Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Proenzi cyklotour sa úspešne skončila

Podujatie Proenzi® Cyklotour Slovakia trvalo štyri dni. 29. mája odštartovali pretekári spred košického Auparku a na štyroch etapách, z ktorých cyklotour pozostávala najazdili takmer 585 km. Záverečná etapa Proenzi® Cyklotour Slovakia odštartovala v Novom Meste nad Váhom. Po štyroch hodinách účastníci pelotónu ukončili jazdu v Bratislave. Pelotón sa zastavil v Piešťanoch, Trnave a v Senci. K skupine cyklistov sa po ceste pridávali aj ďalší jazdci a do cieľa spolu prišlo okolo 13-tej hodiny 25 cyklonadšencov. Cieľovú pásku preťali na bratislavskej Železnej studničke.
Biker


Ako hodnotí akciu Luboš Dupkala, jeden z účastníkov celej cyklotour?
„Pokorili sme cieľ a všetci sme dorazili zdraví. Bolo to ťažké, no spoznať takto Slovensko bolo super! Počasie aj trať je zakaždým iná, preto bolo prejsť Slovensko naprieč veľmi zaujímavé. Mám radosť že naša super partia, ktorá sa tu zišla dosiahla cieľ.“ Dodáva tiež, že najväčšou prekážkou bolo prekonanie nepriazne počasia: „Najkritickejšia bola tretia etapa, kedy na štarte v Poprade bola teplota 4 stupne, pršalo a fúkal silný vietor. Bolo to naozaj na hrane psychických síl každého z nás. Etapa merala 180 kilometrov, no všetci sme ju zvládli na 100%.“  A prečo sa vlastne dal na takúto akciu vôbec nahovoriť? „Pohyb je relax a vyčistenie hlavy od každodenných starosti a pracovných povinnosti. Bicykel je pre nás povolená droga. Naviac, Skoro 600 kilometrov je výzva a tiež preto sme sa zúčastnili.“

Etapa č. 1
Prvá etapa odštartovala 29. mája od košického Auparku a viedla cez Gelnicu, Švedlár a Spišskú Novú Ves až do Popradu.

Etapa č. 2
Druhá etapa sa začala v Poprade 30. mája pred obchodným domom Max. Cyklisti pokračovali cez Tatranskú Štrbu, Liptovský Mikuláš, Ružomberok, Párnicu, Terchovú až do Žiliny, kam pelotón zavítal do sadu SNP.

Etapa č. 3
V poradí tretia etapa Proenzi® Cyklotour Slovakia odštartovala v sobotu ráno v Žiline a pokračovala do Dubnice nad Váhom a Trenčína. Peletón zakončil deň v Bike Parku Kálnica, kde bol pripravený bohatý program pre verejnosť.

Etapa č. 4
Záverečný deň odštartovali cyklisti v nedeľu 1. júna o ôsmej ráno z Nového Mesta nad Váhom od hypermarketu Tesco. Posledná etapa viedla cez Piešťany, Trnavu a Senec až do veľkého finále na bratislavskej Železnej studničke.

Do Proenzi Cyklotour Slovakia sa mohla zapojiť aj široká verejnosť. Presná trasa, ako aj miesta, kde sa mohli záujemcovia pripojiť, bola zverejnená na www.proenzi.sk.

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu