Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!
Obuv

Test: Tretry FLR Bushmaster Pro

Tretry FLR ponúkajú netradičný mix vlastností. Ak sa v ňom nájdete, môžu byť presne tým, čo hľadáte.
Hodnotenie: 2.5/5
100
Biker
Test: Tretry FLR Bushmaster Pro

Nie sme si istí, či sme niekedy mali na nohách nášľapné tretry, ktoré by boli pri chôdzi pohodlnejšie. Nylonová podrážka totiž dokáže do istej miery prepružovať, a pritom je dostatočne tvrdá na to, aby dokázala preniesť silu, hoci tretry si rozhodne viac rozumejú s väčšími pedálmi s klietkou či platformou okolo. Tretry pevne zapnuté v zámkoch sú však nutnosťou, keďže členitá podrážka Vibram, ktorú oceníte, akonáhle budete musieť vytlačiť bicykel rozbahneným kopcom, na vycvaknutom pedáli príliš nedrží.

Kufre sa dajú nastaviť v širokom rozsahu, a to aj dosť ďaleko dozadu, kde ich zväčša preferujú agresívnejší jazdci. Ďalej je tu zvršok zo syntetickej kože a sieťovinových panelov, ktorý má oveľa bližšie k teniske než k pretekárskej XC „lyžiarke“. Zatiaľ čo pohodlie v užšej tretre je skutočne na vysokej úrovni, pri energickejšej jazde sa vám noha môže zdať až príliš voľne spojená s pedálom. Dvojica suchých zipsov chodidlo nevie príliš pevne uzamknúť vo vnútri a zúbkovaná pracka navrchu zase nie vždy pevne zachytí zúbok, a tak si uťahovanie vyžaduje nájsť svoj „grif“ a trošku trpezlivosti.

Z dôvodu veľkého sieťovinového panelu na špičke tretry bez odporu prepustia vodu a absentuje tu aj výraznejšia ochrana špičky či päty pred kameňmi. Ak teda hľadáte veľmi pohodlné a dýchajúce tretry, ktoré na nohách nemajú ďaleko od obľúbených tenisiek, pozeráte sa správnym smerom. Dnes je už však v segmente trailových/all-mountain/enduro tretier veľmi silná konkurencia a v tejto cenovej hladine sú aj produkty, ktoré ponúknu vyváženejší pomer vlastností.

Hodnotenie

Ak preferujete čo najvoľnejšie tretry, nájdete sa, no zle fungujúca pracka a absentujúca vodeoodolnosť sú mínusy.
www.haven.cz

Aktuality

16:28 Peter Sagan sa z Brazílie vrátil naspäť do Európy (+galéria).

Peter Sagan bol so svojím tímom Specialized Factory Racing na úvodnom kole Svetového pohára v horskej cyklistike v brazílskej Mairiporã. Vzhľadom na svoju formu a predchádzajúce zdravotné problémy sa rozhodol v pretekoch neštartovať. Nenastúpi ani do druhého kola svetového pohára, ktoré sa uskutoční už tento víkend, taktiež v Brazílii.

10:37 Dusty Days v Kálnici s účasťou svetových jazdcov!

V kálnickom bikeparku to bude v najbližších dňoch žiť a to poriadne. Uskutoční sa totoiž freeride akcia s názvom Dusty Days, na ktorú sú pozvaní tí najlepší svetoví jazdci!

Včera 12:15 Video: Victor Koretzky sa po pretekoch v XCC pustil do tímového kolegu Vidaurre Kossmanna.

Pretekári tímu Specialized Factory Racing si mali po pretekoch v Short Tracku čo vysvetľovať. Úspešnejší z tejto dvojice Martin Vidaurre Kossmann skončil v sobotu na treťom mieste a Victor Koretzky obsadil 4. pozíciu, s ktorou očividne nebol spokojný.

Včera 11:06 Fotogaléria: Najlepšie zábery z úvodného kola Svetového pohára v XCO v brazílskej Mairiporã.

Úvodné kolo v Brazílii bolo ohromne napínavé a plné zvratov. Najrýchlejšími jazdcami sa napokon stali Švédka Jenny Rissveds a Američan Chritopher Blevins.

Včera 10:51 Jenny Rissveds a Chritopher Blevins ovládli v napínavých pretekoch prvé kolo svetového pohára XCO v brazílskej Mairiporã.

Svetový pohár v horskej cyklistike odštartoval svojou prvou zastávkou v brazílskej Mairiporã. Elitní jazdci zvádzali súboje do úplného konca pretekov a o víťazoch sa rozhodovalo až v poslednom kole.

Biker hodnotenie

Skvelý: jednoznačne najlepší vo svojej triede
Veľmi dobrý: jeden z najlepších na trhu
Dobrý: odvedie si svoju prácu
Priemerný: ničím výnimočný
Podpriemerný: istým spôsobom nevhodný
Slabý: radšej si nájdite niečo iné
Nebezpečný, hlúpy alebo oboje dokopy
Zavrieť reklamu