Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Sagan o budúcom roku: Sústredím sa na všetky veľké preteky

"Viac-menej to bude rovnaké ako tento rok. Sezónu začnem v Argentíne na pretekoch Tour de San Luis. V minulosti som ich absolvoval dvakrát," priblížil svoje ciele Sagan podľa serveru cyclingnews.com.
Biker

„Následne budú dôležité jarné klasiky Miláno – San Remo, Okolo Flámska, Paríž – Roubaix a potom Tour de France. Roubaix zostáva cieľom číslo jeden, ale sústredím sa na všetky veľké preteky. V tomto roku som nebol príliš spokojný s jarnou časťou, ale získal som viac skúseností.“

V tomto roku som nebol príliš spokojný s jarnou časťou, ale získal som viac skúseností, hovorí majster sveta. V cyklistickom tíme Tinkoff ukončili nákupy a preskupovanie jazdcov pred budúcou sezónou. Momentálne sa jeho členovia spoznávajú na sústredení v chorvátskom prímorskom letovisku Poreč. Trvá od 26. do 29. októbra. Je na ňom prítomných dvadsaťsedem cyklistov vrátane slovenskej enklávy. Okrem majstra sveta Petra Sagana je tam jeho brat Juraj, Michael Kolář a tiež nová akvizícia Erik Baška.

Podľa generálneho riaditeľa Tinkoff Stefana Feltrina je sústredenie aj začiatkom novej éry v tíme. Od novej sezóny už nepočíta s podporou dánskeho sponzora Saxo Bank. Feltrin ju označil ako Tinkoff éra – podľa ruského majiteľa Olega Tiňkova. „Odteraz môžeme začať plánovať našu budúcu sezónu. Máme kompletný zoznam cyklistov, s ktorými rátame do budúceho roka. Budeme sa s nimi rozprávať o plánovaní ich pretekov, absolvujú tiež zdravotné prehliadky,“ prezradil Stefan Feltrin na webe tímu Tinkoff.

V roku 2016 bude Sagan na sebe nosiť dúhový dres určený pre svetového šampióna. A možno bude ešte pod väčším tlakom na veľkých pretekoch. „Možno áno, možno nie,“ hovorí. „Víťazstvo na MS bol skvelý pocit. Som veľmi šťastný, že som majster sveta. Je to najlepší výsledok, v aký som mohol dúfať, ale budem pokračovať v jazdení s vášňou. Pretekárska mentalita sa nemení. Jedinou zmenou je to, že to budem robiť v jednom z najkrajších dresov v cyklistike.“ Nie som žiadna superhviezda. Tými sú herci alebo speváci. Je to pre mňa niečo veľmi vzdialené,“ priznáva. „Lance Armstrong bol superhviezda a ľudia ho poznali v cyklistike aj mimo nej. Ja by som možno mohol byť niekým takým v cyklistike, ale nie v normálnom svete. Musíte sa udržiavať pri zemi, nikto nevie lietať.“

Generálny riaditeľ Stefano Feltrin reagoval aj na otázku, prečo si vybrali za miesto predsezónneho pobytu chorvátsku Istriu. „Toto miesto na Valamar Riviere ponúka skvelé podmienky, ktoré vyhovujú vysoko nastaveným štandardom profesionálneho cyklistického tímu,“ uviedol. V Poreči okrem bratov Saganovcov či ďalších Slovákov nechýbajú šampión tohtoročného Giro d’Italia Španiel Alberto Contador, tretí muž Vuelty 2015 Poliak Rafal Majka či český vrchársky špecialista Roman Kreuziger.

Jazdci tímu Tinkoff na sústredení v Poreči

/v abecednom poradí/

Erik Baška (SR), Daniele Bennati (Tal.), Adam Blythe (V. Brit.), Manuele Boaro (Tal.), Maciej Bodnar (Tal.), Pavel Brutt (Rus.), Alberto Contador (Šp.), Oscar Gatto, Michael Gogl (Rak.), Jesper Hansen (Dán.), Jesús Hernández (Šp.), Robert Kišerlovski (Chor.), Michael Kolář (SR), Roman Kreuziger (ČR), Rafal Majka (Poľ.), Jay McCarthy (Aus.), Sergio Paulinho (Portug.), Jevgenij Petrov (Rus.), Pawel Poljaňski (Poľ.), Michael Rogers (Aus.), Ivan Rovny (Rus.), Juraj Sagan, Peter Sagan (obaja SR), Matteo Tosatto (Tal.), Jurij Trofimov, Nikolaj Trusov (obaja Rus.) a Michael Valgren (Dán.).

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu