Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Test: Plášte Vredestein Black Panther 29×2,2

Vredestein patrí k známym menám skôr v automobilovom priemysle a faktom je, že holandská firma vyrába pneumatiky už viac ako sto rokov. Jej sortiment pre jednostopé mountainbiky je celkom úzky, a Black Panther Xtreme je jednou z trojice rovnomenných plášťov určených na XC, maratóny a trail.
Biker

 


Chcete tieto plášte vyhrať? Klikajte na Facebook dovozcu a dozviete sa viac!


 

Zatiaľ čo jeho umiernenejší kolega Xtrac je vhodný na rýchly tvrdý a suchý povrch, Xtreme sa do tejto úlohy ani neštylizuje. Už od pohľadu vysoké a ďaleko od seba rozmiestnené štuple, ktoré sa vynikajúco prečisťujú od blata, si najlepšie rozumejú s vlhkou hlinou a mäkkšími podkladmi.

Na tvrdom povrchu je styčných plôch trochu málo, no aj napriek absencii výraznejšieho stredového dezénu sa plášte až prekvapivo ľahko odvaľujú. Sčasti to má na svedomí aj nízka hmotnosť 2,2-palcových gúm, pričom každý z plášťov váži reálne o niekoľko desiatok gramov menej, než výrobcom udávaných 645g dušovej verzie. Záber výrazného dezénu v trojzmesi TriCompX je veľmi dobrý pri výšľapoch aj brzdení. Okrem hardpacku si guma menej rozumie aj s voľným povrchom na tvrdom podklade – nájsť však na trhu takú, ktorá by v týchto podmienkach excelovala, je skôr raritou.

Verziu Xtreme by sme preto odporúčali najmä ak jazdievate vo vyšších horách, kde je vlhkosť pôdy neodmysliteľná, jazdíte ľahké traily alebo maratóny, a chcete dopredu agresívnejší vzor. Vzadu vám pokojne postačí miernejšia z rodiny čiernych panterov. U každého z nás zohráva pri nákupnom rozhodovaní aj iracionálna túžba mať niečo pekné a unikátne, a to, že vo vás nasledujúca veta vyvolá túžbu vlastniť tieto plášte, to len potvrdzuje. Každý z bočných štupľov je malou panteriou hlavičkou – s fúzikmi a maličkými tesákmi. Máme pravdu, či nie?

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu