Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Regenerácia svalov po športe

Že pravidelný pohyb je pre organizmus prospešný, zistil už asi každý z nás. Aby nás šport nebolel, treba dodržiavať niekoľko, v podstate nenáročných zásad. Pokúste sa na nich myslieť a vaše telo sa vám odmení dobrou kondíciou.
Biker

Zahriatie svalov. Pred každou športovou aktivitou je veľmi dôležité svaly pripraviť a rozhýbať. Ideálnych je 15 – 20 minút na bežiacom páse alebo stacionárnom bicykli, výskoky z drepu alebo rýchla chôdza pred behom. Cieľom je zvýšiť prekrvenie svalov a celkovo organizmus zahriať. Ak sa už začínate potiť, môžete začať s náročnejším tréningom.
Kvalitná strava pre energiu svalov. Ohľadom stravovania popri športe existuje množstvo článkov a teórie, ktorú treba naštudovať. Dôležité je dbať na kvalitu potravín, správny príjem energie, dopĺňať vitamíny a minerály. A dodržiavať pitný režim. Nikdy nehladovať. Tam, kde je výdaj energie, musí byť aj vyvážený príjem a naopak. Iba tak si zabezpečíme zdravé športovanie.
Masáž svalov a regenerácia. Veľa rekreačných športovcov zabúda na starostlivosť „po“. Docvičia a utekajú opäť za povinnosťami. Aby vaše telo bolo schopné dlhodobejších výkonov a aby vás nebolelo, je nutné sa o svoje svaly postarať. Bezprostredne po športe je to strečing na upokojenie. Nasledovať môže sauna a nevynechajte ani masáž.
Pre regeneráciu svalov sa už roky stará spoločnosť Alpa. Prináša na trh stále nové masážne produkty určené pre klasickú, športovú alebo automasáž.

Alpa Sport gél, 210 ml – chladivý prípravok určený na výraznú úľavu od bolesti svalov a kĺbov po akejkoľvek fyzickej záťaži. Obsahuje rad bylinných silíc a extraktov, ktoré majú anestetické a uvoľňujúce účinky. Extrakt arniky a nechtíka pôsobí protizápalovo, mentol a gáfor stimulujú prekrvenie. Gél sa veľmi dobre vstrebáva, chladí a má aromaterapeutické účinky.

Alpa masážny gél francovkový, 100 ml – tento bylinný gél je vhodný na masáž svalov, kĺbov a chrbtice. Obsahuje klasickú „alpovú“ zmes bylinných výťažkov, ktorá má výrazné regeneračné účinky a znižuje svalovú únavu.

SportStart chladivý masážny roztok, 250 ml – obsahuje unikátnu zmes mentolu, gáfru, eukalyptovej silice a silice z jedle sibírskej. Vyvoláva chladivý účinok, rýchle osvieženie a prekrvenie pokožky. Urýchľuje rekonvalescenciu.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu