Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

POZVÁNKA: Nočný Dual Slalom BikeFest 2015

Príďte si užiť kráľovské preteky na BikeFeste či už z pohľadu jazdca, alebo hlučného diváka
Biker

Dual Slalom sa kedysi na Slovensku ako aj vo svete tešil veľkej obľube. Dvaja jazdci bok po boku na dvoch takmer identických tratiach plných skokov, vĺn a zákrut sú zárukou súbojov napínavých až do poslednej sekundy. Dual však začal časom ustupovať do úzadia, a prakticky na celom svete ho postupne nahradil fourcross. Dnes sú jediným miestom, kde nie je dual len históriou, Spojené štáty americké… a Kálnica!

Šikovní a nikdy nespiaci stavitelia z Dema Bikepark Kálnica nedovolili tejto disciplíne zahynúť úplne a tak si už po piaty raz budete mať možnosť vychutnať tie najpremotivovanejšie súboje na opäť o niečo prepracovanejšej, a opäť o niečo bezpečnejšej trati. Dual Slalom je už od prvého ročníka BikeFestu jeho kráľovskou disciplínou, ktorá už tradične zavŕši programom najnadupanejší deň festivalu – sobotu. Kým kvalifikácia, na základe ktorej sa jazdci rozdelia do dvojíc, ktoré spolu budú následne vyraďujúcim spôsobom súperiť, sa pôjde ešte za svetla, veľké finále už osvetlia reflektory rozmiestnené po celej dĺžke trate. Na štart sa postavia ako zjazdári na zjazdových špeciáloch, tak fourcrossári, bikrosári, či dokonca dirtjumperi na svojich hardtailoch.

Spravidla v porovnaní s ostatnými pretekmi na BikeFeste bezkonkurenčná divácka kulisa obsype kálnický kopec od štartu až po cieľ s rapkáčmi, vuvuzelami a hlavne hlasivkami na steroidoch. Krátka trať je celá viditeľná nech už sa postavíte kamkoľvek, a elektrizujúca atmosféra je ten pravý dôvod prečo neopustiť dejisko festivalu ani po zatvorení všetkých stánkov a zastavení vleku. O nadľudské výkony jazdcov a posúvanie hraníc jazdenia určite nebude núdza, pretože nie je väčšej motivácie ako vidieť pred očami svoju blížiacu sa prehru. V tesnom závese na rebríčku motivácie môže byť aj atraktívna finančná výhra. Prinútia vás dve stoeurové bankovky odovzdávané spravidla sporo odetou slečnou dať do pretekov všetko? Alebo chcete na vlastné oči zažiť bezkonkurenčne najnapínavejšie preteky sezóny? Vidíme sa na trati a mimo nej na BikeFest Dual Slalome 2015!

Harmonogram:
sobota, 30. máj, 2015 – 19:30
10:00 – 19:00 tréning
19:30 – 22:00 kvalifikačná jazda, vyraďovacie súboje, finále
Hneď po finále vyhlásenie výsledkov a korunovácia kráľa kopca (časové rozhranie závisí od počtu pretekárov).

Trať:
dĺžka 300 m, prevýšenie 70 m

Štartovné:
zadarmo (vrátane vývozu vlekom)

Registrácia:
Online registrácia prebieha na webe BIKEFEST.SK a končí 24. mája!
Zaregistrovať sa bude dať aj na mieste v priebehu piatka (od 12:00 do 17:00) a v soboty (od 9:00 do 17:00)

Výhry:
Prize money 240 € a oceľová koruna pre víťaza
Druhé a tretie miesto získava trofej v podobe vysokoleštenej časti bicykla na podstavci
Darčeky v hodnote 20 € pre každého štartujúceho

Video z minulého roka

Aktuality

Včera 16:01 Kompletne hliníková prehadzovačka? Vivo Cycling ukázali, na čom pracujú.

V súčasnosti dominujú trhu s pohonom a radením dve obrovské spoločnosti Shimano a Sram. To však nebráni menším spoločnostiam pokúsiť sa zabojovať o svojich zákazníkov. S klasickým dizajnom zrejme v tejto konkurencii neuspejete a tak prichádza Vivo Cycling s kompletne hliníkovou prehadzovačkou.

Včera 15:05 Canyon predstavil Neuron:ONfly, ide o vôbec prvý ľahký e-bike nemeckej značky.

Na jeho zostavenie využili v Canyon ľahký motor Bosch Performance Line SX, a tento bickykel má hmotnosť 19,1 kg.

24.04.2024 Kultová značka bicyklov Kona je na predaj.

Do problémov sa dostal ďalší veľký a svetoznámy výrobca bicyklov Kona Bikes. Táto pôvodne kanadská značka bola ústrednou v cyklistickom boome počas 90. rokov. Aktuálne však prechádza turbulentným obdobím s neistou budúcnosťou.

24.04.2024 Preteky Okolo Slovenska prevedú jazdcov z Podunajskej nížiny až po Tatry a nový je okrem trate aj ich termín.

68. ročník medzinárodných pretekov Okolo Slovenska sa uskutoční od 26. do 30. júna. Pozostávať bude z úvodnej tímovej časovky a následných štyroch etáp. Svoju účasť v pretekoch potvrdili tri tímy World Tour a sedem profesionálnych kontinentálnych tímov a desať kontinentálnych tímov, ktoré sa pobijú o UCI body.

24.04.2024 Preteky 1. kola KENNY Slovenského pohára v endure na Baťovych trailoch v Partizánskom sú zrušené.

Organizátori museli k tomuto kroku pristúpiť, kvôli šíreniu sa afrického moru ošípaných v tejto a v priľahlých lokalitách.

Zavrieť reklamu