadného kolesa, čo sa prejaví citeľným trhnutím na reťazi. Automobilistickým slovníkom povedané: krútiaci moment by vás prilepil k sedačke. Bicykel je vybavený reťazou zo špeciálne tvrdenej ocele, ktorá tlmí nárazy a predlžuje životnosť systému. Jemná elektronika dokonca reaguje na napnutie reťaze a prispôsobuje rýchlosť motora štýlu jazdy. Ak napríklad brzdíte pred križovatkou, podradí rýchlosť, čím zníži rýchlosť a zároveň zaradí vhodnejší prevod pred ďalším rozbehom tak, aby bicyklu dal potrebný odpich.

STEPS síce nie je bicykel, ktorý trhá asfalt pri rozbehu z nuly na maximálne povolených 25km/h. Poskytuje však špičkových 500W výkonu, plynulé ovládanie a tichý motor. K tomu ešte spoľahlivé komponenty, ktoré umožňujú používať bicykel celoročne. Jeho elektronika zvláda teploty od -10 do +50 stupňov Celzia.

Funkcie bicykla sa ovládajú prostredníctvom prehľadného LCD displeja, ktorý štandardne zobrazuje stav nabitia batérie, rýchlosť a ďalšie funkcie tachometra či zvolený stupeň asistencie motora. Dajú sa programovať, diagnostikovať a upravovať pripojením k osobnému počítaču. Ovládanie motora ponúka tri úrovne asistencie: Eco, Normal a High.

Vylepšená batéria

Akumulátor je umiestnený pod zadným nosičom batožiny. Oproti bežne používaným Li-Ion batériám konkurenčných výrobcov so životnosťou 300 až 500 nabíjacích cyklov, je možné batériu na STEPS-e nabíjať viac ako tisíckrát. Vďaka výkonnej nabíjačke je čas nabíjania skrátený na asi štyri hodiny.

Vďaka svojim menším rozmerom, nižšej váhe a energetickej hustote 418Wh sa dojazd, v závislosti od zvoleného stupňa asistencie, pohybuje od 60 do 125 kilometrov.

KENZEL STEPS

Motor: stredový, 250-500W

Batéria: vzadu, 36V, 418Wh

Nabíjací čas: 4h

Max. rýchlosť: 25km/h

Úrovne asistencie: Eco, Normal, High

Výbava: LCD displej, elektronické radenie, nábojová prevodovka, tvrdená reťaz

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu