Pridajte sa k predplatiteľom

Biker.sk

ZÁMOK K ROČNÉMU PREDPLATNÉMU ČASOPISU BIKER IBA ZA 19,80€!

Posledný tohtoročný Biker je v predaji

Posledné tohtoročné vydanie Bikera je v stánkoch spolu s nástenným kalendárom na rok 2015 zadarmo. O čom si budete môcť cez zimu čítať?
Biker

V živote každého človeka príde chvíľa, keď sa začne zamýšľať nad existenčnými otázkami. Kto sme? Kam smerujeme? Aký je zmysel života, a najmä – prečo vôbec existuje niečo so štvorpalcovými gumami? Sú fatbiky len nezmyselným trendom, alebo s nimi môžeme rátať aj do budúcnosti? To sme sa pokúsili zodpovedať v tomto článku.

Zima – obdobie krátkych dní a dlhých tmavých nocí – je tým pravým obdobím na to, aby ste skúsili jazdenie potme. Teda vlastne so svetlom. Poradíme vám, ako sa zorientovať v rôznych parametroch svetiel, poradíme vám aké si vybrať, kam ho umiestniť, a ako svietiť čo najjasnejšie za čo najmenej peňazí.

„Najlepšia investícia do bicykla je pes“ tvrdí jeden z majiteľov trailových psov v článku o štvornohých parťákoch na bike. Ak vás pravidelne nechávajú kamaráti v štichu, pouvažujte nad adopciou kamaráta, ktorému sa chce do každého počasia. Poradíme vám aj tie najvhodnejšie plemená.

Blato v lese? Alebo nestíhate kvôli práci? Nevadí. V betónovej džungli nájdete s trochou kreativity mnžostvo prekážok na vybláznenie sa pokojne aj cestou do práce. Poradíme ako na to.

„Malé“ helmy prešli za posledných pár rokov veľkou evolúciou a oproti svojim niekdajším predkom poskytujú až neuveriteľné množtvo ochrany. Ak radi jazdíte tvrdšie, no nie zas tak tvrdo aby ste investovali do integrálky, pozrite si test 15 najlepších trailýovch a enduro heliem na trhu.

Testy vlajkových lodí sú fajn a majú aj svoje opodstatnenie. Svoje opodstatnenie však aj testy oveľa lacnejších kúskov. Preto sme sa pozreli na päť XC a trailových hardtailov a dva fullíky z nízkych cenových kategórii a zisťovali, či sa oplatí priplatiť, alebo ušetriť.

Najväčšia svetová cyklistická výstava Eurobike zabrala v minulom čísle celých 14 strán… a to bola len polovica. Pripravte sa na ďalšiu rovnako nahustenú nálož najväčšich noviniek a zaujímavostí pripravených na budúcu sezónu.

Výmena laniek a nastavenie radenia je jedným z najlacnejších servisných úkonov aké môžete svojmu bicyklu dopriať a pritom ho môže zmeniť na nepoznanie. Nepatrí však k tým najľahším a preto prichádzame na pomoc my. Ak už bicykel neradí tak hladko ako kedysi, je čas zašpiniť si ruky.

Ikonický kopec Zobor s vysielačom pozná každý, kto už aspoň prechádzal okolo Nitry. Miestni jazdci však majú možností na jazdenie oveľa viac, a hoci na ňom začneme jednu z najkrajších trás aké sme tento rok po Slovensku absolvovali, vyberieme sa ja desiatky kilometrov do okolia. Všetky trasy samozrejme nájdete zakreslené aj v praktickej vyberateľnej mape.

V Bikeri toho samozrejme nájdete ešte oveľa viac, no to už určite radi zistíte aj sami. Zoženiete ho v každom dobrom bikeshope aj novinovom stánku, a rovnako sa môžete zastaviť v Tescu, na pumpách Agip a Slovnaft, a kníhkupectvách Panta Rhei – a nezabudnite sa uistiť, že vás teta zo stánku nepripravila o kalendár zadarmo! Bikera si zároveň môžete predplatiť s takmer polovičnou zľavou a všetkých sedem čísel ročne vám príde do schránky.

Dúfame, že sa vám bude páčiť! Vidíme sa na jar – ďalšie číslo Bikera vyjde začiatkom marca 2016.

Aktuality

Včera 17:14 Po Cape Epic potvrdzujú Števková s Krahulcovou výbornú formu aj na pretekoch 4 Islands, kde sú priebežne na 3. mieste (+ galéria).

Slovenské duo pretekárok Janka Keseg Števková s Martinou Krahulcovou nastúpili do ďalších etapových pretekov dvojíc, tentokrát v Chorvátsku na podujatí 4 Islands. V pretekoch sa im darí a zatiaľ v každej etape skončili na vynikajúcom 3. mieste!

Včera 16:30 Video: Toto je trať 2. kola svetového pohára XCO v brazílskej Araxá.

Minulý týždeň odštartoval seriál svetového pohára v horskej cyklistike podujatiami XCC a XCO v brazílskej Mairiporã. Pretekári mali niekoľko dní na oddych a doladenie formy a už počas soboty a nedele sa môžeme tešiť na druhé kolo svetového pohára.

Včera 15:58 Juan Pedro López je celkovým víťazom pretekov Okolo Álp, poslednú etapu vyhral Aurélien Paret-Peintre.

26-ročný Španiel si pripísal na talianskych etapových pretekoch svoje prvé profesionálne víťazstvo, keď vyhral tretiu etapu, a zároveň sa stal po prvýkrát víťazom celkovej klasifikácie.

Včera 11:13 Fotogaléria: Ako Peter Sagan jazdil aj varil na tréningovom kempe vo Finale Ligure.

„Takto dobre som sa necítil už asi 10 rokov,“ povedal Peter pri našej poslednej spoločnej večeri. „Som naozaj rád, že sme sa tu stretli takáto skvelá partia a dúfam, že sa takto ešte stretneme.“

Včera 10:49 Lukáš Kubiš vyhral Pardubické kritérium, druhý skončil Štoček.

Kubiš pokračuje v úspešnej sezóne víťazstvom kritéria v Pardubiciach, na ktorom skončil druhý ďalší Slovák Matúš Štoček a tretí finišoval víťazov český tímový kolega z Elkov-Kasper Daniel Mráz.

Zavrieť reklamu