Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Vitamíny, ktoré potrebujete, osvieženie, ktoré si zaslúžite

Pre niektorých je bike životným štýlom. Iní naň vysadajú, aby zabudli na starosti, alebo aby aspoň cez víkend zapracovali na svojej kondičke. Všetci si však po dobrom výkone zaslúžime obľúbené nealkoholické osvieženie Birell. Okrem výbornej chuti nealkoholického piva vyrobeného z čisto prírodných surovín doprajete svojmu telu navyše aj vitamíny a minerálne látky.
Biker


Každá chvíľa strávená na biku sa počíta. Viete však, čo sa s vaším telom deje počas športového výkonu? „Telesná aktivita spúšťa v tele množstvo biochemických procesov, pri ktorých sú vitamíny a minerálne látky nevyhnutné. A keďže organizmus si tieto látky nedokáže vyrobiť sám, zostáva jediným spôsobom, ako nimi telo zásobovať, prijímať vyváženú stravu bohatú na vitamíny a minerálne látky,“ radí výživová poradkyňa Klaudia Ilčíková z polikliniky Karlova Ves v Bratislave.

Nealkoholické pivo Birell a Birell nealkoholický radler nielen príjemne osviežia po športovej aktivite ale dodajú aj potrebné minerálne látky a vitamíny. „Draslík a horčík obsiahnuté v nealkoholickom pive pomáha proti dehydratácii, svalovým kŕčom a skorému nástupu únavy. Nealkoholické pivo aj nealko radlery obsahujú dôležité vitamíny skupiny B. Vitamíny z tejto skupiny pomáhajú telu k správnej látkovej výmene, napomáhajú zásobovať telo energiou, vplývajú na tvorbu červených krviniek a zvyšujú okysličenie svalov,“ vysvetľuje výživová poradkyňa K. Ilčíková. Pre telo aktívneho človeka je nemenej dôležitý dobre známy vitamín C. „Tento antioxidant nielen podporuje imunitu, ale zároveň pomáha unavenému telu rýchlejšie zregenerovať,“ dodáva K. Ilčíková.

Nealkoholické osvieženie a ešte čosi navyše
Od júna prichádzajú na slovenský trh nové ochutené varianty nealkoholického piva Birell s vyšším obsahom vitamínov B5, B6 a C. V každom zo štyroch ochutených variantov Birellu – Polotmavý Citrón, Malina&Limeta, Zázvor a Pomelo&Grep je až 7,5 % odporúčanej dennej dávky (ODD) týchto vitamínov. Navyše, ochutený Birell neobsahuje žiadne konzervanty ani umelé farbivá. Vitamíny v ňom obsiahnuté pochádzajú z ovocných štiav, ktoré sú doň pridávané.

  • „Nový ochutený Birell s vitamínmi vyrábame, stále rovnako, zmiešaním svetlého alebo polotmavého piva Birell s ovocnými šťavami vo vyváženom osviežujúcom pomere. A práve vďaka tomuto spojeniu vám môžeme priniesť ešte viac vitamínov. Vitamíny B5 a B6 sa prirodzene nachádzajú v surovinách používaných na výrobu nealkoholického piva Birell, ako sú slad a pivovarské kvasnice. Koncentrované ovocné šťavy sú zase bohatým zdrojom vitamínu C,“ vysvetľuje marketingová manažérka Veronika Hořáková.

Navyše, až 90 percent piva a radlerov tvorí voda. „Vďaka vysokému obsahu minerálov a vitamínov môžeme Birell považovať za prírodný iontový nápoj. Zároveň, vďaka vhodnej osmonalite, podobnej našej krvi, je tiež izotonickým nápojom, ktorý sa v organizme veľmi rýchlo vstrebáva a poskytuje mu tak potrebnú hydratáciu za krátky čas. Na rozdiel od mnohých sladených nápojov navyše neobsahuje toľko cukru,“ hovorí výživová poradkyňa Klaudia Ilčíková. Prírodné cukry obsiahnuté v Birelli, glukóza a fruktóza, ktoré pochádzajú z ovocných štiav, sú rýchlym a účinným zdrojom energie

Pivní experti ocenili jedinečnú chuť Birellu
Nie je nič lepšie ako chuť, za ktorou stoja prírodné suroviny a tradičná výroba. Tajomstvo Pivnými korunkami oceneného Birellu tkvie v jeho príprave a v špeciálne vyšľachtenom kmeni pivovarských kvasiniek. Vďaka nim sa Birell pripravuje v neskrátenom výrobnom procese, rovnakom ako poznáme pri klasickom pive. Neprechádza žiadnymi chemickými ani fyzikálnymi úpravami a zachováva si dokonalú plnú horkastú chuť piva. Kvality Birellu ocenili aj experti na prestížnej súťaži Slovenská pivná korunka 2016, kde Birell Pomelo&Grep získal už po tretíkrát za sebou zlato v kategórii nealko radlerov. Zlatú korunku pre najlepšie nealko pivo získal Birell svetlý a novinka Birell Polotmavý, ktorá je na trhu len 2 mesiace, získala v tejto kategórii striebro. Vychutnajte si aj vy majstrovskú chuť Birellu.

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu