Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Slovenská sporiteľňa Pumptrack na BikeFeste 2015 úspešne za nami!

Prvou disciplínou tohoročného BikeFestu bola pumpovačka na Pumptracku a podarila sa nad očakávania!
Biker
Slovenská sporiteľňa Pumptrack na BikeFeste 2015 úspešne za nami!

Prvou disciplínou tohoročného BikeFestu bola pumpovačka na Pumptracku a podarila sa nad očakávania! Tvrdý podklad umožňoval borcom skúšať úplnú hranu, čo sa nakoniec niektoým z nich aj vymstilo. Juraj K. napríklad driftoval v každej zákrute. Bolo to síce prudko efektné, no veľmi málo efektívne – vie na čom bude musieť do budúceho roka popracovať. Diváci povzbudzovali a jedli prach, ktorý najprísnejší rideri vyhadzovali zo zákrut najmä posledná zákruta meranej časti bola divácky zaujímavá – keďže nikto nebrzdil, dochádzalo aj k viac, či menej kolíznym situáciám. Týmto pozdravujeme mladého českého ridera Mařtina Lebla (on už bude vedieť prečo). Finále odjazdilo takmer 50 jazdcov vo všetkých kategóriách, pričom výsledky boli nasledovné.
V kateórii do 12 rokov ľtartoval len jeden pretekár – Juraj Zeman, ktorý sa logicky stal aj víťazom. V kategórii do 15 rokov štartovalo 11 pretekárov a zvíťazil v nej Adrian Filip s časom 28,63 s. Na druhom mieste skončil Matej Borovan (30,28 s), nasledovaný Adamom Tomom (30,48 s). Juniorskú kategóriu vyhral napriek jazdeckým chybičkám Filip Zeman (27,35 s), na druhom mieste skončil Marián Dovina (27,67 s) a tretí skončil Laco Czibula (32,49 s). Medzi hobíkmi kraľoval Jakub Tóth (26, 87 s), nasledovaný Adamom Semerákom (27,22 s) a Janom Šipkom (27,63 s) na treťom mieste. Elitnú, mužskú kategóriu vyhral Jirka Gergel (ktorý zároveň dosiahol aj celkovo najrýchlejší čas) – 26,55 s. Na druhom mieste skončil Filip Polc (27,15 s) a tretí skončil CTM rideř Martin Lebl. Ženskú kategóriu s veľkým náskokom vyhrala Helene Fruhwirth (32,32 s), druhá skončila Agáta Borovanová (36,20 s) a tretia Barbora Illievová (37,26 s). Fotečky z pretekov nájdete nižšie.

Výsledky na stiahnutie tu

Foto: Filip Nagy

Aktuality

15:42 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

15:10 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

11:02 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Včera 17:07 Musíte vidieť: Postapokalyptické freeride rodeo v podaní Jakuba Vencla.

Tak by sa v skratke dalo charakterizovať nové video tohto českého slopestyle jazdca a freeridera. Kulisy bane dodávajú celému projektu poriadnu dávku atmosféry a toto video naozaj stojí za to, aby ste si ho pustili viackrát.

22.04.2024 Fotogaléria: Pozrite si najlepšie zábery z 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Najmä mužské preteky boli mimoriadne napínavé a rozhodlo sa v nich až v záverečnom šprinte štyroch pretekárov. Najrýchlejším v ňom bol dánsky jazdec Simon Andreassen. V ženách preteky ovládla Haley Batten, ktorá o svojom víťazstve rozhodla v poslednom kole.

Zavrieť reklamu