Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Test: Okuliare BBB SELECT BSG-43

Ak hľadáte kvalitné cyklistické okuliare, pravdepodobne narazíte aj na produkty značky BBB, ktorá ponúka široký výber športových okuliarov. V redakcii sme mali možnosť otestovať model BBB SELECT BSG-43, teda okuliare s moderným dizajnom, vymeniteľnými gumenými bočnicami a sklami, ktoré sú dostupné v siedmich variantoch.
Biker

Rámik okuliarov je vyrobený z pevného a ľahkého grilamidu (nylónový materiál vyznačujúci sa trvanlivosťou, pružnosťou a nízkou hmotnosťou). Vymeniteľné polykarbonátové sklá poskytujú 100% UV ochranu (pre spektrum 400 nm), sú samozrejme nerozbitné a všetky typy okuliarov modelovej rady BSG-43 sú dodávané s doplnkovými žltými a čírymi sklami.

Podľa typu okuliarov sú k jednotlivým modelom dodávané buď fotochromatické (sklá, ktoré sa automatický adaptujú na zmenu svetla, resp. intenzitu UV žiarenia), MLC (zrkadlové sklá, ktoré dokážu filtrovať ostré a oslepujúce odrazené svetlo z rôznych povrchov), alebo dymové SMOKE sklá. Testovaný model BSG-4371 disponoval práve týmto typom dymových skiel. Kombináciou skiel, farby rámika a farby vymeniteľných bočníc je možné podľa výrobcu vytvoriť až 1029 kombinacií.
 
 
Po nasadení okuliare pôsobia voľnejším dojmom, tento fakt potvrdilo niekoľko testovacích jazdcov (muži aj ženy) a preto na to pri skúšaní v obchode pamätajte. Jednoducho si treba zvyknúť. Všetci testovací jazdci sa však po čase zhodli na tom, že okuliare sedia dokonale, vďaka zahnutému tvaru skiel poskytujú veľmi dobrú ochranu a ich veľkým plusom je veľmi odolné prevedenie a nízka váha.
 
Zvyknúť si pravdepodobne budete musieť aj na iný spôsob výmeny skiel – tie sú totiž z jedného kusu polykarbonátového materiálu (čo tiež považujeme za výhodu, aj vďaka tomu je ochrana očí napr. pred prachom naozaj veľmi dobrá) a ich výmena sa od modelov BBB s oddelenými sklami mierne líši 😉
 
Na záver už zostáva iba dodať, že okuliare BBB SELECT BSG-43 sú dodávané s prepravným obalom, ktorý má textilné priehradky na náhradné sklá a súčasťou balenia je aj textilné púzdro, ktoré môžete využiť na bikových výjazdoch.
 

Aktuality

10:17 Wout van Aert aj Jasper Stuyven musia podstúpiť operácie po hrozivom hromadnom páde.

Van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier, zatiaľ čo Stuyven má zlomenú kľúčnu kosť. Obaja sú hospitalizovaný v nemocnici v belgickom Herentals.

Včera 23:17 Wout van Aert má vraj zlomenú hrudnú aj kľúčnu kosť a až sedem rebier.

Tím Visma – Lease a Bike pôvodne informoval o „zlomeninách niekoľkých rebier a kľúčnej kosti“, no neskôr večer sa objavili správy, že má aj fraktúru hrudnej kosti. Rozsiahle zranenia utrpel pri hromadnom páde na pretekoch Dwars door Vlaanderen. (Domestique)

Včera 18:49 Wout van Aert si pri hrozivom páde zlomil rebrá aj kľúčnu kosť.

Van Aert mal tento rok dva veľké ciele – monumenty Okolo Flámska a Paríž-Roubaix. Na žiadnom z nich sa však nezúčastní pre početné zranenia, ktoré utrpel na klasike Dwars door Vlaanderen.

Včera 17:24 Matteo Jorgenson je prvým Američanom, ktorý vyhral klasiku Dwars door Vlaanderen.

Belgickú klasiku poznačil hrozivý hromadný pád 68 pred cieľom, po ktorom museli previezť do nemocnice Wouta van Aerta a na zemi skončil aj Mads Pedersen a osem ďalších jazdcov.

Včera 17:03 Demi Vollering môže byť prvou cyklistkou s miliónovou zmluvou, po sezóne končí v tíme SD Worx.

„V našom tíme nemôžeme mať dve pretekárky takejto úrovne,“ povedal šéf tímu Danny Stam po nedávnom predĺžení zmluvy s Lotte Kopecky.

Zavrieť reklamu