Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sú Nezastaviteľní. Pomôžme im pohybom

Jedenásť rôznych príbehov, no jeden veľký sen – sen o aktívnom živote v pohybe aj napriek zdravotnému znevýhodneniu. Už tretí rok Birell pomáha splniť sen vybraným mladým ľuďom s telesným postihnutím, ktorí sa rozhodli zabojovať s osudom a neprestať aktívne športovať. Zapojte sa aj vy do charitatívneho projektu Nezastaviteľní a pomôžme im spoločne naplniť ich sny.
Biker

Prekonali ťažkú chorobu či vážny úraz, ktoré im zmenili život. Nevzdali sa a aj napriek hendikepu chcú športovať. Sú jednoducho nezastaviteľní. Osem českých a traja slovenskí hendikepovaní veria, že aj s pomocou verejnosti získajú vďaka rovnomennému projektu Nezastaviteľní špeciálny handbike, monoski alebo sledge bežky. V ich úsilí ich podporuje značka Birell, organizátor projektu. „Chceme motivovať ľudí, aby svoj voľný čas trávili aktívne. Keď sa vyberú k Birell bráne, pomôžu hneď dvakrát. Sami sebe pohybom na čerstvom vzduchu a taktiež 11 Nezastaviteľným, ktorí to napriek svojmu osudu nevzdávajú,“ uviedla marketingová manažérka Birellu Veronika Hořáková. Kým uplynulé dva ročníky prebiehali pod názvom Birell Jízda len v Českej republike, tento rok sa projekt pod novým názvom Birell Nezastaviteľní rozšíril aj na Slovensko. K ôsmim českým súťažiacim pribudli aj traja mladí slovenskí chlapci. Chcete aj vy pomôcť Erikovi zo Stupavy, Adamovi z Liptova a Ivanovi z Košíc získať vysnívaný handbike?

Každá pomoc sa počíta
Stačí prejsť na bicykli, korčuliach či pešo popod špeciálnu modrú Birell bránu. Za každého účastníka, ktorý touto bránou prejde, prispeje značka nealkoholického osvieženia Birell, organizátor Nezastaviteľných, 20 centov na spoločné konto projektu. Vyzbierané peniaze poputujú na nákup športového vybavenia, ktoré si hendikepovaní vyberú.

Kde nájsť Birell bránu
Birell brána bude postupne putovať po Českej aj Slovenskej republike. U nás sa objaví počas letných dní vo ôsmich slovenských mestách. Bližšie informácie o projekte, rozmiestnení brán, ako aj aktuálne vyzbieranej sume nájdete na www.nezastavitelni.sk.

Ambasádorka projektu
Slovenskou ambasádorkou projektu Nezastaviteľní je úspešná paralympionička a držiteľka ocenenia Slovenka roka v kategórii Šport, Anna Oroszová z Košíc. „Projekt Nezastaviteľní je na Slovensku, bohužiaľ, veľmi ojedinelým projektom. Okamžite ma oslovil, pretože podáva pomocnú ruku tam, kde doteraz chýbala, a to je vzácne. Želala by som si, aby sa zapojilo čo najviac ľudí a vyzbieralo sa tak čo najviac peňazí,“ hovorí úspešná Slovenka Anna Oroszová.

Spoznajte slovenských Nezastaviteľných
Meno: Adam Šablatúra (21 rokov)
Bydlisko: Liptovský Mikuláš

„Ľudia vravia, že som bojovník. Ako malý som prekonal rakovinu a vrhol sa na šport, chodil na súťaže, trénoval deti u nás na Liptove. Dnes mám 21 rokov a necelý rok som na vozíku – pri skoku do rieky, kde som sa kúpal od detstva, som narazil na dno a zlomil sa mi piaty krčný stavec, ktorý pritlačil miechu. Šport milujem a vďaka handbiku by som sa mu chcel opäť naplno venovať.“

Meno: Ivan Varga (23 rokov)
Bydlisko: Košice

Najprv to bol pád z motocykla, neskôr osteosarkóm. V Rakúsku mi s agresívnym nádorom pomohli, ale po 2 rokoch sa rakovina prihlásila opäť a lekári pre metastázy odporučili amputovať celú nohu. Nikdy som sa nevzdal, hoci to nie vždy bolo ľahké. Vďaka handbiku sa chcem postaviť na stupne víťazov a ukázať, že aj hendikepovaný dokáže to, čo zdravý, aj keď je to náročnejšie.“

Meno: Erik Weiss (26 rokov)
Bydlisko: Stupava

Šport je súčasťou môjho života nielen preto, že otec je telocvikár. Dopravná nehoda, ktorá ma pripútala na vozík, mi dala druhú šancu žiť a naučila ma, že najdôležitejšia je rodina, nezlomnosť a aktívny život, hoci aj na vozíčku. Snívam o handbiku, pretože by som rád súťažil, trávil čas s priateľmi a rodinou v prírode, a tiež ukázal, že život na vozíku sa nekončí.

Aktuality

Včera 15:26 Decathlon dal do predaja repliky bicyklov Van Rysel RCR Pro tímu AG2R. Po pár hodinách boli vypredané.

V utorok pridal Decathlon do ponuky cestné bicykle, na ktorých pretekajú jazdci tímu Decathlon AG2R La Mondiale. S cenou 9000 eur boli vypredané už na ďalší deň.

Včera 11:39 Strávil som týždeň s Petrom Saganom na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

Keď ma Mišo Kolář oslovil s ponukou ísť do Talianska na týždenné sústredenie, na ktorom bude aj Peter Sagan, nemohol som odmietnuť. Už len možnosť byť v prítomnosti takej legendy ako Peter je niečo, čo sa jednoducho neodmieta.

Včera 09:46 Video: Premrznutého Mattiasa Skjelmoseho museli odniesť v rukách pred koncom Valónskeho šípu.

Dánsky pretekár tímu Lidl-Trek odstúpil z ardénskej klasiky 40 km pred cieľom. Preteky poznačilo chladné a daždivé počasie, ktoré vyradilo mnohých favoritov a preteky dokončilo len 44 cyklistov zo 175 štartujúcich.

Včera 09:32 Stevie Williams bol najsilnejší v stúpaní Mur de Huy a na Valónskom šípe dosiahol najväčší úspech v kariére.

Britský jazdec tímu Israel-Premier Tech zaútočil 300 metrov pred cieľom a zvíťazil pred druhým Kevinom Vauquelinom (Arkéa-Samsic) a Maximom Van Gilsom (Lotto-Dstny).

17.04.2024 RockShox predstavil novú vidlicu Psylo, ktorá je postavená na základoch Lyrik a Pike a stojí polovicu.

Táto vidlica je určená na trailové jazdenie, má byť postavená s ohľadom na nižšiu cenu a má novú patrónu DebonAir.

Zavrieť reklamu