Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Predstavenie: Lapierre, Ghost a iné novinky na sezónu 2016

Československý dovozca značiek Lapierre, Ghost, ale aj fatbikov Salsa, či unikátnych silikónových gripov ESI nás pozval na prezentáciu noviniek na nastávajúcu sezónu. Tu sú najzaujímavejšie nové produkty značiek z portfólia firmy Schindler s.r.o.
Biker

Lapierre Zesty XM

Začnime snáď najčerstvejšou novinkou v ponuke francúzskej značky Lapierre. Rovnako ako model s vyšším zdvihom AM, aj model XM je zbrusu novým bicyklom na budúcoročnú sezónu. Spolu so zdvihom 130 mm vpredu a 120 mm vzadu tu nájdete pre Lapierre charakteristickú progresívnu geometriu s dlhým predným trojuholníkom a krátkym a širokým kokpitom. Zadnou stavbou pohybuje takmer každoročne jemne vylaďované odpruženie OST+. Model na fotke je druhým najnižším v ponuke, no aj tak tu nájdete elektronické ovládanie tlmiča Rock Shox e:i – tak ako na každej úrovni výbavy v rade okrem tej najnižšej.

Lapierre Spicy

Updateami do novej sezóny si prešiel aj snáď najznámejší Lapierre v ponuke – enduro zbraň Spicy. Načechraná je geometria prikláňajúca sa ešte viac k pretekárskemu koncu psktra enduro jazdenia, a vyladené je aj štvorčapové odpruženie OST+ so 165 mm spárovanými so 160 mm zdvihom prednej vidlice. V ponuke sú ti úrovne výbave a na fotke vidíte tú najnižšiu s tlmičom bez elektronického ovládania za 3199 €.

Lapierre Overvolt MTB

Vyzerá ako Spicy, no zdvihu má o niečo menej – 140 resp 150 mm vpredu. Jeho hlavnou poznávacou charakteristikou je však motor Bosch, s ktorým Lapierre vstupuje do segmentu elektronických mountainbikov. V ponuke je hneď 6 celoodpružených úrovní výbavy a jeden model bez zadného odpruženia. Príliš bolestivá prekvapivo nie je ani cena – 3899 € za celkom pekne osadený bicykel s novou vidlicou Fox 34 vpredu a mixom komponentov zo sád XT a Deore.

Lapierre DH

Na scéne sa ukázal aj nádherný zjazďák na ktorom strávilo uplynulú sezónu viacero úspešných slovenských jazdcov. Zdvih 210 mm dopĺňajú dnes už aj v zjazde štandardné 27,5″ kolesá.

Ghost Slamr

Nemecký Ghost pustil do sveta trojicu takmer totožne vyzerajúcich bicyklov s ešte podobnejšími názvami. Popri 160 mm Framrovi a 150 mm Slamrovi X je Slamr so 130 mm najumiernenejší z rodu využívajúci ako základ slova skratku AMR, ktorá už dlhé roky označuje rad celoodpružených allmountain bicyklov od Ghostu. Hlavnými poznávacími znakmi sú vyladené štvorčapové odpruženie, 27,5″ kolesá a najmä príjemná cena. Tento bez skratiek osadený trailbike si zadovažite už za cenovku jemne prevyšujúcu tri tisícky.

Ghost Lector

Lector bol vždy radom pretekárskych XCčiek a o tom, že tento absolútny topmodel Lector na trati vyškolí veľkú časť štartového poľa niet pochýb. Do sezóny 2016 prichádza so vyladenou geometriou zameranou na obratnosť a agilitu a zároveň s hrubšou sedlovou trubkou, ktorá pojme aj teleskopickú sedlovku, ktorá sa pomaly ale isto začína objavovať aj pod zadkami jazdcov na svetovom pohári v XC. Pir pohľade na luxusnú komponentovú stavbu vás určite neprekvapí cenovka prevyšujúca 9 000 €, no v ponuke sú samozrejme aj cenovo prijateľnejšie modely postavené z nizšej triedy karbónu.

Ghost Nivolet Race

Pretekárskemu cestnému bicyklu od Ghostu prepožičal meno jeden z náročných alpských horských priesmykov Colle del Nivolet. Ak to z jazdením myslíte vážne, Nivolet Race je najvhodnejším hltačom kilometrov v ponuke. Rám z najvyššej triedy karbónu ULC váži pod 900 gramov a ani hmotnosť lacnejšej z dvoch úrovní výbavy nie je rozhodne vysoká. V ponuke je aj model Nivolet Tour určený na hltanie dlhších kilometrov vo väčšom pohodlí.


Ghost Square Cross

Pre tých, ktorých to do terénu neťahá, no naopak sa npotrebujú ani naháňať po ultrahladkom asfalte predstavil Ghost prvé bicykle z radu Square Cross s názvom odvodeným od hranatého profilu trubiek. Tento hybridný bicykel zlvádne ako asfalt tak poľné a nenáročné lesné cesty.

Salsa Bucksaw

Salsa je značkou, ktorá sa zaoberá dobrodružnými bicyklami – teda takými, s ktorými zmiznete v prírode a vrátite sa až o niekoľko hodín či dní zablatený až po uši a plní zážitkov. Snáď najzaujímavejším modelom z ponuky je Bucksaw – jeden z mála celoodpružených fatbikov na trhu ponúkajúci 100 mm vpredu aj vzadu. Spolu s karbónovým topmodelom je dostupný aj model na hliníkovom ráme no stále s karbónovou zadnou stavbou. Unikátnosti bicykla zodpovedá aj cena 4999 €.

Citybiky Electra

Electra je už roky známa svojimi funky mestskými bicyklami určenými či už na efektívne presuny po meste v štýle, alebo štýlom samým osebe. To, do ktorej kategórie patrí tento black on black cruiser už usúďte sami. Isté však je, že tento chopper bez motora bude budiť pozornosť ako na ulici, tak ako umelecký artikel zavesený v obývačke na stene.

…a ak nechcete, aby vám kazil imidž váš potomok na ružovej trojkolke s fejkovým mikimauzom, Electra má riešenie aj tu – detský cruiser!

Helmy Cratoni

Firma Schindler je aj dovozcom heliem Cratoni medzi ktorými nájdete všetko od detských škrupiniek až po seriózne trialové helmy konkurujúce tým najlepším na trhu.

Gripy ESI

Mäkkučké gripy z čistej silikónovej peny bez akéhokoľvek upínacieho mechanizmu si obľúbili ako gramy naháňajúci XC pretekári tak vyznávači všetkých ostatných disciplín. Nie sú totiž len krásne ľahké, ale dokážu aj skvelo odizolovať vibrácie, a pritom sa skoro nikdy na rajdoch nepretočia. V ponuke sú nielen celé gripy, ale aj také delené na tri časti, z ktorých si môžete vyskladať napríklad slovenskú trikolóru, ako aj silikónové omotávky na cesťák bez lepidla, vďaka čomu sú použiteľné z oboch strán. Tým efektívne zdvojnásobia svoju hodnotu.

Viac noviniek nájdete na stránkach schindler.cz

Text: Filip Stifler Nagy /// Foto: Filip Stifler Nagy

Aktuality

17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu