Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

POZVÁNKA: Downhill BikeFest 2015

Pozývame vás na zjazdové preteky na BikeFeste 2015, ktoré už tradične zavŕšia tretí deň festivalu.
Biker

Zjazdové preteky sú kráľovskou disciplínou cyklistiky. Na štarte uvidíte tých najlepších slovenských zjazdárov. Štartovné je 7 € + vývoz vlekom pri registrácii online, na mieste bude štartovné 10 € + vývoz vlekom. Každý dostane darčekový balíček v hodnote 20 €. Najrýchlejší zjazdár získa korunu kráľa kálnického kopca. Veľmi nám pri organizácii pomôže, ak sa zaregistrujete a štartovné zaplatíte vopred cez internet, aby sme vedeli odhadnúť účasť a zrýchlili registráciu na mieste. Vývoz sa platí na mieste. Po zaregistrovaní a zaplatení cez internet stačí v nedeľu ráno vyzdvihnúť darčekový balíček a štartové číslo pri registračnom pulte. Ďakujeme, že sa budete registrovať a tešíme sa na vás.

Trať:
ERA

Začiatok akcie:
nedeľa 31. máj 11:30

Štartovné:
Všetci pretekári platia jednotné štartovné 7 € pri registrácii online do 24. mája, na mieste 10 €.
Vývoz vlekom sa platí samostatne.

Podmienky štartu:
Podpísanie pravidiel a prehlásenia bikera.
Pravidlá a prehlásenie bikera [.pdf]Pravidlá a prehlásenie bikera [.doc]

Pravidlá:
V jednom dni sa pôjde semifinálová jazda a finálový závod. Pretek je dostupný pre všetkých jazdcov.

Kategórie:
NÁDEJE 8-14 rokov (2007 – 2001)
JUNIORI 15-18 rokov (2000 – 1997)
HOBBY Full 19 – 29 rokov (1996 – 1986)
ELITE 19 – 29 rokov (1996 – 1986)
MASTERS 30-39 rokov (1985 – 1976)
SUPER MASTERS 40 rokov a viac (1975 – 1916)
HARDTAIL bez rozdielu veku
ŽENY bez rozdielu veku

Výhry:
Ceny pre prvých troch v každej kategórii
Oceľová koruna Kráľa kopca pre najrýchlejší čas
Darčeky v hodnote 20 € pre každého štartujúceho

Registrácia:
Online registrácia prebieha na webe BIKEFEST.SK a končí 24. mája!
Zaregistrovať sa bude dať aj na mieste.

Organizačné pokyny:

1. Deň pred pretekmi najneskôr do 12:00 bude riaditeľ a technický delegát jednotlivých závodov, spoločne schvaľovať regulárnosť a bezpečnosť trate závodu. Celá trať závodu musí byť označená PVC páskou najneskôr deň pred pretekmi do 10:00. Trať závodu musí byť vyznačená páskou tak, aby nedochádzalo k nejasnostiam vo vedení trate závodu. Úpravy trate možno vykonávať len so súhlasom hlavného rozhodcu. V prípade, že niektorý z pretekárov vykoná akýkoľvek neschválený zásah do trate závodu, môže hlavný rozhodca rozhodnúť o jeho diskvalifikácii zo závodu.

2. Pretekár, ktorý bude dobehnutý na trati iným pretekárom je povinný rýchlejšiemu pretekárovi uvoľniť trať. Pretekárovi, ktorý neuvoľní trať rýchlejšiemu pretekárovi a bude zapísaný traťovým komisárom, môže byť diskvalifikovaný zo závodu.

3. Pretekári sú povinní sa dostaviť aspoň 15 minút pred štartom do priestoru štartu. Štartové časy pre semifinálovú jazdu a finálový závod budú vždy na štartovej listine.

4. Pretekári sú povinní prihlásiť sa včas v kancelári závodu v súlade s rozpisom závodu. Tu im bude odovzdané štartové číslo a budú oboznámení s organizáciou závodu.

5. Pretekári sú povinní pred semifinálovú jazdou absolvovať povinný tréning v súlade s časovým rozpisom. Inak nemôžu štartovať v závode. Pre preteky v zjazde sú pretekári, s výnimkou kategórie Muži, povinní nosiť integrálnu prilbu s neodnímateľným chráničom brady, chrániče chrbtice, kolien, lakťov a rukavice s dlhými prstami . Odporúčajú sa spevnené nohavice, aj na stehnách a predkoleniach. U kategórie Muži je povinná výbava len integrálna prilba, ostatná výbava je pre túto kategóriu dôrazne odporúčaná !

6. Do štartových a výsledkových listín bude pretekárom s licenciou uvedený iba ten klub a sponzor, ktorý je zapísaný v licencii. Jazdci bez licencie budú mať uvedené svoje bydlisko.

7. Pretekári, ktorí získajú niektorú z vypísaných cien sú povinní si túto cenu vyzdvihnúť maximálne do jednej hodiny po vyhlásení oficiálnych výsledkov pretekov na stupňoch víťazov. Ceny, ktoré nebudú v uvedenom časovom limite vyzdvihnuté, prepadajú v prospech usporiadateľa.

8. Usporiadateľ je povinný zabezpečiť v priebehu pretekov aj povinného tréningu zdravotnú službu, lekára a autá prvej pomoci (sanitka alebo vozidlo horskej služby).

9. Usporiadateľ je povinný naplánovať taký bezpečnostný systém, ktorý zaručí pomoc vo všetkých bodoch trate v najkratšom možnom čase. Pomocní rozhodcovia musia byť na trati rozmiestnení pokiaľ je možné v priamej viditeľnosti medzi sebou. Každý z nich musí byť vybavený žltou zástavkou a píšťalkou. Žltá zástavka slúži na upozornenie pretekárov na nebezpečie na trati. Ak spozorujú vážnu haváriu jazdca, musia bezodkladne informovať riaditeľa závodu. Iba riaditeľ môže rozhodnúť o zastavení závodu. O ďalšom postupe budú informovaní cieľovým rozhodcom. Všetci pomocní rozhodcovia budú mať k dispozícii štartovú listinu s číslami všetkých pretekárov. Ak si akýkoľvek jazdec skráti vyznačenú trať, bude rozhodcom nahlásený riaditeľovi preteku.

10. Pretekár nesmie počas tréningových jázd postávať na trati závodu. Iba v prípade pádu alebo inej nepredvídanej udalosti môže zastaviť na trati, ale je povinný trať okamžite uvoľniť. V prípade, že bude bezdôvodne zastavovať alebo stáť na trati závodu, môže byť z pretekov vylúčený. Pretekár, ktorý neprejde cieľom pri povinnom tréningu nemôže štartovať v pretekoch. Pretekár, ktorý nedokončí semifinálovú jazdu, môže štartovať vo finálovom závode. Pretekári, ktorí nedôjdu alebo dosiahnu najhoršieho času v semifinálovej jazde budú štartovať vo finálovom závode ako prvý.

11. Pretekári sa pretekov zúčastňujú na vlastné nebezpečie a musia mať predpísané vybavenie podľa organizačných pokynov. Protesty možno podať len písomne riaditeľovi závodu s vkladom 10 € alebo 250 Kč

12. Usporiadateľ preteku je oprávnený vykonávať prípadné zmeny a doplnky v ustanovení tohto rozpisu.

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu