Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

PREDSTAVENIE: Kenzel 2017

Nové karbónové enduro a tradičná záplava krásnych mestských bicyklov. Slovenská značka z Hurbanova predstavila novinky na tohtoročnú sezónu.
Biker


Kenzel FTW

Ak ste aspoň trošku internetovo gramotní, určite viete, čo skratka FTW znamená. Kenzel For The Win je karbónovou novinkou, ktorá ešte minulý rok bola osamoteným projektom bez ambícií dostať sa do výroby. Na sezónu 2017 sa však predsa len do katalógu dostal, hoci v limitovanom počte kusov. V ponuke značky doplní duralové enduro Black Jack a zjazdový model Raven a stáva sa tak tretím celoodpruženým bicyklom v portfóliu.

Novinke sa ušlo čestné miesto nad všetkými ostatnými bicyklami s vlastným svietením. Matný čierny rám necháva vyniknúť prirodzenej štruktúre karbónu, a hoci je tohtoročná MTB kolekcia obzvlášť farebná, v prípade FTW zvolil Kenzel lesklé čierne nálepky pre #stealth #blackonblack #murdered #batman look.

Zadná stavba so zdvihom 150 mm sa hýbe prostredníctvom twin-link systému s virtuálnym bodom otáčania pracujúcom na podobnom princípe ako napríklad systém VPP. O tlmenie sa stará tlmič RockShox Monarch RT3 doplnený o jeho vidlicový ekvivalent Pike RCT 3 vpredu.

Z karbónu nie je len rám, no aj kolesá FSA SL-K. Pohon 1×11 zabezpečuje Shimano s obľúbenou sadou XT a z rovnakej série sú aj brzdy. Teleskopická sedlovka Kind Shock LEV má zdvih len 63 mm, čo je na takto ladený bike prinajmenšom zaujímavá voľba. Na druhej strane však pomáha držať hmotnosť na čo najnižšej úrovni.

Trochu škoda je, že bike je dostupný len v jednej 15,5″ veľkosti, ktorá uspokojí len jazdcov nižšieho vzrastu. Možno však predpokladať, že ak bude bicykel úspešný, na budúci rok sa objaví aj vo viacerých rozmeroch.

Kenzel Urban & City

Štýlové mestské cruisery a citybiky sú to, čo Kenzelu ide spomedzi všetkých slovenských značiek najlepšie. Vďaka vlastnej lakovni a tlačiarni nálepiek si môžu v Hurbanove dovoliť obrovskú flexibilitu a skúšať to, čo vyzerá najlepšie. To, že sa im to podarí nájsť takmer vždy môžete posúdiť sami z nasledujúcich fotiek.

Kompletnú kolekciu 2017 a ďalšie informácie nájdete na stránke KENZEL.SK

Text & foto: Filip Stifler Nagy

Aktuality

Včera 13:41 Detaily, špecifikácia a hmotnosť pretekárskeho špeciálu Jaroslava Kulhavého Superior XF 9.9 Team.

Jarda Kulhavý si myslel, že jeho bicykel váži pod 10 kg, ale v skutočnosti má o kilo viac.

Včera 13:00 Crankworx Rotorua odštartoval cez víkend zjazdovými pretekmi, ktoré vyhrali Eliana Hulsebosch a Lachlan Stevens-McNab.

Za nami sú úvodné preteky podujatia Cranwkorx Rotorua, ktoré sa koná na Novom Zélande. Ide o populárny festival, ktorý tento rok odštartoval zjazdovými pretekmi a v oboch hlavných kategóriách sa z víťazstva tešili domáci novozélandskí jazdci.

Včera 12:25 Slovenky Krahulcová a Števková skončili v prvej etape pretekov Cape Epic na 8. mieste.

Vo výsledkovej listine tak zopakovali svoj výsledok zo včerajšieho prológu. Víťazmi úvodnej 88 km dlhej etapy sa medzi ženami stali Anne Terpstra s Nicole Koller, zatiaľ čo v mužoch po napínavom šprinte etapu vyhrali Wout Alleman s Hansom Beckingom.

Včera 12:13 Lukáš Kubiš vybojoval v šprinte desiate miesto na slovinských pretekoch GP Istria.

Pódium obsadila trojica pretekárov z úniku, Marcin Budzinski, Max van der Meulen a Riccardo Zoidl. Kubiš sa zapojil do hromadného šprintu, v ktorom bol siedmy najrýchlejší, čo napokon stačilo na to, aby uzavrel najlepšiu desiatku.

Včera 10:33 Tadej Pogačar už dnes odštartuje na etapových pretekoch Okolo Katalánska.

Najväčšími favoritmi pre celkovú klasifikáciu sú Pogačar, Sepp Kuss, Aleksandr Vlasov, Ilan Van Wilder, Simon Yates a Egan Bernal.

Zavrieť reklamu